Nagu parema esimese ratta juurest pigem. Rattalaager? Samas see undamine kostab juba pea aasta ja nüüd sai isu täis ... algul mõtlesin et rehvidest, aga ei usu... suvekate või talvekatega ikka sama hääl. Sõida nagu trolliga Ratas ei loksu ega miskit küll...et nagu laagrit ei kahtlustanud...ja see vist oleks loogiliselt mingise aastaga pidand juba päris ää lõppema ?
Undamine ei ole pidev vaid selline perioodiline...sileda asfaldi peal kostab hästi sisse... rool ka natuke vibrab...aga see võib juba midagi muud olla...
Rehvides asi pole... korralikud Michelini suvekad sai kevadel alla....talvekatega oli sama teema... ingel [VW Bot: "Keel korda!"]..veotelje otsad ka nagu vahetatud...ei oska midagi ette võtta... lambist laagreid ka vahetama ei taha hakata..maksavad ju needki raha
Oled sa kontrollinud mõlemaid rattalaagreid,oli ka kunagi ammu vanal golfil sama jama,vahetasin ära selle laagri kust poolt undamine kostus,aga tegelikult oli läbi hoopis teine pool,heli võib ka üle kanduda.
Mul oli golfil sama jama ja sai siis vahetatud mõlemad ratalaagrid ja see undamine kadus ära. Ratast logistades ei pruugigi sellest aru saada, sest mina nii ei saanud aru. Veotelje otsad hakkavad tavaliselt pöörates ragisema. Mina arvan ikkagi et ratta laagrid.
TurboPassat kirjutas:Ok...tänks julgustamast... teeme siis selle laagritevahetuse lähitulevikus ära ja vaatab mis tulemus saab
Vahetasid laagri ära ja oli kasu ka? Endal ka undab vaikselt midagi parema ratta juures. Samas ratas yles tõstetud ja loksutatud ja keerutatud ning ei paista midagi ebanormaalset olevat.
TurboPassat kirjutas:Ok...tänks julgustamast... teeme siis selle laagritevahetuse lähitulevikus ära ja vaatab mis tulemus saab
Vahetasid laagri ära ja oli kasu ka? Endal ka undab vaikselt midagi parema ratta juures. Samas ratas yles tõstetud ja loksutatud ja keerutatud ning ei paista midagi ebanormaalset olevat.
Sai just sama asjaga tegeldud. Jetta undas ikka rõvedalt, rooliga mängimisest kõrvaga tajutavat muutust polnud, igasugused katsed loksutada, keerutada, samal ajal vedrust hoida, et sealt mingit vibrat tunda tulemusi ei andnud.
Sai vanad laagrid uute vastu vahetatud, vaikus majas(õigemini autos ).
Esimese hooga sai kindluse mõttes ostes auto all olnud protid korralike kummide vastu vahetatud... Erilist efekti see ei andnud... Kuid osad protid või lihtsalt M+Sid undavad ikka korralikult...
T6nis2 kirjutas:Kas siis laagris undamine,või rehvides?
Kui küsimus mulle adresseeritud, siis minu masin sai esimese hooga alla teised rehvid. Muutusi polnud, vahetasin laagrid. Võrreldes endisega veereb masin ikka täielikus vaikuses.
Katse algul all olnud proti kumme alla pista pärast seda sai ka tehtud... Vahe ikka kuuldav. Uluvad küll need Vallai suht kulunud talvekad... Kuigi laagrite undamine oli tunduvalt karmim.
Mõlemad esimesed laagrid olid ka suht otsakorral. Kuigi loksu veel polnud, oli ilmselt laagreisse sattunud niiskus kurja teinud... Tööpinna kõrval oli märgata roostet ja määret praktiliselt polnudki alles jäänud...
Uus laager all ja ongi kohe vaikne autos Loo moraal siis selline, et kui ratas isegi mitte ei loksu ega käitu kuidagi väärakalt võib siiski laager omadega õhtal olla.