Toonriba seaduslikkus?
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Auto: VW Vento (1.8, 66kW, aut. gaasiseadmega)
Toonriba seaduslikkus?
Sooviks teada, kas esiklaasi toonriba on seaduslik. Jutt k?ib l?bipaistvast toonribast.
Oli t?na P?lva rallil kokkupuude julgestuspolitseiga.
Peatas mu kinni, k?sis juhiluba ning laskis puhkuda. Siis k?sis, mis sul seal ees on. Ma ei saanud aru, mis ta sellega m?tles. Ei meeldinud talle esiklaasi toonriba. ?tles, et kui ma kohe selle maha kakun, piirdub hoiatusega, vastasel juhul teeb trahvi. Ma veel k?sisin, kas v?in kiiruskatse enne ?ra vaadata (v?tab see maha kakkumine ju aega ja selle ajaga autod m??da s?itnud). KOHE v?i saad trahvi. Mis seal ikka, kakkusin maha siis.
Olekski siis k?simus, mis seadusele tuginedes ta oleks mulle trahvi teinud?
Oli t?na P?lva rallil kokkupuude julgestuspolitseiga.
Peatas mu kinni, k?sis juhiluba ning laskis puhkuda. Siis k?sis, mis sul seal ees on. Ma ei saanud aru, mis ta sellega m?tles. Ei meeldinud talle esiklaasi toonriba. ?tles, et kui ma kohe selle maha kakun, piirdub hoiatusega, vastasel juhul teeb trahvi. Ma veel k?sisin, kas v?in kiiruskatse enne ?ra vaadata (v?tab see maha kakkumine ju aega ja selle ajaga autod m??da s?itnud). KOHE v?i saad trahvi. Mis seal ikka, kakkusin maha siis.
Olekski siis k?simus, mis seadusele tuginedes ta oleks mulle trahvi teinud?
Viimati muutis argo, 12 Mär 2012, 18:28, muudetud 1 kord kokku.
seal vist mingi see nali, et tehaseriba kohta ei piiksu keegi. mul oli kunagi s?bral fordiga selline lugu, et saadeti kordus?levaatusele selle esiklaasi tooni p?rast. tal muidugi oli 2* laiem see riba. uuri ?l?evaatuspunktist, kui lai see riba v?ib olla. ja paigalda sellise laiusega nagu lubatud. las siis politseionud piiksuvad. ?tle neile see paragrafi nr, mille alusel see riba sul tehtud on ja siis neil suu kinni.
-
- Huviline
?kki oskad paragrahvi v?lja tuua?
Ega mu riba ka mingi lai pole. Eelmine aasta on auto Saksast toodud, ARK's arvele v?ttes ega ?levaatusel pole keegi kobisenud.
?tlesin seda ka politseile, kuid see neid ei huvitanud. Pealegi igal teisel parkinud autol oli toonriba. Ei tea, mis mina neile just ette j?in.
Ega mu riba ka mingi lai pole. Eelmine aasta on auto Saksast toodud, ARK's arvele v?ttes ega ?levaatusel pole keegi kobisenud.
?tlesin seda ka politseile, kuid see neid ei huvitanud. Pealegi igal teisel parkinud autol oli toonriba. Ei tea, mis mina neile just ette j?in.
Algselt postitas: urmet48
seal vist mingi see nali, et tehaseriba kohta ei piiksu keegi. mul oli kunagi s?bral fordiga selline lugu, et saadeti kordus?levaatusele selle esiklaasi tooni p?rast. tal muidugi oli 2* laiem see riba. uuri ?l?evaatuspunktist, kui lai see riba v?ib olla. ja paigalda sellise laiusega nagu lubatud. las siis politseionud piiksuvad. ?tle neile see paragrafi nr, mille alusel see riba sul tehtud on ja siis neil suu kinni.
