Probleem 1.9 TDI k?ima saamisega!?

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

marko456
Huviline

Probleem 1.9 TDI k?ima saamisega!?

Lugemata postitus Postitas marko456 »

Tervist!

Mul selline probleem, et auto ei k?ivitu.
Eels??te k??nalde tuluke ei l?he isegi p?lema, aga starteri ja k?ik muud jutud t??tavad, k?ia palju tahad, t??le ei l?he:(
?kki keegi oskab midagi ?elda.
Autoks siis Polo Classic 1.9 TDI 66kw

Kasutaja avatar
marco
Huviline
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas marco »

Vaata eels??te k??nalde relee peal olev kaitse ?le, ehk on see l?bi p?lenud. G3?l asub see relee koos kaitsmega kapoti all, piduriv?imu peal, polol ehk samas kohas.
Igaks juhuks k?sin, et kui s??te sisse paned, siis magnetklapp ikka avaneb??

marko456
Huviline

Algselt postitas: marco
Vaata eels??te k??nalde relee peal olev kaitse ?le, ehk on see l?bi p?lenud. G3?l asub see relee koos kaitsmega kapoti all, piduriv?imu peal, polol ehk samas kohas.
Igaks juhuks k?sin, et kui s??te sisse paned, siis magnetklapp ikka avaneb??
Magnetklapp?
?kki seletad (ma suht v?hik)

Krisss
Huviline

Lugemata postitus Postitas Krisss »

Loogiline variant oleks siiski see, et vooluringis kala sees.
Kaitse l?bi v?i kuskil ei anna juhe ?hendust.
Endal oli sama teema, passatil 1.9 tdi 66kw. Eels??tek??nlad olid l?bi, v?ljas oli 15 kraadi k?lma. Esimesed kaks korda ei lubanudki, kolmanda korraga hakkas vaikselt p?tte taha v?tma. (k?iasin siis ~5 sek)
Proovi aku pealt anda k??naldele otsevoolu...(aku + klemmilt k??nla otsa peale ca. 5-6 sekki, ja v?hemalt 2 k??nlale) kui k?ima l?heb, on viga eels??tes?steemis. Kaitse, relee vms..
Anna mehele vabad käed ja sa tead, kust neid leida...

Kasutaja avatar
marco
Huviline
Tänanud: 12 korda
Tänatud: 19 korda

Lugemata postitus Postitas marco »

Mainisin magnetklappi selle p?rast, et v?idetavalt k?iati seda autot p?ris mitu korda ja kui auto isegi ei lubanud, siis eeldasin, et elektrooniline viga v?ib olla s?gavamal kui ainult kaitsmetes.

Endal p?les mingi plokk l?bi ja tulemus oli sama, et mitte p?rtsugi ei teinud. Ei t??tanud ei k??nlad, ega avanud magnetklappi.
Abi sain tookord Tartus DIA-s.

marko456
Huviline

Oskab keegi ?kki ?elda, kus asub eels??te relee?

mattiasss
Huviline
Lugemata postitus Postitas mattiasss »

Veel ?ks k?simus, kas ma olen ?igesti aru saanud, et polol on kaks eels??te releed, ?ks on seal rooli all, kus kaitsmed on. Ja teine kapoti all. Kontrollisin eels??te k??nlaid, 4st 2 t??tasid:(, aga p?him?tteliselt peaks t??le minema k?ll, v?i mis? Keegi v?iks ?elda kas asi k??naldes v?i siis selles teises relees, mis kapoti all asub?

Kasutaja avatar
tibullus
Veteran
Auto: Passat W8 4.0 4Motion
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas tibullus »

Mul l?ks ka siis k?ima kui k?ik neli k??nalt l?bi olid.
W8

T6nis2
Huviline

Lugemata postitus Postitas T6nis2 »

Kui neljast kaks t??tavad siisl?heb k?ima ,,longates,, . Relee on ikka ainult ?ks,kaitsme korpuses v?i korpuse peal.

mattiasss
Huviline

Algselt postitas: T6nis2
Kui neljast kaks t??tavad siisl?heb k?ima ,,longates,, . Relee on ikka ainult ?ks,kaitsme korpuses v?i korpuse peal.
Pilt
Pilt

Mis vidin see siis on?

T6nis2
Huviline

See on v?etud kapoti alt. Seal sees on kaks releed. Pealpool valge plastiku all on 60 A. kaitse. See relee annab voolu kolmele k??nlale mis asuvad vee s?rgis,et kiiremini soojendada mootorit.Ka klemmide ristl?ige n?itab et sealt suur vool l?bi ei l?he.Kaks klemmi otsa l?heb m?histesse kolmas on mass. Eels??te releel on v?hemalt neli otsa.

mattiasss
Huviline

Algselt postitas: T6nis2
See on v?etud kapoti alt. Seal sees on kaks releed. Pealpool valge plastiku all on 60 A. kaitse. See relee annab voolu kolmele k??nlale mis asuvad vee s?rgis,et kiiremini soojendada mootorit.Ka klemmide ristl?ige n?itab et sealt suur vool l?bi ei l?he.Kaks klemmi otsa l?heb m?histesse kolmas on mass. Eels??te releel on v?hemalt neli otsa.
?hes?naga see vidin maksab 1300.- oli vist. Kui kellegil siuke ?le siis v?ib teada anda!;)
Aga kas saab siis selles asi olla?

