2 taktilise ?li

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

antu25
Huviline
2 taktilise ?li

Lugemata postitus Postitas antu25 »

N?gin tanklas,kuidas ?ks valas oma MBvianole kahe-taktilise ?li diisli-sekka.Olen sellest enne ka kuulnud,kuid ei tea siiamaani miks seda vaja ja kui suures vahekorras.V?ibolla,keegi on sellise asjaga kursis. Ette t?nades

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Lugemata postitus Postitas raiku »

kuskil jooksis selline jutt l?bi et panna pisut ?li m??rdeomaduste suuremdamisek
ja bensiini k?lma vastu
viljandi mölamies

viiul
Huviline
Auto: Vento 1,9 td, Golf II 1,9 d
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas viiul »

Minu meelest on eesti k?tusega s?ites lausa kohustuslik lisada diiselk?tusele ?li ;) ega ta halvemaks tee ja rahakotist kah v?ga suurt t?kki ?ra hampsa. vahekorrast 50g paagile olen kuulnud aga alati v?ib teda ju tipake rohkem panna. Seda ?liv?rkki soovitanud mulle mitmed elukutselised mehhaanikud, btw paljudel aidanud ?li t?hik?igu p??rded normi saada, pidi m??rima pumba vihte, et need paremini liiguksid. :)

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Uutest pumppihustiga diislitest hoidke 2-takti?li kaugemale, vanematele v?ib lisada k?ll.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Lugemata postitus Postitas raiku »

no tegelikult on ju korralikud diisli lisandid mis peaks selle t?? ?ra tegema mis see ?li
ja peale selle v?ib vist igale diislile panna
nii uuele kui vanale

[Muudetud: 10-1-2008 raiku]
viljandi mölamies

ranx
Huviline
Auto: Allroad ,Touareg

Lugemata postitus Postitas ranx »

Volkari vanemates mootorites p?leb vist k?ll k?ik ,nimelt s?ber s?itis ?le 15000 km k?ttemasuudiga ,kuna oli selle k?tuse niisama saanud ,koos mahutiga . Ja see mootor s?idab siiani veel korralikult,muidugi ta lisas sinna ka ?li natuke !

coupe924
Huviline
Auto: VW Phaeton 5.0TDI, 5.0TDI, 1.9TDI

Lugemata postitus Postitas coupe924 »

Algselt postitas: GTI
Uutest pumppihustiga diislitest hoidke 2-takti?li kaugemale, vanematele v?ib lisada k?ll.
P?hjenda n??d korralikult ?ra miks ei v?i PD mootoritele kahetaktilist panna.... ja teadmiseks et PD mootorite ajastu hakkab ?mber saama.... tulevad uuemad s?steemid peale... ka VW mootoritel.

Lisaks veel et VW vanemad diislid tunduvad ka mulle igati pommikindlad.... just k?tte seisukohast. Omal k?sil v?ike Mcdonalsi ?li tarbija t??le ajamine;D

Külaline

Lugemata postitus Postitas Külaline »

Mina kasutan ?li, midagi halba pole teind.

4ratast
Huviline
Auto: BMW i4 M50
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 18 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 4ratast »

Algselt postitas: coupe924
P?hjenda n??d korralikult ?ra miks ei v?i PD mootoritele kahetaktilist panna.... ja teadmiseks et PD mootorite ajastu hakkab ?mber saama.... tulevad uuemad s?steemid peale... ka VW mootoritel.
Igal pool kus mainitakse kahetaktilist ?li seoses diislitega ei saa ma mainimata j?tta et oleneb ?list! Ma ei ole kunagi 2T-?li poes selle pilguga uurinud, et kas ta p?leb j??giga v?i ilma. AGA ma tean et on olemas 2T ?lisid mis t?esti p?levad ilma j??gita, st ei sisalda v??vlit, s?sinikku jne. (sry. ma pole keemik). Sellist ?li ma olen n?us ka ise oma PD mootorile diisli hulka panema. Kui potsikul pole kirjas et ta p?leb ilma j??gita, siis mina sellist asja PD mootorile juua ei annaks. Miks? Kui ?li j?tab p?ledes j??ke, siis need j??gid ladestuvad ka pihustile ja l?puks on tulemuseks umbes pihustid ja tahmas turbod. Oleneb muidugi ... palju ?li paned .. palju s?idad ...
▇ ▅ █ ▅ ▇ ▂ ▃ ▁ ▁ ▅ ▃ ▅ ▅ ▄

mix17
Huviline
Auto: VW Mk3 1,9Tdi 81kw

Lugemata postitus Postitas mix17 »

mina valan oma autole kah seda sisse oman siis g3 1,9di mootorit ja mulle kah soovitati valada seda eritu kuna mul on elk?rgsurvepump . ise valan mingi 45l peale 250ml ?ra ei suitse midagi aga mootori h??l on ikka k?vasti ilusam .

mix17
Huviline
Auto: VW Mk3 1,9Tdi 81kw

Lugemata postitus Postitas mix17 »

valvoline oli vist 2T soovitati seda at pida tahma vabalt p?lema v?i midagi aga ma v?in t?psema margi j?rgi vaatata kui vaja

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

M??gil peaks ju piisavalt olema korralikke diiselk?tuse lisandeid - milleks tegeleda sellise asjaga?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Lutz
Huviline
Tänatud: 9 korda

Lugemata postitus Postitas Lutz »

Selle ?li lisamisega on ikka kahtlased lood, eriti just PD mootorite puhul.

