K: Aku 180Ah/12V
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
Sai siis soetatud uus auto diisel mootoriga ja autol oli peal vana aku mis ei pea hommikuni vastu.
Küsimus siis selline, et kas võib panna peale 2 x suurema amperaasiga akut (180A /12V).
Põhjus miks ma seda teada soovin, et ei ole hetkel uue aku jaoks raha aga liikuda oleks vaja ja mõtlesin Scanialt aku peale visata.
Mis võivad tagajärjed selle akuga olla?
[Muudetud: 16-12-2009 sirwilliam]
Küsimus siis selline, et kas võib panna peale 2 x suurema amperaasiga akut (180A /12V).
Põhjus miks ma seda teada soovin, et ei ole hetkel uue aku jaoks raha aga liikuda oleks vaja ja mõtlesin Scanialt aku peale visata.
Mis võivad tagajärjed selle akuga olla?
[Muudetud: 16-12-2009 sirwilliam]
-
- Huviline
- Huviline
- Auto: VW Passat 1.6 77kw 2014a
MIngeid suuri probleeme ei tohiks tulla, vabalt võid panna kui mõõtude poolest mahub. Laadimine võiks kindlasti toimida aga ilmselt ei jõua genekas seda ideaalselt täislaadituna hoida.
Kui mul oleks vajadus selle 180A aku paigalduseks siis oma autol küll teeksin seda kuigi eks ikkagi omal vastutusel
Kui mul oleks vajadus selle 180A aku paigalduseks siis oma autol küll teeksin seda kuigi eks ikkagi omal vastutusel

-
- Huviline
Kas generaator ja starter peab vastu? Generaatori ostsin alles uue..onusnooker kirjutas:
MIngeid suuri probleeme ei tohiks tulla, vabalt võid panna kui mõõtude poolest mahub. Laadimine võiks kindlasti toimida aga ilmselt ei jõua genekas seda ideaalselt täislaadituna hoida.
Mahtuvusega pole probleemi.
-
- Huviline
- Huviline
- Huviline
- Auto: (oli) Golf IV TDI 2003
- Kontakt:
Starteril pole üldse probleemi, tema võtab akust, kui sealt midagi võtta on.nemmu kirjutas:miks generaator ja starter ei peaks vastu pidama voldid on ju samad
Generaatori probleem on see, et kui aku mahtuvus on 180Ah, siis aku täislaadimiseks peab pidevalt pikki sõite tegema. Generaator laeb akut vastavalt pingeregulaatorilt saadavale "infole". Suure mahtuvusega aku laadimiseks näiteks 12A voolutugevuse juures lisandub iga tund akule 12Ah. Ehk kui akus oli peale käivitamist 140Ah, siis aku täislaadimiseks (180Ah) kulub 40/12=3,3 tundi!
Reaalselt on nii, et alguses laeb generaator akut suurema vooluga (amprid), hiljem, kui pinge (ehk volt) tõuseb, siis väiksema vooluga.
Näiteks meie peres olevale mikromootoriga Renaultile panime uue aku just väiksema (oli vist 38Ah), et lühikestel sõitudel see paremini täis saaks laetud.