B7 tagumised piduriklotsid kuluvad 2x kiiremini
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Auto: VW Passat B7 2.0TDI 103kW DSG '2013
- Tänanud: 3 korda
- Tänatud: 2 korda
Tere,
Kas võib normaalseks pidada, et esiveolise universaali tagumised klotsid vajavad vahetamist u. 40 000 km intervalliga ja esimesed 70-80 000 vahega? Üldiselt kulusid eelmistel autodel esimesed klotsid kiiremini kui tagumised.
Kas võib normaalseks pidada, et esiveolise universaali tagumised klotsid vajavad vahetamist u. 40 000 km intervalliga ja esimesed 70-80 000 vahega? Üldiselt kulusid eelmistel autodel esimesed klotsid kiiremini kui tagumised.
-
- Klubiline
- Auto: G1 Cabrio - Passat B7 -G5 GTI
- Tänanud: 88 korda
- Tänatud: 43 korda
Kui kasutad AUTO HOLD funktsiooni pidevalt siis nii juhtubki. Mul oli b7 sama anomaalia kuid kui funktsiooni pideva kasutuse lõpetasin kestsid klotsid ka kauem.
kui tõesti ON vaja minuga rääkida ja TÕESTI tahaks miskit tarka öelda siis tel: 56639927
- SanderSPS
- Tunnustatud
- Tänanud: 90 korda
- Tänatud: 341 korda
Ma ei nõustu. Üldse kohe mitte. Mida teeb Auto Hold? Hoiab sinu eest pidurit peal ja vabastab piduri kui stardid in general. Vahet pole kas on mägi või mitte. Kui avad ujse või eemaldad turvavöö, aktiveerib käsipiduri.Rahapesukaru kirjutas: ↑24 Juun 2025, 23:31Kui kasutad AUTO HOLD funktsiooni pidevalt siis nii juhtubki. Mul oli b7 sama anomaalia kuid kui funktsiooni pideva kasutuse lõpetasin kestsid klotsid ka kauem.
Ei ole päris nii, et keset sõitmist hõõrub klotse kokku. Pigem võib olla drying funktsioon kus märjaga hoitakse pidurit õrnalt ketta vastas, et kuivatada pidurit.
Pigem on siin sõiduharjumused. Pigem on "peale jäänud" pidur. Auto holdi ma ei usu. Aga karu räägi oma kogemusest auto holdiga ka. Miks sa arvad, et see kulutab just tagumist pidurit rohkem? Pigem ikka esimesed saavad rohkem vatti.
Aitan diagnostika/kodeerimisega VAS ja originaal Ross Tech Hex-Net kaabliga.
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 56 korda
- Tänatud: 580 korda
+1 Pole ka täheldanud, et autohold midagi kiiremini kuluma paneks. Pealegi hoiab auto hold läbi ESP kõiki nelja ratast kinni = piduri pedaali all hoidmisega. Kuda kohapeal seistes miskit kuluda saab?
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
-
- Klubiline
- Telefon: 53542362
- Auto: Volkswagen Passat Variant 2014 1.6 TDI
- Tänanud: 100 korda
- Tänatud: 53 korda
Hei. Oli b7 sama asi. Lühikese sõiduga taga ratas läks soojaks ehk pidur oli peal. Sai ka remonditud mõlemad supportid taga. Ei muutunud midagi. Pikem sõit oli siis oli kõik titi miti. Ps remonditud. Tähendab siis seda et uued kettad, klotsid, liugurid, kolvid, tihendid ja ka adaptsioonid. Lisaks veel piduri süsteemi hooldus ehk piduri õli vahetus ja õhutamine. Ei viitsinud pead rohkem vaevata. Sõitsin ja vahetasin klotse/ kettaid vastavalt kulumisele.
- martin333
- Huviline
- Auto: BMW 330i F31
- Tänanud: 17 korda
- Tänatud: 59 korda
Ma nüüd täpselt ei saanud aru, kas said murele lahenduse või mitte?murkamarko kirjutas: ↑25 Juun 2025, 14:16 Hei. Oli b7 sama asi. Lühikese sõiduga taga ratas läks soojaks ehk pidur oli peal. Sai ka remonditud mõlemad supportid taga. Ei muutunud midagi. Pikem sõit oli siis oli kõik titi miti. Ps remonditud. Tähendab siis seda et uued kettad, klotsid, liugurid, kolvid, tihendid ja ka adaptsioonid. Lisaks veel piduri süsteemi hooldus ehk piduri õli vahetus ja õhutamine. Ei viitsinud pead rohkem vaevata. Sõitsin ja vahetasin klotse/ kettaid vastavalt kulumisele.
Päev on lühike, kuid ööbik.
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 56 korda
- Tänatud: 580 korda
pole autod, pole probleemi 

Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
- SanderSPS
- Tunnustatud
- Tänanud: 90 korda
- Tänatud: 341 korda
Väga selgelt härra ütles, et ei saanud. Vahetas klotse ja elas edasi kuni tagatuled paistsid:)martin333 kirjutas: ↑25 Juun 2025, 14:41Ma nüüd täpselt ei saanud aru, kas said murele lahenduse või mitte?murkamarko kirjutas: ↑25 Juun 2025, 14:16 Hei. Oli b7 sama asi. Lühikese sõiduga taga ratas läks soojaks ehk pidur oli peal. Sai ka remonditud mõlemad supportid taga. Ei muutunud midagi. Pikem sõit oli siis oli kõik titi miti. Ps remonditud. Tähendab siis seda et uued kettad, klotsid, liugurid, kolvid, tihendid ja ka adaptsioonid. Lisaks veel piduri süsteemi hooldus ehk piduri õli vahetus ja õhutamine. Ei viitsinud pead rohkem vaevata. Sõitsin ja vahetasin klotse/ kettaid vastavalt kulumisele.
Aitan diagnostika/kodeerimisega VAS ja originaal Ross Tech Hex-Net kaabliga.