- vredestein
- Veteran
- Telefon: 5045339
- Auto: Derby Mk1 1980
- Tänanud: 119 korda
- Tänatud: 53 korda
soovitan panna sellise toonriba mis sujuvalt l?bipaistvaks l?heb mitte tumedat riba mis j?rsku ?ra l?ppeb.orig toonribaga klaasidel on isegi ?ra m?rgitud kuhu maani toon riba on,kui ?ieti m?letan oli see kas10 v?i 15cm ?levalt ??rest.
miks ma siis närvi ei pea minema kui niisugune jant siin käib
Vanakooli volkarid looduskaitse alla!!! Kui midagi vaja siis helista 5045339
Vanakooli volkarid looduskaitse alla!!! Kui midagi vaja siis helista 5045339
-
- Huviline
?ks teema auto24's: http://www.auto24.ee/foorum/foorum.php?tid=62303" onclick="window.open(this.href);return false;
Tuleks vist teha ametlik p??rdumine ARK'i tehnilisse osakonda, et siis vastust alati autos kaasas kanda ja vajadusel seadusesilmadele n?idata.
Tuleks vist teha ametlik p??rdumine ARK'i tehnilisse osakonda, et siis vastust alati autos kaasas kanda ja vajadusel seadusesilmadele n?idata.
-
- Huviline
K?isin ARK's n?u k?simas. Lugu selline, et kui lasta toonriba paigaldada ametlikus kohas, siis antakse kaasa (peab k?sima) tunnistus m??tmistulemustega. Seda oleks kasulik kaasas kanda, et v?ltida pahadusi seadusesilmadega. Kui paigaldada ise, siis l?bipaistvuse m??tmiseks on seadeldis olemas Tallinna ja Tartu ARK b?roodes ning k?igis tehno?levaatuspunkides. Kasulik oleks lasta l?bipaistvus ?ra m??ta ja paberit kaasas kanda.
Teiseks. Kohapeal ei saa politsei mingit trahvi teha. Silma j?rgi ei saa ta l?bipaistvust hinnata ja trahv m??ratakse ikkagi peale ekspertiisi. Seega oli toonriba maha kakkumise k?skimine ja trahviga ?hvardamine t?iesti alusetu. Riba on mul n??d l?inud, kahjusid ei h?vita keegi.
[Muudetud: 26-2-2008 Even]
Teiseks. Kohapeal ei saa politsei mingit trahvi teha. Silma j?rgi ei saa ta l?bipaistvust hinnata ja trahv m??ratakse ikkagi peale ekspertiisi. Seega oli toonriba maha kakkumise k?skimine ja trahviga ?hvardamine t?iesti alusetu. Riba on mul n??d l?inud, kahjusid ei h?vita keegi.
Seda pole seal lahti kirjutatud sest selle m??ramine on paras teadus.Algselt postitas: PS
P?ris t?pselt pole lahti seletatud, mis on nimelt juhi vaatev?li.
Tehase toonribaga ei n??gi keegi sest tehasetoonribaga klaasil on klaasi tumeda osa all nurgas nool ja kriips ning t?his AS1, sellest piirist allpool on juhi vaatev?li mille l?bipaistvus peab olema v?hemalt 75%.
Even: Su lohutuseks v?in ?elda et turvakilest tumedama kilega on juba suht v?imatu saavutada n?utud l?bipaistvust.
M?tetu on edasi r??kida edasi k?lajutte kojameeste t??piirkonnast ja p?ikesesirmide alumisest servast...:dd:
Siil
-
- Huviline
- Auto: A5
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 4 korda
Just seda olen ka mina kuulnud. Juhul kui tal m??tmisriista pole siis pole vaja maha kiskuda, sest eeldan et politseiniku silm pole kalibreeritud samamoodi nagu selleks ette n?htud aparaat. Samamoodi ei ole vaja esiuste kilesid maha kiskuda ja trahviga n?us olla juhul kui neil aparaati kaasas poleAlgselt postitas: Even
-
- Huviline
Minu kokkupuude oli Valgj?rvel. Ise n?gin kolme julgestuspolitsei autot. Ju sattusid kellegi m?istlikuma inimese peale.
Algselt postitas: r?im
Huvitav ma k?isin ka rallil ja sain ka puhkuda ning oli samuti julgestuspolitsei see oli peale Karaski 1 mest katset.Mul on ka Toonriba ja veel must aga mul ei mingit kobinat.
