2 taktilise ?li
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
2 taktilise ?li
N?gin tanklas,kuidas ?ks valas oma MBvianole kahe-taktilise ?li diisli-sekka.Olen sellest enne ka kuulnud,kuid ei tea siiamaani miks seda vaja ja kui suures vahekorras.V?ibolla,keegi on sellise asjaga kursis. Ette t?nades
-
- Huviline
- Auto: Vento 1,9 td, Golf II 1,9 d
- Kontakt:
Minu meelest on eesti k?tusega s?ites lausa kohustuslik lisada diiselk?tusele ?li
ega ta halvemaks tee ja rahakotist kah v?ga suurt t?kki ?ra hampsa. vahekorrast 50g paagile olen kuulnud aga alati v?ib teda ju tipake rohkem panna. Seda ?liv?rkki soovitanud mulle mitmed elukutselised mehhaanikud, btw paljudel aidanud ?li t?hik?igu p??rded normi saada, pidi m??rima pumba vihte, et need paremini liiguksid. 

-
- Huviline
- Auto: VW Phaeton 5.0TDI, 5.0TDI, 1.9TDI
P?hjenda n??d korralikult ?ra miks ei v?i PD mootoritele kahetaktilist panna.... ja teadmiseks et PD mootorite ajastu hakkab ?mber saama.... tulevad uuemad s?steemid peale... ka VW mootoritel.Algselt postitas: GTI
Uutest pumppihustiga diislitest hoidke 2-takti?li kaugemale, vanematele v?ib lisada k?ll.
Lisaks veel et VW vanemad diislid tunduvad ka mulle igati pommikindlad.... just k?tte seisukohast. Omal k?sil v?ike Mcdonalsi ?li tarbija t??le ajamine;D
-
- Huviline
- Auto: BMW i4 M50
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 18 korda
- Kontakt:
Igal pool kus mainitakse kahetaktilist ?li seoses diislitega ei saa ma mainimata j?tta et oleneb ?list! Ma ei ole kunagi 2T-?li poes selle pilguga uurinud, et kas ta p?leb j??giga v?i ilma. AGA ma tean et on olemas 2T ?lisid mis t?esti p?levad ilma j??gita, st ei sisalda v??vlit, s?sinikku jne. (sry. ma pole keemik). Sellist ?li ma olen n?us ka ise oma PD mootorile diisli hulka panema. Kui potsikul pole kirjas et ta p?leb ilma j??gita, siis mina sellist asja PD mootorile juua ei annaks. Miks? Kui ?li j?tab p?ledes j??ke, siis need j??gid ladestuvad ka pihustile ja l?puks on tulemuseks umbes pihustid ja tahmas turbod. Oleneb muidugi ... palju ?li paned .. palju s?idad ...Algselt postitas: coupe924
P?hjenda n??d korralikult ?ra miks ei v?i PD mootoritele kahetaktilist panna.... ja teadmiseks et PD mootorite ajastu hakkab ?mber saama.... tulevad uuemad s?steemid peale... ka VW mootoritel.
▇ ▅ █ ▅ ▇ ▂ ▃ ▁ ▁ ▅ ▃ ▅ ▅ ▄
Selle ?li lisamisega on ikka kahtlased lood, eriti just PD mootorite puhul.
1. Kuna tegemist on ?liga, siis tema viskoossus v?rreldes tavak?tusega on hoopis midagi muud. Tekib paaki settimine (kergem osa ?leval ja raskem all) ja v?ite ise ette kujutada, mis olukord pumbas toimuma hakkab! K?ll saab tavalist k?tust ja vahel paksemat ?limoodustist. Diisli+biodiisli segamine on OK
2. T?htis on j?lgida seda, et 2T ?li p?leks j??kideta (loe etiketilt) Igasugune ?li p?lemine v?ib ladestada mustust, tahma, n?gi jne. t??pindadele (kolvigrupp+klapid+pump jpm.)
3. Viisakamatest tanklatest k?tust tankides (a`la Statoil) on selle k?rgema k?tusehinna sees just lisa m??rdeomadusi pakkuvad manused ja aditiivid, mis v?listavad igasuguse ?li lisamise vajaduse. Ei ole FAKT, aga suund on sinna poole!
Uutele mootoritele (PD, common rail jne.) mitte mingil juhul sisse kallata nn. "kompottk?tuseid", vanematele VW-Audi grupi liikuritele v?ib, aga ei ole soovitatav.
1. Kuna tegemist on ?liga, siis tema viskoossus v?rreldes tavak?tusega on hoopis midagi muud. Tekib paaki settimine (kergem osa ?leval ja raskem all) ja v?ite ise ette kujutada, mis olukord pumbas toimuma hakkab! K?ll saab tavalist k?tust ja vahel paksemat ?limoodustist. Diisli+biodiisli segamine on OK
2. T?htis on j?lgida seda, et 2T ?li p?leks j??kideta (loe etiketilt) Igasugune ?li p?lemine v?ib ladestada mustust, tahma, n?gi jne. t??pindadele (kolvigrupp+klapid+pump jpm.)
