K:kerest saab voolu
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
K:kerest saab voolu
Nimelt siis selline k?simus ,et peale s?itu kui autokerest,uksest kinni v?tta saab s?rtsu.Millest see tuleb ja mida teha ,ei ole soovi kogu aeg laengut saada:DD T?nks kui keegi head n?u annab.
-
- Huviline
- Telefon: 5587451
- Auto: G4 1,6 2001a; Toyota Avensis 2.0TD 1999a; Nissan Primera 2,2td 2003a; Volkswagen Bora 2.0 85kw 2002a; Volvo S60 2,4 103kw 2002a; Skoda Octavia 1,9 66kw 4WD 2000a.
Olen kuulnud,et taha otsa pannakse maandus riba:) aga sa proovi nii,et kui ukse lahti teed siis v?ta k?igepealt ukse piidast kinni ja alles seej?rel pane jalg maha:Pusu mind see aitab sind laengust ?ra hoida:Pv?hemalt niikaua kui keegi teine siin midagi paremat v?lja ei paku
Vahest on ka oluline see kui kannad selliseid p?kse mis tekitavad staatilist elektrit(dressip?ksid)olen isegi siis lahmakat uksest saanud:mad:
Vahest on ka oluline see kui kannad selliseid p?kse mis tekitavad staatilist elektrit(dressip?ksid)olen isegi siis lahmakat uksest saanud:mad:
-
- Huviline
- Auto: G4 1,6 2001a; Toyota Avensis 2.0TD 1999a; Nissan Primera 2,2td 2003a; Volkswagen Bora 2.0 85kw 2002a; Volvo S60 2,4 103kw 2002a; Skoda Octavia 1,9 66kw 4WD 2000a.
Ja-jah,ma n??d teksaseid ainult seep?rast kannangi:PAlgselt postitas: raiku
kuna probleem tekkis?
tegu on siiski vast staatilise elektriga mille sa saad ise riiete h??rdumise t?ttu
pane sellised riided mis seda s?rtsu e tekita ja ei tohiks auto probleem olla.
mul saab naine koguaeg sirakat ja kui mitte autost siis peale auto s?itu m?ne maja ukse k?est
-
- Huviline
- Telefon: 5214714
- Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)
seda ei tekita mitte ainult dressid.Algselt postitas: tarmi20
Ja-jah,ma n??d teksaseid ainult seep?rast kannangi:P
kunagi miski elektrik seletas et see v?ib tulla ka ainult alusp?kstest vms.
aga see ei ole kindlasti auto viga et sealt s?rakat saab.
t??l lailihvi mehed kah enamuses saavad s?rtsu aga mina mitte
siit moraal: vahetage alusp?kse:)
viljandi mölamies
- jussike
- Tunnustatud
- Auto: Arteon SB Hybrid 115+55=160kW - jussike
- Tänanud: 54 korda
- Tänatud: 579 korda
Kui on istmetel mingi kunst amuuri tiigri v?i muu sellise kunst eluka nahk, siis j??dki autolt laksu saama, ole kasv?i paljalt seal rooli taga:P
Aga jah, uksepiidast kinni ja siis jalg maha p??stab laksust.
[Muudetud: 10-4-2009 jussike]
Võin rääkida miskit keretöödest, ärge mootorite kohta minu käest midagi küsige.....
-
- Huviline
Jah aga see kipub vahest meelest ?ra minema:P v?hemalt mul on kunagi nii juhtunud:mad:Algselt postitas: jussike
Kui on istmetel mingi kunst amuuri tiigri v?i muu sellise kunst eluka nahk, siis j??dki autolt laksu saama, ole kasv?i paljalt seal rooli taga:P
k??naldevahetusel pole sellega k?ll mingit pistmistAlgselt postitas: twin
Usun seda riiete juttu aga millegi p?rast hakkas see jama nagu rohkem vist peale k??nalde vahetust,ise ma nagu enne eriti ei saanud.Aga n??d saan olenematta riietest.On veel kellelgi h?id m?tteid.
lahendused on juba v?lja k?idud: maandusriba v?i v?tad autost v?ljumisel m?nest auto metallist detailist kinni
Kevadel muutub ?hk kuivemaks... natuke teaduslikumat teksti ka siia teemasse

Staatiline elekter
Jaan Olt
Staatiline elektrilaeng koguneb seadmete ja aparaatide metallosadele
* V?ib toimuda elektrilahendus, kui potentsiaalide vahe keskkonna ja seina vahel l?heb liiga suureks.
* Elektrilahendus v?ib s??data p?lema keskkonna ja toimuda plahvatusena, p?lenguna.
Tekkimiskohad:
* dielektriliste vedelike voolamisel
* dielektriliste vedelike transpordil, kui vedelik tsisterni sees liigub
* tolmu- ja ?husegude liikumisel
* materjalide t??tlemisel (plastmass)
* s?nteetiliste riidematerjalide t??tluses
* ?lekandeseadmete kummirihmade h??rdumisel
Kaitse staatiliste elektrilaengute kuhjumise vastu:
* maandamine
* ?huniiskuse t?stmine (?le 70%)
* antistaatiliste segude kasutamine
* ?hu ioniseerimine
* kaitsegaaside kasutamine
* elektriseeruvate pindade niisutamine
* gaaside, vedelike puhastamine saastunud h?ljuvosakestest
* riietuse valimine (mitte kanda s?nteetilisest materjalist, nailonist, perlonist r?ivaid, varustada t??tajad nahktaldadega jalatsitega).
Anna mehele vabad käed ja sa tead, kust neid leida...