[Muudetud: 26-2-2008 r?im]
-
- Huviline
- Auto: MB C220 CDI
K?sisin eile just tuttava k?est, kes ?sja ?levaataja kursused on l?binud ja Keilas k?igile soovijatele ?levaatust ka teeb, tolle toonriba kohta! T?mmake oma p?iksesirmid alla-n?ete, kus maale sirm ulatub ja kuni sirmi alumise ??reni on toonriba lubatud!
Kui diskopoisid millegagi peaksid selle p?rast nokkima hakkama, siis mingu nad kukele-las toovad esiteks konkreetse paragrahvi, mille alusel midagi nad v??nata tahavad ja siis las hakkavad m??tma, kui ei usu!
Kui diskopoisid millegagi peaksid selle p?rast nokkima hakkama, siis mingu nad kukele-las toovad esiteks konkreetse paragrahvi, mille alusel midagi nad v??nata tahavad ja siis las hakkavad m??tma, kui ei usu!
Hetkel kehtiv link: https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=12896328Algselt postitas: Martin48
...siis mingu nad kukele-las toovad esiteks konkreetse paragrahvi, mille alusel midagi nad v??nata tahavad ...
"Mootors?iduki ja selle haagise tehnoseisundile ja varustusele esitatavad n?uded 1"
Lisa 1 kood 607 n?ue 1)
tuuleklaasi l?bipaistvus juhi vaatev?ljas peab olema v?hemalt 75%, v.a DOT v?i SAE t?hisega tuuleklaas v?i enne 1. jaanuari 1985. a esmakordselt kasutusele v?etud s?iduki tuuleklaas, mille l?bipaistvus juhi vaatev?ljas peab olema v?hemalt 70%. Tagumises asendis oleva juhiistme seljatoest eespool asuvate s?iduki k?lgakende l?bipaistvus peab olema v?hemalt 70%, s?ltumata nende valmistamise aastast. Kui eriotstarbelisel soomuss?idukil on tuuleklaas v?i ?lalnimetatud k?lgakna klaas kuulikindlast klaasist, siis nende l?bipaistvus peab olema v?hemalt 60%. Kui tagaakna l?bipaistvus on alla 70%, peavad s?iduki m?lemal k?ljel olema tahavaatepeeglid.
Niipea kui sa sinna midagi ette kleebid, l?heb see piiridest v?lja. Esmase otsuse tegemiseks piisab ka n? v?rdlusklaasidest, mille l?bipaistvus on teada.
Las see ?levaataja kes sellist juttu ajab loeb korra veel selle m??ruse l?bi enne kui sellist juttu r??gib.
Lisaks kasulik teada, et klaaside l?bipaistvuse mittevastavus on m??ruse Teel liikleva mootors?iduki ja selle haagise tehnoseisundi kontrollimise eeskiri1 j?rgi ohtlik viga mille puhul on kontrollijal ?igus saata s?iduk erakorralisele ?levaatusele, kuid kontrollija PEAB andma juhile v?imaluse viga kohapeal eemaldada.
Siil
-
- Huviline
- Auto: MB C220 CDI
Mul on plaan lasta toonriba igatahes panna! On p?ikesega mugavam s?ita-kogu aeg ei j?ua p?ikeseprille ju ka ette toppida!
Eks n?is, mis diskopoisid selle kohta mulle r??kima hakkavad.
Eelk?nelejatega olen muidugi n?us-seadus on seadus, selle vastu ei saa ja ega ei punni ka! Kuid lasen selle riba panna nii laia, kui on lubatud-ehk siis p?ikesesirmi alumise ??reni v?i tiba kitsama!
Eks n?is, mis diskopoisid selle kohta mulle r??kima hakkavad.
Eelk?nelejatega olen muidugi n?us-seadus on seadus, selle vastu ei saa ja ega ei punni ka! Kuid lasen selle riba panna nii laia, kui on lubatud-ehk siis p?ikesesirmi alumise ??reni v?i tiba kitsama!