Automaat käigukast

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses käigukastide ja siduritega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

sirwilliam
Huviline
Automaat käigukast

Lugemata postitus Postitas sirwilliam »

Milles võib probleem olla, kui gaasi andes auto mõtleb natuke kauem kui on normaalne ja siis hakkab alles liikuma?
Diiselauto

[Muudetud: 12-12-2009 sirwilliam]

Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 56 korda

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

Sama küsimus minulgi kusjuures olen tähendanud, et kohati on asi pöörete jäämises vahemikku 1000-1400 (diisel) ja kohati tundub asi sõltuvat õhutemperatuurist või niiskusest. Kusjuures enamiku ajast liigub Passat vägagi hästi niikui poleks midagi viga. Õhulugeja viga mida kahtlustasin on kontrollitud ja kõik on ok sellega. Paluks siis ka ideid, mis võiks olla probleemiks automaatkastiga kiirendamisel normaalsest pikema viivise tekkimisel?

sirwilliam
Huviline

Siiamaani olen saanud teada mis viga võib ollla : "Õlitase madal, filter ja õli vahetamata või rike"

Kasutaja avatar
HawkHill

Siis keegi ei oska midagi antud teemal välja pakkuda?
sirwilliam kas see õlitase-filter-õli oli must huumor või mingi reaalne info kusagilt ja mis õlitasemest jutt?

sirwilliam
Huviline

Ma olen kuulnud, seda et filtri ja õli vahetamisest kasu olnud...

sirwilliam
Huviline

automaat kast on võõras mulle, alles sai soetatud automaatkastiga auto..

koit13
Huviline
Auto: A6 Avant Quattro 3.0 tdi 220kw
Lugemata postitus Postitas koit13 »

Mu golf 3l viimane filtri ja õli vahetus muutis küll sõidu sujuvamaks. Halba ei tee see kastile kindlasti mitte, iseasi kas too viivitus gaasi andmisel just vanast õlist tingitud on.

Kasutaja avatar
HawkHill

No mul varsti niikuinii hooldus eks siis paistab, kas aitab see filtri ja õli vahetus. Kuigi natuke kahtlen selles, et see ainuke viga kuna see kiirendusjama ongi siiani olnud selline, et mõnipäev on probleem ja siis jälle pikalt kõik korras. sirwilliam, mis diiselmootoriga tegu?

sirwilliam
Huviline

Pean tunnistama, et ma ei räägi vw diisel mootorist..(kuigi on kodus 3 VW d ).soetasin omale kõrvale bmw525 2.5 TDSA.
Aga kast on kast..

onusnooker
Huviline
Auto: VW Passat 1.6 77kw 2014a

Lugemata postitus Postitas onusnooker »

sirwilliam kirjutas:Pean tunnistama, et ma ei räägi vw diisel mootorist..(kuigi on kodus 3 VW d ).soetasin omale kõrvale bmw525 2.5 TDSA.
Aga kast on kast..
Kas BMW klubisse oled ka oma küsimuse esitanud ?
Kui siin vahepeal sai autot otsitud oli ka plaan selline 525 osta, kuid kui nägin millise suurusega oli sellel käigukast(automaat) nagu mõne auto mootor :bigsmile: siis jäi see ostmata ja minumeelest oli see niikinii uimane võrreldes 3-seeria omaga :) mille oleks siiski ennem ostnud.

sirwilliam
Huviline

Ei ole BMW klubi liige, ega ei liitu ka;)
Ja nagu ma ennem mainisin on mul kodus 2 Passatit ja 1 Golf3, siis jääb see minu ainukeseks klubiks.

Gee60
Huviline
Telefon: 555 3 444 3
Auto: B5.5 ja A6C5 ja Kollane Leon

Lugemata postitus Postitas Gee60 »

imelik, aga sinu nime all on nii kirjas:
Auto: 2 x VW PASSAT, GOLF 3, BMW 525 INDIVIDUAL 2.5 R6 TDSA 105 kW

sirwilliam
Huviline

Ei saa pihta, mis on imelik?:smilegrin:

sirwilliam
Huviline

Ma räägin kodus olmas Volkaritest.

mel676
Huviline

Lugemata postitus Postitas mel676 »

Touaregil olen täheldanud samuti, et enamasti vahetab kenasti sujuvalt, kuid mõnel päeval on uimane ja paigalt võtab jõnksuga. Igatahes paranes asi peale seda kui vahetati soft, kuid pikapeale nagu "väsib" jälle.
Kast on sõitnud ca. 90000km
Üritan pisitasa põhjust leida.

sirwilliam
Huviline

Seda kavatsen esimesena teha. Jääb loota, et aitab..

rapideye
Huviline

Lugemata postitus Postitas rapideye »

minul tiptronicul suuremad probleemid: Sõites ühtlase kiirusega pööretevahemikus kuni 1950 p/min hakkab tahho seier kõikuma (paarisaja pöörde kanti). jõudes 2000 pöördeni, igasugune anomaalia kaob. Saksa Auto inimesed tegid kastile diagnosti, kõntrollisid õlitaset ja ainus info mis sain, oli see et kastist tuleb "kõrbelõhna", rõhud ja elektroonika probleeme ei näidanud. Ehk mõnel mehel/naisel oma autoga samalaadseid jamasi või on mu tiptronic üllatuspurunemise teinud. Otsisisn saksamaa foorumitest samalaadsete probleemide käes vaevlejat, aga tulutult....(asi võis olla ka saksa keele oskuse tasemes)...
peaks vist lammaritest uut kasti otsima hakkama?

