asi selles, et viimasel ajal on mootor hakkanud kuidagi märgatavalt rohkem kütet võtma, nii umbes 13,5- 15l sajale Masin ise on passat 97a. 1,8 92 kw bensiin.
et oskab keegi miskit öelda mis viga võib olla.?
Mis masin?Kui Golf GTI2 92 siis kontrolli mootori õlitaset. Külmkäivitusklapp mäda ja lisaõhk jookseb pidevalt peale ja bents kolinaga karterisse. Endal oli vana golfiga sama jama.
peale diagnosti, mis näitas lambda viga, vahetasin lambda ära, aga ega see kütuse kulu väga pole tahtnud kuhugi kaduda.
Vahel nagu võtab täiesti normaalselt, nii nagu peab, aga vahel tunduvalt rohkem.
Oskab keegi miskit öelda, mis aitaks?
Janis on seda ennegi öelnud. Miskipärast oli see esimene soovitus ühelt vennalt, kes tegi kindlaks, et mul lambda ei tööta, kuigi oli uus. Sai ära tinutatud ja oli korras.
Kõige õigem oleks asi teha muidugi pisikute peale ringi. Siis pidavat kõige töökindlam saama.
Lambdast tuleb töösoojas olekus kuni 1,2 V. Üldiselt see näitaja peaks kogu aeg muutuma, aga tühikäigul on 0,5V kanti - kui pöördeid annad või mõne vaakumi vooliku küljest lahti võtad, siis peab muutuma.
Kui on tavaline lambdaandur (st. ühe juhtmega), siis koorid ühenduspistiku nii palju paljaks, et saad testri juhtme külge panna (nn. "krokodilliga" näiteks) - positiivne ots lambda külge ja teine keresse või aku miinusesse. Võid lambda otsa lahti ka võtta, aga pole tegelikult vajadust. Kui on köetav lambdaandur (kolme või nelja juhtmega), siis tee kõigepealt kindlaks, milline on anduri juhe. Köetaval on toide peal kui süüde sees (või ainult siis kui auto töötab? selles ma pole päris kindel:smilegrin: ).
Lambda kütte juhtmed on valged, siiani vähemalt küll nii olnud. Anduri juhe on must, kui läheb ka hall, siis see on mass.
Lambda andur peab töösoojana tekitama ühtlast lainet 0,5v ja1,2v vahel. Vist oli nii.
Küte on taga niikaua, kuni lambda soojeneb, see tähendab, et taga tegelikult koguaeg. Mõõdetakse lambda tööd mustast juhtmest ehk plussist. Mina olen siiamaani näinud ossiga seda lainet.
Ega ma paha pärast - mina isiklikult olen ostsillograafi ainult kaugelt näinud ja ma arvan, et enamus inimesi samuti kui sedagi Tavalised digitestrid on samas paljudel olemas.
veiqqq kirjutas:Ega ma paha pärast - mina isiklikult olen ostsillograafi ainult kaugelt näinud ja ma arvan, et enamus inimesi samuti kui sedagi Tavalised digitestrid on samas paljudel olemas.
Ega ma kuri olegi
Mul lihtsalt oma koht siinmail, kus diagnostikas käin, kui vaja peaks olema.
ja ka mingil põhjusel peksab aegajalt salongi vingu, kas need võivad omavahel seotud olla? nt ennem lambdata pressib kollektorist välja, mootore hääle erinevust pole täheldanud
Millega sa mõõtsid? Lambdast üle 1,2V ei tule minu teada. Kas lambda ots oli ajuga ühendatud siis kui mõõtsid? Või oli sul tester vahelduvvoolu mõõtmise peal?