K: lambda [VW Bot: "Keel korda!"] kontrollimine?

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
-mk-
Huviline
Telefon: 56497234
Auto: corrado

K: lambda [VW Bot: "Keel korda!"] kontrollimine?

Lugemata postitus Postitas -mk- »

kuidas kontrollida lambda [VW Bot: "Keel korda!"] korrasolekut?
ise olen 90% kindel, et lambda [VW Bot: "Keel korda!"] on saba visanud, aga kohe poodi uue järele joosta ei tahaks. sümptomitest siis ka: kütusekulu on suur(väga suur,) kiirendades viskab tagant musta, sooja mootoriga hakkavad pöörded tühikäigul hüplema 1100<->500 vahel.
*temperatuuri andurid on hiljuti vahetatud.
autoks corrado G60 ja lambda [VW Bot: "Keel korda!"] on nelja juhtmega.

Kasutaja avatar
Corra
Huviline
Auto: VW Passat B5 1,9TDI 4motion, Golf 2 16v
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas Corra »

viitab jah sellele, et lambda on otsad andnud. Soovitaks kiiresti ära vahetada, kui sul katalüsaator all on, sest muidu annab see ka otsad.
Kontrollida saad testeri abiga. Tavaliselt on lamdal signaal juhtmeks must juhe, 2 on valget ehk kütte juhet ja 1 on hall, ehk siis mass. Kontrollimiseks pane üks testri otstes sinna signaal juhtme ühendusse kuidagi, teine testri juhe kuskile massi. Auto peab muidugi töösoe olema ja töötama, lambda juhtmed kõik ühendatud olema, muidu ei saa õiget näitu. Ma küll ei mäleta enam mis mõõtmis ühikut pidi kasutama, aga ehk oli V-volt. Ja see näit testri ekraanil peab pidevalt muutuma 0.2 ja 0.8 vahel.
http://www.elfaelektroonika.ee/foorum/s" onclick="window.open(this.href);return false; ... hp?t=16635
E: tühikäigul peab ta tõmblema 0.2 ja 0.8 vahel. Mul oli ka masinal lambda läbi ja tühikäigul oli ta 0.4-0.5 ja kui pööret andsin, siis muutus natuke rohkem, aga see ei tähendanud midagi, läbi oli ta ikkagi.

[Muudetud: 5-12-2009 Corra]

-mk-
Huviline
Telefon: 56497234
Auto: corrado

Lugemata postitus Postitas -mk- »

suur tänu, sellist vastust ootasingi.

Vasta

Mine “Mootor”