VW Golf 3 summuti lendas ribadeks!
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
VW Golf 3 summuti lendas ribadeks!
Autoks on 1993a. VW Golf 3. Mootor 1.6 55 kW bensukas manuaalkastiga . Niisiis minul juhtus selline asi... Auto oli ennem koguaeg ilusti s?itnud ja mingit muret ei olnud s?itmisel. Eile siis olin ringi s?itnud, l?ksin vahepeal s??ma ning kui uuesti autosse istusin ning soovisin s?itu alustada auto hakkas j?nksutama nagu. Annan gaasi, tahab nagu ?ra surra, poos kinni kuidagi vms...M?ngisin siis siduri ja gaasiga v?heke, lasin p??rdeid k?rgemale ja libistasin siduri lahti, et v?lja ei sureks...Kui p??rded k?rgemale sain , s?itsin ntx 70-ga ja kolmas k?ik sees, siis nad t??tas, aga nii kui p??rded madalamale lasin ning tahtsin gaasi vajutada, hakkas j?lle kinni pooma ja podisema ja turtsuma. Arvasin, et ei ole m?nda p?tti n?. j?rel, lasin t?hi k?igul tuuri k?vemini, et ehk hakkab t??le...Ei miskit...M?tlesin , et s?idan niimoodi koduni ?ra, kuid koduni ei j?udnudki, j?rsku k?is auto all meeletu pauk. Koheselt j?tsin auto seisma tee ??rde, vaatasin kapoti alla, m?tlesin, et p?rast mingi rihm v?i miskit lendas laksuga puru. K?ik kapoti all korras. Vaatasin auto alla, ei m?rganud kohe summutit . Maru lollis seisus olin, ei osanud aimatagi algul milles asi v?ib olla...Auto enam k?ima ei tahtnud minna igaljuhul. J?rsku avastasin, et taga l?pup?tt on ribadeks lennanud...Konkreetselt l?pup?tt n?eb alt vaadates v?lja nagu kr?psupakk mis on k?ljepealt avatud. Seega seda pauku tegi see p?tt, kuid kuidas niimoodi j?rsku selline asi juhtuda sai ? Keegi oskab ?ra seostada kuidas see n?. "j?nksutamine" v?is rolli m?ngida summuti l?pup?ti l?hkemisel... Minu ainus reaalne seletus on asjale see, et p?tis pidi olema mingisugune takistus, mis ei lasnud gaasidel v?ljuda korralikult, tekkis mingisugune surve sinna sisse ja teatud hetke peal l?i surve all ribadeks lihtsalt...Aga j?llegi tekib k?simus!....Varem ju t??tas, kuidas sai niimoodi j?rsult hakata auto jamama ning millest see v?ib olla.
Lisaks veel ?ra selle ka, et auto ma sain pika aja m??dudes t??le, s?itsin oma p?riseva summutiga koduni ?ra, kuid kodutee oli pikk, kuna auto suri 2 korda v?lja ning j?nksutas ikkagi samamoodi..K?rgematel p??retel sain ainult s?ita.
[Muudetud: 11-3-2009 98euro]
Lisaks veel ?ra selle ka, et auto ma sain pika aja m??dudes t??le, s?itsin oma p?riseva summutiga koduni ?ra, kuid kodutee oli pikk, kuna auto suri 2 korda v?lja ning j?nksutas ikkagi samamoodi..K?rgematel p??retel sain ainult s?ita.
[Muudetud: 11-3-2009 98euro]
vrõnn vrõnn...
Kuna sul ?ks silinder ei t??ta siis p?lemata k?tus lendab summutisse.
Viimases p?ttis tekkis suurem kogus sega p?lemata segu ja kui ta oli piisavalt kuumaks l?inud siis ta ka plahvatas. Juhtub ( minul seda ei olnud aga n?gin pealt kuidas samamoodi lasti ?ks selline summuti ribadeks).
Enne kui hakkad midagi tegema siis uuri v?lja miks mootor lonkab, k?rgematel p??retel ta ei t??ta samamoodi, lihtsalt inertsist jne jne tundub et t??tab paremini aga 1 silider on rivist v?ljas.
Aleksei
Viimases p?ttis tekkis suurem kogus sega p?lemata segu ja kui ta oli piisavalt kuumaks l?inud siis ta ka plahvatas. Juhtub ( minul seda ei olnud aga n?gin pealt kuidas samamoodi lasti ?ks selline summuti ribadeks).
