marios kirjutas:tervist, oskab keegi öelda mis jama mu autot vaevab?Nimelt sellise pakasega süüdet andes ei võta starteritki taha, vahest võtit mitu korda keerates tuleb starter taha ja siis ka käivitub. Ära tüütab, et peab käima vedama. Juba teist talve niimoodi ja just suurte külmadega. Võtit andes midagi ei juhtu vaid kustuvad armatuuris tuled. Autoks 2003 a passat 1,9tdi 96kw.
Minul sama jama esinenud, tõsi küll autoks oli golf2 ja bensukas, aga sümptomid olid samad. Nagu külmaks läks, nii oli ka starter kohe vakka. Mure selles samas starteris oligi. Asi oli seestpoolt üsna väsinud, minumeelest saime lammarist uue starteri ja oli paugupill. Teine variant on et vool ei jõua akust starterisse. Tuleks kõik klemmid ja kaablid väga kriitilise pilguga üle vaadata. Ka massi juhtmed mis keresse lähevad
Sain siis eile aku laadimisest kätte. Öeldi, et koormusele pidas vastu aga laadimisel oli hapet välja ajanud(aku ülaservast).Küsimusele et kas sellele midagi teha ei anna sain vastuseks,et annab ikka.Lasti liimipüstoliga üle. Happevärk jäi aga kripeldama ikkagi. On sest liimist siis kasu ka või võib ikka läbiimmitsema hakata mingiaeg?
Mistahes löök aku korpusele,lüües ka lahti mingi osa kaanest jätab märgi löögist. Hea küll oli praak liimimine,kuid laadimisel ei tohiks elektrolüüt küll väljapunnitamise märke näidata. Kui palju loksub aku sees vedelik sõidu ajal? Ammu see koht nõretaks.
T6nis2 kirjutas:Olgu aku ,,kinnine,, nn hooldusvaba või korkidega,gaaside tuulutus on kõigil. Jutu järgi oleks nagu tehtud tugevat ülelaadimist.
Mingi aja tagant tehaksegi nii ja see parandab aku täituvust ja voolu välja andmist kuna aku elementide peale ladestub ... (ei tule meelde mis see täpselt oli) aga väikese ülelaadimise tagajärjel eemaldub see sealt. Ei kehti hooldusvabade akude kohta, nendega nii ei tohi käituda.
Lowlifer@FB | "I'm starting to think my cars enjoy my money more than I do... "
Kermo - tel. 5204426 | Meeldivad vanad autod ja noored naised!
Käisin vaatamas seda akut.Liimi on lastud sinna ülemise serva alla.Mingeid kahjustusi seal aku ümbruses küll ei märganud,värv korras,juhtmed terved jne.Aku peale oli ka markeriga kirjutatud,et korpus vigastatud.
Leidsin netist muidu sellise indikaatoraerosooli mis värvub happega kokkupuutel punaseks samas seda neutraliseerides.
Täna tuleb kõige külmem öö, õnneks ei pea homme tööle minema:no: Koju sõites oli juba -20 kohati. Hommikul nägin ka -24.0 ära. Kui siiani olid autod meil siin maja juures veel rivis siis täna hommikul esimesed ohvrid enam käima ei saanud, voolu puudus käes.
rahvaauto kirjutas:Kuidas masuudipressi omanikel ka läheb?
Minu oma on õnneks siiani kenasti käima läinud aga mine tea kaua seda võhma jätkub:fake sniffle:
Ei ole viga, webasto kütab sooja sisse, edasi läheb kergelt. Iseasi on jah see aku vastupidavus, näis kauaks jätkub. Nädala on küll hästi vastu pidanud:thumbup:
Külm ilm on hea testija käivitus ,,sõlmedele,,. Saate korda starteri ,pendiksi ,juhtmete ühendused ,aku , uue kütte filtri. Ploki soojendus on igati meie kliimas asja kohane,kuid paljudel selle lülitusega probleem. Korter maja ette pargitud autol aja küsimus kaabli lõhkumisest,varastamisest.
Mu masuudipress läks esimesest paugust käima, polnud muret ei starteri ega akuga. Külma oli miski 23-24 kraadi... Plokisoojendust kah pole. Aga raadios mainiti, et pidi soojaks jälle minema. Eks näis.
Kes tasa sõuab - sellel mädanevad aerud ära!!!! ;-)
kristjang3 kirjutas:kui auto regulaarselt hooldatud ja filtrid regulaarselt vahetatud ja kütus ikka tanklast paaki tangitud, muidugi kui ka eelsüüteküünalde korras siis pole külma kartmiseks küll põhjust!
ja tahaks öelda et iga õige auto käivitub ka -30 se külmaga, aga iga lisa mis mootoriplokki soojendab on mootori eale väga kasulikk!
ise sõidan ka olerexi kütusega juba aastaid ja pole üksgi talv sellega probleeme olnud!
kristjan
Osad uued autod ei lase sul üritadagi sellise külmaga.
kristjang3 kirjutas:kui auto regulaarselt hooldatud ja filtrid regulaarselt vahetatud ja kütus ikka tanklast paaki tangitud, muidugi kui ka eelsüüteküünalde korras siis pole külma kartmiseks küll põhjust!
ja tahaks öelda et iga õige auto käivitub ka -30 se külmaga, aga iga lisa mis mootoriplokki soojendab on mootori eale väga kasulikk!
ise sõidan ka olerexi kütusega juba aastaid ja pole üksgi talv sellega probleeme olnud!
kristjan
Osad uued autod ei lase sul üritadagi sellise külmaga.
enam jaolt selliste autode jaoks on olemas garaaž!
ma ei hakka siin kellegiga mõttetult vaidlema
igatahes edu külmaga!
Auto läheb mul täitsa ilusti käima, eile lasin 4-5 tundi seista maja ees ja siis õhtul proovisin -24C tööle panna. Pool pööret ja masin käis, kuid mitte eriti korralikult. Diisel ikkagi paksemaks läinud. Hommikul siis võtsin karbist plokisoenduse juhtme ja lasin olla kuskil tunnikese. Läks paugust tööle ja ei jonninud ka (sellel hetkel oli siis -18C).
rahvaauto kirjutas:kuidas Teie masuudipressid jääd akendelt eemaldavad? Minul küljeaknad juba nädal aega poolenisti jääs:fake sniffle:
Mu tüdruku venna Audil samamoodi aknad seest jääs kuna sõidab 2-3 km päevas. Aitas see, kui ma tegin ühe väga pika otsa (300 km) ja niiskus kadus seest.