Automaat käigukast
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
Milles võib probleem olla, kui gaasi andes auto mõtleb natuke kauem kui on normaalne ja siis hakkab alles liikuma?
Diiselauto
[Muudetud: 12-12-2009 sirwilliam]
Diiselauto
[Muudetud: 12-12-2009 sirwilliam]
- HawkHill
- Foorumi ja kodulehe admin
- Telefon: 58043333
- Auto: VW CC Sport Plus
- Tänanud: 82 korda
- Tänatud: 56 korda
Sama küsimus minulgi kusjuures olen tähendanud, et kohati on asi pöörete jäämises vahemikku 1000-1400 (diisel) ja kohati tundub asi sõltuvat õhutemperatuurist või niiskusest. Kusjuures enamiku ajast liigub Passat vägagi hästi niikui poleks midagi viga. Õhulugeja viga mida kahtlustasin on kontrollitud ja kõik on ok sellega. Paluks siis ka ideid, mis võiks olla probleemiks automaatkastiga kiirendamisel normaalsest pikema viivise tekkimisel?
-
- Huviline
-
- Huviline
- Huviline
-
- Huviline
- Huviline
- Auto: VW Passat 1.6 77kw 2014a
Kas BMW klubisse oled ka oma küsimuse esitanud ?sirwilliam kirjutas:Pean tunnistama, et ma ei räägi vw diisel mootorist..(kuigi on kodus 3 VW d ).soetasin omale kõrvale bmw525 2.5 TDSA.
Aga kast on kast..
Kui siin vahepeal sai autot otsitud oli ka plaan selline 525 osta, kuid kui nägin millise suurusega oli sellel käigukast(automaat) nagu mõne auto mootor

-
- Huviline
- Huviline
- Huviline
- Huviline
minul tiptronicul suuremad probleemid: Sõites ühtlase kiirusega pööretevahemikus kuni 1950 p/min hakkab tahho seier kõikuma (paarisaja pöörde kanti). jõudes 2000 pöördeni, igasugune anomaalia kaob. Saksa Auto inimesed tegid kastile diagnosti, kõntrollisid õlitaset ja ainus info mis sain, oli see et kastist tuleb "kõrbelõhna", rõhud ja elektroonika probleeme ei näidanud. Ehk mõnel mehel/naisel oma autoga samalaadseid jamasi või on mu tiptronic üllatuspurunemise teinud. Otsisisn saksamaa foorumitest samalaadsete probleemide käes vaevlejat, aga tulutult....(asi võis olla ka saksa keele oskuse tasemes)...
peaks vist lammaritest uut kasti otsima hakkama?
Autoks Passat 1.9 TDI PD 2003 a.
peaks vist lammaritest uut kasti otsima hakkama?
Autoks Passat 1.9 TDI PD 2003 a.
Automaatkastil ei ole soovitav niisama õli vahetada,sest välja lastes saad kätte ainult 1/3 õli ,ülejäänud jääb turbiini ja kasti sisse kanalitesse.Uus õli on peseva toimega ning võib kanalitest lahti ajada sodi ,mis ummistavad klapid ning tagajärg teate ise. See uimasus käikude vahetusel võib tulla küll mustast filtrist ja õlist,kuid uutel autodel on veel iseõppivad käigukastiajud,mis vahetab käiku Teie sõidustiilile vastavalt.Kui külma autoga sõitma hakkad,siis on võimalik,et vahetab käiku kõrgetel pööretel,kuna õlid on paksud ja kast hakkab uuesti vahetuset õppima.Seda aju peaks andma mingil määral õpetada ka,sest mul endal kunagi auto pidas pikalt meeles pardakompuutri näite aga nüüd unustab suht kähku ja käivitades on mõne tunni möödudes pilt puhas jälle.
- HawkHill
Kusjuures minu tuttavad mehaanikud väidavad sama, et automaatkasti õli vahetusega võib normaalselt toimiva kasti täiesti metsa keerata. Ja kui ma õigesti mäletan siis ka hooldusmanualides ei ole soovitusi õli vahetuseks. Võimalik et kui seda regulaarselt teha siis ei juhtu midagi. Kui aga pole teada, millal seda viimati tehti, siis on parem ilmselt mitte näppida.
kratt6 jutt iseõppivast kastist hakkab mulle tunduma juba peaaegu tõe lähedase jutuna. Nimelt olengi tähendanud, et kui kohalt minna ja kohe gaasi ei hakka suruma korralikult siis kukubki auto uimerdama. Täna natuke soojema ilmaga alustasin kohe reibast sõitu ja kiirendus oli enamvähem ok ja õhtul oli juba täiesti korras asi. Lihtsalt natuke imelik on hakata külma mootorit nii piinama kohe.
Niiet kuna kiirendamine muutub eri päevadel ja on seda teinud juba üle poole aasta siis ilmselt ikka ei ole asi kasti õlis või filtris.