Enne kui hakkad midagi tegema siis uuri v?lja miks mootor lonkab, k?rgematel p??retel ta ei t??ta samamoodi, lihtsalt inertsist jne jne tundub et t??tab paremini aga 1 silider on rivist v?ljas.
Aleksei
Selge. Asi hakkab tasakesi juba selgusele j?udma. Mingip?ev tuli v?lja, et mul Golfil puudub katal?saator ning lambda andur. Sellep?rast ka mul mootor ei k?i ilusti t?hik?igul ning p??rded jandivad vahepeal. Kui tegema hakata siis vast tuleks k?igepealt lambda andur ja katal?saator vahele sebida tagasi ning siis see uus l?pup?tt ning siis saab ka s??det timmida v?heke paremaks.S??te l?i vist ka valeks mul selline tunne.
vrõnn vrõnn...
Huh...Aga kas pole mitte niimoodi, et lambda andur on seoses kuidagi katal?saatoriga ? Kui ma ?igesti aru olen saanud, siis lambdat ei saagi olla kui pole katti. V?i mingi seos pidi neil omavahel olema. Kuigi mina j?llegi m?tlen, mis moodi need nagu seoses saavad olla :S. Mingi h?rra mulle sellist juttu kusagil remondit??kojas r??kis.
vrõnn vrõnn...
T?en?oliselt sellisest seosest see remondimees m?tleski. Aga kas see auto turtsumine ja silindri kadumine eile enne summuti l?hkemist v?iski olla sellest, et mul lambdaandur puudu ?...Kas selline asi on reaalne v?i v?is seal mingi muu kala asjaga olla, et silinder ei t??danud ja siis t?nu sellele ka see summuti pmst ribadeks lendas...?
vrõnn vrõnn...
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
Lambda puudumine ei tohiks panna autot j?nksutama ja lonkama - v?ta n?iteks jagaja kaas maha ja vaata kas seal all on k?ik korras, eks see s?de mis paugu tegi oli ikka kuskilt eestpoolt p?rit ainult tuli see valel ajal mingil p?hjusel.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
-
- Huviline
- Telefon: 56248247
- Tänanud: 37 korda
- Tänatud: 78 korda
- Kontakt:
Lugesin, et sul k??nlajuhtmed vahetatud? P?rast seda sai s??tej?rjekord ?ige?
Autod ja mootorrattad välismaalt, autode komisjonimüük, autode ost http://www.mobile24.ee
Isiklikust kogemusest v?in ?elda, et lambda [VW Bot: "Keel korda!"] anduri rike p?hjustab nn. j?nksutamist ja masin ei taha t?hip??retel k?ima j??da. Muidugi tasuks ka ?le vaadata karteri tuulutuse s?steem. Enda masinal puhastasin algul selle ?ra ja veidike paremini suutis t??tada (ei surnud t?hik?igul enam v?lja).
Kirjutaks siia siis ka oma murest..Ka minul on 93 aasta golf 3..1.6 55 kw mootoriga.. auto ka turtsus natukene siis kui k?lmast peast ?ra s?ita v?i vahepeal ka t?iesti lampi aga siis oli j?lle tipp topp..
Kuid t?na 13. ja reedel oli minu jaoks m?stika...s?iduajal isegi suri v?lja ja p??rded h?ppasid nii palju..j?ud oli nagu t?ielikult kadunud..samas vahepeal s?itis j?lle korralikult ..aga siis oli j?lle seda j?nksutamist nii palju.. Samuti tagumises sumbutipoti sees koliseks nagu mudagi kui seda liigutada?
Kas meil v?iks olla siis ?hine viga..seoses lambdaga..v?i peaks kuskilt mujalt alustama..
Kuid t?na 13. ja reedel oli minu jaoks m?stika...s?iduajal isegi suri v?lja ja p??rded h?ppasid nii palju..j?ud oli nagu t?ielikult kadunud..samas vahepeal s?itis j?lle korralikult ..aga siis oli j?lle seda j?nksutamist nii palju.. Samuti tagumises sumbutipoti sees koliseks nagu mudagi kui seda liigutada?
Kas meil v?iks olla siis ?hine viga..seoses lambdaga..v?i peaks kuskilt mujalt alustama..