Tere!
Mul on enda aku laadija kahjuks hetkel kadunud.
Sain laenuks ühe seieriga akulaadija( minu oma on tuledega). Panin tühja aku laadima ja enne laadija lahti ühendamist seier hüppas ühe koha pealt teise koha peale. Eeldasin, et seier liigub kogu aeg edasi aga hüppas tagasi ja siis jälle edasi. Kas see on normaalne sellise laadija puhul? Mõni tund sai ikka laetud, tookord rohkem aega polnud.
Ei meeldi selleks võõraid asju kasutada, kuna ei tunne neid aga tookord oli hädasti vaja ja enda oma üles ei leidnud.
Aku laadija tööpõhimõte.
Moderaatorid: etnies858, GTI, J.Aru
-
GTI
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 102 korda
- Tänatud: 196 korda
Aku laadija tööpõhimõte.
Kui tegu nn. intelligentse laadijaga siis need muudavad laadimisvoolu algoritmide järgi (mõnel on ka sulfateerumisvastased ning testimisalgoritmid sees). Kui tavaline nn. püsiva pingega laadija, siis kui seier käib nulli ja max. vahel siis tavaline põhjus on, et liiga nõrk laadija - annab liiga vähe voolu välja kui tühi aku nõuab.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Aku laadija tööpõhimõte.
Midagi sarnast: https://www.k-rauta.ee/p/akulaadija-alb ... v-8-a/wtho
See, mis mul kadunud on, on selline: https://fixus24.ee/toode/OTQ1LTExNkE/ak ... ic-116-6a/
Enda oma on olnud aastate jooksul suurepärane, kuigi harva vaja olnud.
Kui üles ei leiagi, siis ostan vist samasuguse asemele.
Kui ma õigesti mäletan, siis seier näitas, et aku on täis ja natukese aja pärast pooltühi, siis jälle täis ja siis jälle pooltühi.
Kui oleks 8 tundi laadinud, ehk oleks ka täis saanud. Midagi see mõne tunni jooksul ikkagi laadis ja sain uksed lukku ja signa peale pandud.
Nüüd olekski vaja ikkagi aku korralikult täis laadida aga see seieriga laadija jättis sellise 50:50 mulje, et pole päris kindel, kas suudaks aku täis laadida, kui pikemaks ajaks laadima jätta.
See, mis mul kadunud on, on selline: https://fixus24.ee/toode/OTQ1LTExNkE/ak ... ic-116-6a/
Enda oma on olnud aastate jooksul suurepärane, kuigi harva vaja olnud.
Kui üles ei leiagi, siis ostan vist samasuguse asemele.
Kui ma õigesti mäletan, siis seier näitas, et aku on täis ja natukese aja pärast pooltühi, siis jälle täis ja siis jälle pooltühi.
Kui oleks 8 tundi laadinud, ehk oleks ka täis saanud. Midagi see mõne tunni jooksul ikkagi laadis ja sain uksed lukku ja signa peale pandud.
Nüüd olekski vaja ikkagi aku korralikult täis laadida aga see seieriga laadija jättis sellise 50:50 mulje, et pole päris kindel, kas suudaks aku täis laadida, kui pikemaks ajaks laadima jätta.
Aku laadija tööpõhimõte.
Ei leidnudki laadijat üles. Kui kunagi hiljem leian, siis küll küllale liiga ei tee. Liiga palju neid endale koju muidugi ka ei taha.
Uus laadija on tellitud ja homme hommikul lähen järgi ning püüan selle aku täis saada.
Uus laadija ei ole küll päris selline nagu kadunud laadija aga samas korpuses ja võimsam. Täisautomaatne laadija, nagu kadunud laadijagi! Samasugust oleks oodanud mitu päeva aga aega pole enam oodata. Kui kadunud laadijaga saab laadida 5- 90 Ah akusid, siis uuega saab laadida 10- 120 Ah akusid. Kõige väiksem aku, mida laadinud olen on olnud murutraktori aku ja seegi vist oli 30 Ah. Ostan mõttega vajadusel auto akut laadida ja selle uuega peaks saama küll kõik akud täis laetud, ükskõik mis aku ka autol peal pole. Nagu elu on näidanud, siis on akulaadijat harva vaja olnud aga hea, kui endal on selline asi ikkagi olemas ja saab teistelegi laenata, kellel vaja on. Ei ole sellel mingit seierit, vaid lihtsalt tuled. Kui on täis, siis põleb täis aku märgutuli ja ongi asi lahendatud--lihtne ja konkreetne.
Lihtsalt loodan, et akut ära ei rikkunud, et päris tühjaks lasin saada. Peale laadija ostmist uut akut küll osta ei tahaks.
Uus laadija on tellitud ja homme hommikul lähen järgi ning püüan selle aku täis saada.
Uus laadija ei ole küll päris selline nagu kadunud laadija aga samas korpuses ja võimsam. Täisautomaatne laadija, nagu kadunud laadijagi! Samasugust oleks oodanud mitu päeva aga aega pole enam oodata. Kui kadunud laadijaga saab laadida 5- 90 Ah akusid, siis uuega saab laadida 10- 120 Ah akusid. Kõige väiksem aku, mida laadinud olen on olnud murutraktori aku ja seegi vist oli 30 Ah. Ostan mõttega vajadusel auto akut laadida ja selle uuega peaks saama küll kõik akud täis laetud, ükskõik mis aku ka autol peal pole. Nagu elu on näidanud, siis on akulaadijat harva vaja olnud aga hea, kui endal on selline asi ikkagi olemas ja saab teistelegi laenata, kellel vaja on. Ei ole sellel mingit seierit, vaid lihtsalt tuled. Kui on täis, siis põleb täis aku märgutuli ja ongi asi lahendatud--lihtne ja konkreetne.
Lihtsalt loodan, et akut ära ei rikkunud, et päris tühjaks lasin saada. Peale laadija ostmist uut akut küll osta ei tahaks.