1. Kuna tegemist on ?liga, siis tema viskoossus v?rreldes tavak?tusega on hoopis midagi muud. Tekib paaki settimine (kergem osa ?leval ja raskem all) ja v?ite ise ette kujutada, mis olukord pumbas toimuma hakkab! K?ll saab tavalist k?tust ja vahel paksemat ?limoodustist. Diisli+biodiisli segamine on OK
2. T?htis on j?lgida seda, et 2T ?li p?leks j??kideta (loe etiketilt) Igasugune ?li p?lemine v?ib ladestada mustust, tahma, n?gi jne. t??pindadele (kolvigrupp+klapid+pump jpm.)
3. Viisakamatest tanklatest k?tust tankides (a`la Statoil) on selle k?rgema k?tusehinna sees just lisa m??rdeomadusi pakkuvad manused ja aditiivid, mis v?listavad igasuguse ?li lisamise vajaduse. Ei ole FAKT, aga suund on sinna poole!

Uutele mootoritele (PD, common rail jne.) mitte mingil juhul sisse kallata nn. "kompottk?tuseid", vanematele VW-Audi grupi liikuritele v?ib, aga ei ole soovitatav.

lohe
Huviline
Auto: VW Passat Variant 4motion TDI 96kw; T5 Shuttle Long 2,5TDI 96kw
Lugemata postitus Postitas lohe »

Kaevan siis vana teema ?les.

Soovitati ka mulle 2T ?li lisada k?tusele just pihustite paremaks m??rimiseks. Olen n??d m?nda aega s?itnud nii ilma kui ?liga. ?liga on v?hemalt t?hik?ik tunduvalt ?htlasem ja "pehmem", kuigi tangin kogu aeg statist seda "kvaliteetset" k?tust. K?rgematel p??retel pole vahet tunda. Heitgaasides silmaga n?htavat vahet pole (ei suitse).

Kogusest r??kides, siis "t?sisemate s?mptomite korral" pidi isegi liiter paagile norm olema. Mina lisan silma j?rgi pool. Kuna Statist tangin, siis paaki l?heb Statoili enda "low smoke" 2T ?li. J??kide kohta pole seni osanud uurida, aga eks n??d olen targem.

Kasutaja avatar
marco
Huviline
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas marco »

Mina olen 2T ?li kasutanud juba 2 aastat ja tankinud olen ainult Statoilis. Pole t?hendanud, et ?li kasutamine paneks mootori rohkem suitsema. N?dal tagasi sain n?ha ka oma auto k?rgsurve pumba sisu ja see n?gi v?lja, nagu uus. Sai ka r??gitud sellel teemal t??mehega ja tema kiitis ?li kasutamise heaks. Mootor t??tab t?esti ?htlasemalt ja vaiksemalt.

T6nis2
Huviline

Lugemata postitus Postitas T6nis2 »

Miks mitte kallata vabalt sisse 4T ?li.M??rib detaile samamoodi.

Insomnia
Huviline

Lugemata postitus Postitas Insomnia »

Aga kas see ?li lisamine k?tusefiltrile ei m?ju kuidagi? Et ajaks umbe vms? Ma m?ned paagit?ied kasutasin ja tulemuseks oli umbes filter. V?ib olla oli see lihtsalt kokkusattumus.. Oskate midagi kosta?
IGA PÄEV pressin rõõmsa näoga masuuti! :D

T6nis2
Huviline

?li ja diisel k?te on sama baasainetel tehtud. ?li (me r??gime poes m??davast mootori ?list)lisamine ei saa kuidagi filtrit umbe ajada.

Indrek
Huviline
Auto: Golfi risu

Lugemata postitus Postitas Indrek »

Algselt postitas: T6nis2
Miks mitte kallata vabalt sisse 4T ?li.M??rib detaile samamoodi.
Tavotti v?id ka panna ju, j?le h?sti m??reib :P

Ise pole julenud oma PD mootorisse midagi juurde valada ja ei ole n?inud siiani vajadust kah. T?hik?ik on korras, k?ima l?heb h?sti jne.
vanasti olin insche

T6nis2
Huviline

IRW.v?ib k?ll olla, kuid PD-est.ma ei r??kinud.Teema l?heb suht vanakooli diisli peale.TDI 66 KW.

Insomnia
Huviline

Lugemata postitus Postitas Insomnia »

Algselt postitas: T6nis2
?li ja diisel k?te on sama baasainetel tehtud. ?li (me r??gime poes m??davast mootori ?list)lisamine ei saa kuidagi filtrit umbe ajada.
Selge, siis oli see ilmselt kokkusattumus. m.o.t.t;) Nojah ega ma mingit kamassi ?li ei toppinudki sinna nii, et me r??gime ikkagi 2T ?list ja antud juhul oli tegemist Valvoline ?liga..
IGA PÄEV pressin rõõmsa näoga masuuti! :D

ivar80
Huviline

Lugemata postitus Postitas ivar80 »

Ennem kui keegi pole mulle n?idanud tuksis PD pihustit mis on 2T ?li kasutamise tagaj?rjel ?ra surnud seni mina seda jura ei usu et halvasti m?jub. Tehas v?ib ?elda et ei tohi kasutada mitte mingeid lisandeid PD mootori k?tuses aga kindlasti ei tea see tehas ka seda millist s***a meil m??akse diiselk?tuse nime all. Kui on tegemist nn j??kideta p?leva 2T ?liga ja seda lisatakse m?istlikus koguses k?tusele siis mina k?ll siin probleemi ei n?e.

PS. pole m?tet luua ka illusioone, et kui tangid Statoilist et siis saad mingit h?per-super eliitk?tust sealt. Olen s?itnud v?ga palju ise statoili k?ttega ja l?bi aegade olen saanud sellest firmast kolmel korral mootorik?tuseks t?iesti sobimatut ollust.

[Muudetud: 20-9-2008 ivar80]

Vasta

Mine “Diislid”