Samast ikkagi mingil põhjusel otsustab auto mulle kohati uimerdavat käiguvahetust-kiirendust pakkuda. Nüüd kui järgmine kord peaks see tekkima tahan proovida kas käsivahetusele ümberlülitades uimerdamine jätkub et veenduda kasti toimimise võimalikus veas.
kratt6 jutt iseõppivast kastist hakkab mulle tunduma juba peaaegu tõe lähedase jutuna. Nimelt olengi tähendanud, et kui kohalt minna ja kohe gaasi ei hakka suruma korralikult siis kukubki auto uimerdama. Täna natuke soojema ilmaga alustasin kohe reibast sõitu ja kiirendus oli enamvähem ok ja õhtul oli juba täiesti korras asi. Lihtsalt natuke imelik on hakata külma mootorit nii piinama kohe.
Niiet kuna kiirendamine muutub eri päevadel ja on seda teinud juba üle poole aasta siis ilmselt ikka ei ole asi kasti õlis või filtris.
Samast ikkagi mingil põhjusel otsustab auto mulle kohati uimerdavat käiguvahetust-kiirendust pakkuda. Nüüd kui järgmine kord peaks see tekkima tahan proovida kas käsivahetusele ümberlülitades uimerdamine jätkub et veenduda kasti toimimise võimalikus veas.
-
- Huviline
Muide kui mul auto kaua kavatseb nii jätkata siis tuleks ilmselt proovida automaatkasti ümber kodeerimist "new strategy" peale prooviks. Kui välismaised foorume lugeda siis paljud enam ei tahagi tagasi pöörduda sealt...
Jutt siis siin:
http://www.passatworld.com/forums/showt" onclick="window.open(this.href);return false; ... p?t=116118
Keegi siit on seda kasti programmi muutmist katsetanud kunagi?
Jutt siis siin:
http://www.passatworld.com/forums/showt" onclick="window.open(this.href);return false; ... p?t=116118
Keegi siit on seda kasti programmi muutmist katsetanud kunagi?
-
- Huviline
- Auto: VW Passat 1.6 77kw 2014a
-
- Huviline
Mul nädal auto käes olnud:lol:, loodan, et saan pool aastat ära sõita. Aga filtri vaatan kindlasti üle
Ostes kasti viga välja ei löönud..
Mis veel on huvitav, et kui auto ostsin siis oli aastaarvuks märgitud 93a dets.(müügikuulutusel) Kodu jõudes hakkan auto passi uurima lähemalt ja leian, et auto on sündinud hoopis 92 a juunis:(
Poleks uskunud,et müügi kuulutuses võib olla vale aastaarv ja vigu tuli nagu sigu autol välja:( Pooled asjad ei töötanud või olid puudu, pluss väikese mõraga klaas jooksis kõrvalistuja pool täiesti ämblikuks.Lisaks andis auto esimesel 50 km läbides(Haapsalust teel Otepääle) otsad, sest genekas oli katki ja aku vana, pluss suvine disla..Eks siis sai hakatud akut vahetama teiselt autolt ,kuni jälle tuled ära kustusid ja auto seisma jäi...
Nüüd minu müügi kuulutuse alla on ilmunud uus auto, mis võib olla samuti saast..
Jube elu.
Ostes kasti viga välja ei löönud..
Mis veel on huvitav, et kui auto ostsin siis oli aastaarvuks märgitud 93a dets.(müügikuulutusel) Kodu jõudes hakkan auto passi uurima lähemalt ja leian, et auto on sündinud hoopis 92 a juunis:(
Poleks uskunud,et müügi kuulutuses võib olla vale aastaarv ja vigu tuli nagu sigu autol välja:( Pooled asjad ei töötanud või olid puudu, pluss väikese mõraga klaas jooksis kõrvalistuja pool täiesti ämblikuks.Lisaks andis auto esimesel 50 km läbides(Haapsalust teel Otepääle) otsad, sest genekas oli katki ja aku vana, pluss suvine disla..Eks siis sai hakatud akut vahetama teiselt autolt ,kuni jälle tuled ära kustusid ja auto seisma jäi...
Nüüd minu müügi kuulutuse alla on ilmunud uus auto, mis võib olla samuti saast..
Jube elu.
-
- Huviline
http://www.auto24.ee/webcache_kasutatud" onclick="window.open(this.href);return false; ... 24_ee.html
Selle auto link ka. Auto sünnikuupäev on peaaegu sama,mis mul oli ,üv sama, esialgne hind sama(see esimene 26 000.-),mingeid pakiruumi eraldusvõrke polnud jne
Loodan, et liiga ei tee kellegile:)
Aga igaksjuhuks hoiatan, kui keegi või kellegi sõber endale sellist autot muretseda tahab.
[Muudetud: 18-12-2009 sirwilliam]
Selle auto link ka. Auto sünnikuupäev on peaaegu sama,mis mul oli ,üv sama, esialgne hind sama(see esimene 26 000.-),mingeid pakiruumi eraldusvõrke polnud jne
Loodan, et liiga ei tee kellegile:)
Aga igaksjuhuks hoiatan, kui keegi või kellegi sõber endale sellist autot muretseda tahab.
[Muudetud: 18-12-2009 sirwilliam]