Autoks Passat 1.9 TDI PD 2003 a.

kratt6
Huviline

Lugemata postitus Postitas kratt6 »

Automaatkastil ei ole soovitav niisama õli vahetada,sest välja lastes saad kätte ainult 1/3 õli ,ülejäänud jääb turbiini ja kasti sisse kanalitesse.Uus õli on peseva toimega ning võib kanalitest lahti ajada sodi ,mis ummistavad klapid ning tagajärg teate ise. See uimasus käikude vahetusel võib tulla küll mustast filtrist ja õlist,kuid uutel autodel on veel iseõppivad käigukastiajud,mis vahetab käiku Teie sõidustiilile vastavalt.Kui külma autoga sõitma hakkad,siis on võimalik,et vahetab käiku kõrgetel pööretel,kuna õlid on paksud ja kast hakkab uuesti vahetuset õppima.Seda aju peaks andma mingil määral õpetada ka,sest mul endal kunagi auto pidas pikalt meeles pardakompuutri näite aga nüüd unustab suht kähku ja käivitades on mõne tunni möödudes pilt puhas jälle.

koit13
Huviline
Auto: A6 Avant Quattro 3.0 tdi 220kw
Lugemata postitus Postitas koit13 »

Võibolla selline natuke rumal küsimus aga kas automaatkasti nn läbipesemine õliga on mõtekas tegevus? Et vana õli välja, uus sisse ja niimoodi senikaua kuni väljalastav õli on sama värvi nagu sissevalatav? Ärge maha lööge :D

Kasutaja avatar
HawkHill

Kusjuures minu tuttavad mehaanikud väidavad sama, et automaatkasti õli vahetusega võib normaalselt toimiva kasti täiesti metsa keerata. Ja kui ma õigesti mäletan siis ka hooldusmanualides ei ole soovitusi õli vahetuseks. Võimalik et kui seda regulaarselt teha siis ei juhtu midagi. Kui aga pole teada, millal seda viimati tehti, siis on parem ilmselt mitte näppida.

kratt6 jutt iseõppivast kastist hakkab mulle tunduma juba peaaegu tõe lähedase jutuna. Nimelt olengi tähendanud, et kui kohalt minna ja kohe gaasi ei hakka suruma korralikult siis kukubki auto uimerdama. Täna natuke soojema ilmaga alustasin kohe reibast sõitu ja kiirendus oli enamvähem ok ja õhtul oli juba täiesti korras asi. Lihtsalt natuke imelik on hakata külma mootorit nii piinama kohe.

Niiet kuna kiirendamine muutub eri päevadel ja on seda teinud juba üle poole aasta siis ilmselt ikka ei ole asi kasti õlis või filtris.

Samast ikkagi mingil põhjusel otsustab auto mulle kohati uimerdavat käiguvahetust-kiirendust pakkuda. Nüüd kui järgmine kord peaks see tekkima tahan proovida kas käsivahetusele ümberlülitades uimerdamine jätkub et veenduda kasti toimimise võimalikus veas.

sirwilliam
Huviline

mul 92 aasta auto ka ja ma ei usu,et sellel aju nii tark on:( et meelde jätab sõidu maneerid..

Kasutaja avatar
HawkHill

Muide kui mul auto kaua kavatseb nii jätkata siis tuleks ilmselt proovida automaatkasti ümber kodeerimist "new strategy" peale prooviks. Kui välismaised foorume lugeda siis paljud enam ei tahagi tagasi pöörduda sealt...

Jutt siis siin:

http://www.passatworld.com/forums/showt" onclick="window.open(this.href);return false; ... p?t=116118

Keegi siit on seda kasti programmi muutmist katsetanud kunagi?

onusnooker
Huviline
Auto: VW Passat 1.6 77kw 2014a

Lugemata postitus Postitas onusnooker »

sirwilliam kirjutas:mul 92 aasta auto ka ja ma ei usu,et sellel aju nii tark on:( et meelde jätab sõidu maneerid..
See ju nii vana, et pole nsgu mõtet muretseda juhul kui ikkagi liigub. Kasti remont maksab niikunii samapalju kui auto, seega ongi mõistlik see "lõpuni" sõita.

sirwilliam
Huviline

Mul nädal auto käes olnud:lol:, loodan, et saan pool aastat ära sõita. Aga filtri vaatan kindlasti üle:blush:
Ostes kasti viga välja ei löönud..
Mis veel on huvitav, et kui auto ostsin siis oli aastaarvuks märgitud 93a dets.(müügikuulutusel) Kodu jõudes hakkan auto passi uurima lähemalt ja leian, et auto on sündinud hoopis 92 a juunis:(
Poleks uskunud,et müügi kuulutuses võib olla vale aastaarv ja vigu tuli nagu sigu autol välja:( Pooled asjad ei töötanud või olid puudu, pluss väikese mõraga klaas jooksis kõrvalistuja pool täiesti ämblikuks.Lisaks andis auto esimesel 50 km läbides(Haapsalust teel Otepääle) otsad, sest genekas oli katki ja aku vana, pluss suvine disla..Eks siis sai hakatud akut vahetama teiselt autolt ,kuni jälle tuled ära kustusid ja auto seisma jäi...
Nüüd minu müügi kuulutuse alla on ilmunud uus auto, mis võib olla samuti saast..
Jube elu.

sirwilliam
Huviline

http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud" onclick="window.open(this.href);return false; ... 24_ee.html

Selle auto link ka. Auto sünnikuupäev on peaaegu sama,mis mul oli ,üv sama, esialgne hind sama(see esimene 26 000.-),mingeid pakiruumi eraldusvõrke polnud jne
Loodan, et liiga ei tee kellegile:)
Aga igaksjuhuks hoiatan, kui keegi või kellegi sõber endale sellist autot muretseda tahab.

[Muudetud: 18-12-2009 sirwilliam]

Vasta

Mine “Ülekanne”