T6nis2
Huviline

See on ju lisa soojendus s?steem mis hakkab siis t??le kui mootor k?ib. Vastasin pildi materjalile. Miks mootor ei k?ivitu ,ei oska nii napi jutu peale kosta midagi ?hes?naga ei hakka ka oletama.

tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

Kas s??det oled kontrollinud? Endal olen eels??tek??nlad, aku ja starteri vahetanud, kuid ikka 1-2sek puterdab hommikul esimesel k?ivitusel. No tegelikult k?ivitub ikka t?itsa h?sti, aga mina kui pedant tunnen, et asi ei ole ikka t?iuslik. Panin siis VAG-COM-i sappa ja t?desingi, et s??de/ajastus (ingl.k. timing) on p?ris hiline, aga head k?ivitamist soodustab pigem varajasem s??de. N??d tulebki millalgi n?pud tolmuseks teha ja pumbast VAG-COMi abiga s??de paika panna. Ega see mootori t??le, v?imsusele ja ?konoomsusele ka kahjuks ei tule, ikka kasuks.
Pumbas on ka mingi k?lmk?ivitusmehanism mis siis ?ritab ECU k?sul s??det ajastada k?lma mootoriga, aga kui pump on juba mehaaniliselt/f??siliselt liiga hiline siis ei ?nnestu ka ajul s??det nii varaseks t?mmata kui ideaalis vaja oleks.

EDIT: ma ei vaadanud algul, et sul kohe p?ris konkreetne mure eels??tek??naldega mitte lihtsalt halva k?ivitumisega, siis minu jutt vist sinu autot ei puuduta..

[Muudetud: 24-3-2009 tobimarg]

mattiasss
Huviline

Jaa, mul on ka sama teema, et 1-2 sek puterdab.

T6nis2
Huviline

Immitseb ?? jooksul toitesse tiba ?hku. Selle kontrolliks vaata kohe peale k?ivitust toite l?bipaistvaid voolikuid. Tegelikult ?ks tegelane k?ivitab ja teine samal ajal vaatab kas on ?hku voolikus,sissetulevas voolikus.Nats hilisem v?i varasem s??de k?ll ei pane paar sekundit mootorit puterdama. Miks selles teemas tekst ei mahu raamidesse? Kas pildistaja midagi rikkus?

[Muudetud: 25-3-2009 T6nis2]

tobimarg
Huviline

Aga kui p?eva peale v?ike mullike koguneb pealevoolu voolikusse, siis on ikka veerandi p??rde pill, miks siis ainult k?lmalt ja hommikuti see ?hk s?steemis k?ivitust m?jutama peaks? Igal juhul on kavas l?hiajal vahetada k?tusefilter ja soetatud on ka juba uus Boschi tagasivooluklapp, n?is kas midagi muutub. Ja muidugi asendada tehase klambrid kruviklambritega.

mattiasss
Huviline

Ma arvan, et mul oli asi ikka rohkem eels??te k??naldes. Algul puterdav v?he kui gaasi anda, siis hakkab ?htlaselt t??le.

tobimarg
Huviline

V?ta temperatuuri anduril pistik tagant ?ra hommikul enne k?ivitust ja vaata kas l?heb paremini k?ima. Siis annab aju k?su maksimaalselt k??nlaid anda. Kui muutust ei ole, siis asi vast k??naldes ei ole.

josskuubis
Huviline
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas josskuubis »

v?ga h?sti tehtud aleksei,seda oli juba tore lugeda,loodame et moderaatorid midagi "toredat" ei tee:P
www.soundcloud.com/speakerbreakerz head muusikat minupoolt :)
53476279:)

Wizard
Huviline
Auto: g4 variant `05
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Wizard »

ega mootor k?ivitades selliselt t?hjalt/kergelt ringi ei k?i?

[Muudetud: 27-3-2009 Wizard]
Br.

alts20
Huviline

Lugemata postitus Postitas alts20 »

Neid vees?rgi soojenduse k??nlaid kasutati tundub peamiselt 66kw mootorites, kuna oma tutvusringkonnas on:
Golf4 99a 66kw ja on 3 k??nalt vees?rgis
Golf4 01a 66kw ja on 3 k??nalt vees?rgis
Passat 98a 66kw ja samuti on 3 k??nalt vees?rgis

samas omal kaks passatit 81kw nendel kummalgi neid seal pole

T6nis2
Huviline

Minu piirkonnas on veel lisaks eelnimetatule ka passat 96 kw soojendus k??naldega. Oma kogemusest v?in ?elda et on 50 50 seda varjanti.Mis puutub v?lja?eldud vigadesse(Monahhile)siis miks ma ei peaks seda tunnistama.Jama on selles kui ma ei tea millal vea tegin.Pildil on k?ll eelsoojendus juht plokk aga see juhib JAHUTUSS?STEEMIS olevatele elementidele voolu.

[Muudetud: 28-3-2009 T6nis2]

josskuubis
Huviline
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas josskuubis »

rahu n??d,ega see koht siin ?ksteise s?imamiseks ei ole,tehke seda kuskil rahulikumalt ja vaiksemalt :)
www.soundcloud.com/speakerbreakerz head muusikat minupoolt :)
53476279:)

mattiasss
Huviline

Algselt postitas: josskuubis
rahu n??d,ega see koht siin ?ksteise s?imamiseks ei ole,tehke seda kuskil rahulikumalt ja vaiksemalt :)
Viisin auto forssi, n??d auto s?idab j?lle!;D
Mingisugune l?his oli olnud, k?ttepumba releega oli ka mingi jama olnud.

Teema v?ib lukku panna!

Vasta

Mine “Diislid”