3. Viisakamatest tanklatest k?tust tankides (a`la Statoil) on selle k?rgema k?tusehinna sees just lisa m??rdeomadusi pakkuvad manused ja aditiivid, mis v?listavad igasuguse ?li lisamise vajaduse. Ei ole FAKT, aga suund on sinna poole!
Uutele mootoritele (PD, common rail jne.) mitte mingil juhul sisse kallata nn. "kompottk?tuseid", vanematele VW-Audi grupi liikuritele v?ib, aga ei ole soovitatav.
-
- Huviline
- Auto: VW Passat Variant 4motion TDI 96kw; T5 Shuttle Long 2,5TDI 96kw
Soovitati ka mulle 2T ?li lisada k?tusele just pihustite paremaks m??rimiseks. Olen n??d m?nda aega s?itnud nii ilma kui ?liga. ?liga on v?hemalt t?hik?ik tunduvalt ?htlasem ja "pehmem", kuigi tangin kogu aeg statist seda "kvaliteetset" k?tust. K?rgematel p??retel pole vahet tunda. Heitgaasides silmaga n?htavat vahet pole (ei suitse).
Kogusest r??kides, siis "t?sisemate s?mptomite korral" pidi isegi liiter paagile norm olema. Mina lisan silma j?rgi pool. Kuna Statist tangin, siis paaki l?heb Statoili enda "low smoke" 2T ?li. J??kide kohta pole seni osanud uurida, aga eks n??d olen targem.
Soovitati ka mulle 2T ?li lisada k?tusele just pihustite paremaks m??rimiseks. Olen n??d m?nda aega s?itnud nii ilma kui ?liga. ?liga on v?hemalt t?hik?ik tunduvalt ?htlasem ja "pehmem", kuigi tangin kogu aeg statist seda "kvaliteetset" k?tust. K?rgematel p??retel pole vahet tunda. Heitgaasides silmaga n?htavat vahet pole (ei suitse).
Kogusest r??kides, siis "t?sisemate s?mptomite korral" pidi isegi liiter paagile norm olema. Mina lisan silma j?rgi pool. Kuna Statist tangin, siis paaki l?heb Statoili enda "low smoke" 2T ?li. J??kide kohta pole seni osanud uurida, aga eks n??d olen targem.
- marco
- Huviline
- Tänanud: 12 korda
- Tänatud: 19 korda
Mina olen 2T ?li kasutanud juba 2 aastat ja tankinud olen ainult Statoilis. Pole t?hendanud, et ?li kasutamine paneks mootori rohkem suitsema. N?dal tagasi sain n?ha ka oma auto k?rgsurve pumba sisu ja see n?gi v?lja, nagu uus. Sai ka r??gitud sellel teemal t??mehega ja tema kiitis ?li kasutamise heaks. Mootor t??tab t?esti ?htlasemalt ja vaiksemalt.
Selge, siis oli see ilmselt kokkusattumus. m.o.t.t;) Nojah ega ma mingit kamassi ?li ei toppinudki sinna nii, et me r??gime ikkagi 2T ?list ja antud juhul oli tegemist Valvoline ?liga..Algselt postitas: T6nis2
?li ja diisel k?te on sama baasainetel tehtud. ?li (me r??gime poes m??davast mootori ?list)lisamine ei saa kuidagi filtrit umbe ajada.
IGA PÄEV pressin rõõmsa näoga masuuti! :D
Ennem kui keegi pole mulle n?idanud tuksis PD pihustit mis on 2T ?li kasutamise tagaj?rjel ?ra surnud seni mina seda jura ei usu et halvasti m?jub. Tehas v?ib ?elda et ei tohi kasutada mitte mingeid lisandeid PD mootori k?tuses aga kindlasti ei tea see tehas ka seda millist s***a meil m??akse diiselk?tuse nime all. Kui on tegemist nn j??kideta p?leva 2T ?liga ja seda lisatakse m?istlikus koguses k?tusele siis mina k?ll siin probleemi ei n?e.
PS. pole m?tet luua ka illusioone, et kui tangid Statoilist et siis saad mingit h?per-super eliitk?tust sealt. Olen s?itnud v?ga palju ise statoili k?ttega ja l?bi aegade olen saanud sellest firmast kolmel korral mootorik?tuseks t?iesti sobimatut ollust.
[Muudetud: 20-9-2008 ivar80]
PS. pole m?tet luua ka illusioone, et kui tangid Statoilist et siis saad mingit h?per-super eliitk?tust sealt. Olen s?itnud v?ga palju ise statoili k?ttega ja l?bi aegade olen saanud sellest firmast kolmel korral mootorik?tuseks t?iesti sobimatut ollust.
[Muudetud: 20-9-2008 ivar80]