Kas oskab keegi öelda palju peaks sellise mootoriga auto kütust võtma.Hetkel auto kütusekulu kuskil 12+ l 100 km.Mootori temp kah kõigub 70-80 vahel.Kas see on normaalne?
Kui sa mõtled hetke all praegust külmalainet ja lühikesi otsi nii, et mootor oma töötemperatuuri ei jõua saavutadagi, siis on sul veel suht õkopill ju Minu 85kw 2.0 vento lajatab hetkel kodu-töö-kodu suunal isegi 13-14 sajale Kas kohapeal ka ei lähe üle 70-80 ja kas maanteel kukub kiirelt veel allapoole? Sellisel juhul ehk termostaat.
Nagu woody eespool ütles on mootori norm. töötemperatuur stabiilselt 90 kraadi juures. Sooja masinaga 70-80 seda küll ei ole. Aga on mingi vahe see, kas kohapeal käies või sõtes? Kukub allapoole temp? Näidik võib muidugi ka valetada kui stabiilne püsib.
Siis suurte eelduste kohaselt, peaks sul termostaat läbi olema. Endal oli Passat 1.8 66kw ja no ei saanud ka 30 miinus kraadiga aastal 2006 Tallinnasse sõites kütekulu üle 10l/100km. Et minu soovitus on, vaata üle oma termostaat või veel parem, vaheta ära.
keegi mees on kunagi öelnud, et ventodel pidi olema termostaat 78 kraadine vms ? ... ma ei jaga termostaatidest suurt midagi, aga suht selline asi olla kõrvu jäänud. ja mul ka vento, mootoriks 2.0 85kw ja mul ka üle 80 väga temp ei lähe nende külmadega.
no minul ei lähe suvel ka üle 70ne. kohapeal seistes läheb 90 ilusti.
olen vahetanud termostaadi veepumba ja ei lähe lihtsalt sõites üle 70 ne
vahetasin temp anduri ära läks koguni 110 kella järgi aga keemist ega midagi ei olnud.
seega tahan ka teada ehk mul siis võtab mootor rohkem kütet sellepärast et 7o ne peal on
no natukese lõunamaisema kliima termostaat võib olla ka, mis ei lase temperatuuril tõusta. minu passat kui saksast tuli, siis ka talvel ei läinud üle 70 kraadi, sai termostaat vahetatud siinsesse kliimasse sobivama vastu ja nüüd temperatuur normis. suure külmaga maanteel sõites kipub küll vahel langema alla 90, kuid see on vastu tuleva külma õhu jahutav efekt. üks variant muidugi on ka radika ette papitükk panna talveks, et külm õhk ei jahutaks nii palju.