G3 1,8 55kw

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
rauavanne
Huviline
G3 1,8 55kw

Lugemata postitus Postitas rauavanne »

Situatsioon on siis nagu pealkirjas nimetatud.
93 aasta Golf3, 1,8 55kw monopritsung.

Sügisel sai blokikaas lihvitud, termostaat vahetatud jne. Peaks nagu olema tiptop.
Aga küttekuluga nagu ei taha rahule jääda. Esimese hooga ehmatas mind mingi 14 sajale. Siis timmisin seal süüdet ja värki. Ühtlasi vahetasin ka küünlad ära ning märkasin, et vanad olid täiesti mustad. Uued peal sõitsin ka natuke ja kütust võttis ikka mingi 11-12. Võtsin küünlad uuesti maha ja need olid ka mustad. Noh järelikult peaks siis küttesegu vale olema.

Ma ise nüüd kahtlustan lambdat, aga pole veel kallale talle jõudnud.

On kellelgi äkki mingit sarnast juhtumit olnud või oskab veel midagi soovitada, mida võiks kontrollida või timmida.

Talv küll, külmad sõidud jne. Aga selle mootoriga võiks ikka 10 piiresse kindlasti küttekulu jääda, või mis.
Viimati muutis rauavanne, 03 Juun 2010, 17:29, muudetud 1 kord kokku.

Spiller
Huviline
Lugemata postitus Postitas Spiller »

rauavanne kirjutas:Situatsioon on siis nagu pealkirjas nimetatud.
93 aasta Golf3, 1,8 55kw monopritsung.

Sügisel sai blokikaas lihvitud, termostaat vahetatud jne. Peaks nagu olema tiptop.
Aga küttekuluga nagu ei taha rahule jääda. Esimese hooga ehmatas mind mingi 14 sajale. Siis timmisin seal süüdet ja värki. Ühtlasi vahetasin ka küünlad ära ning märkasin, et vanad olid täiesti mustad. Uued peal sõitsin ka natuke ja kütust võttis ikka mingi 11-12. Võtsin küünlad uuesti maha ja need olid ka mustad. Noh järelikult peaks siis küttesegu vale olema.

Ma ise nüüd kahtlustan lambdat, aga pole veel kallale talle jõudnud.

On kellelgi äkki mingit sarnast juhtumit olnud või oskab veel midagi soovitada, mida võiks kontrollida või timmida.

Talv küll, külmad sõidud jne. Aga selle mootoriga võiks ikka 10 piiresse kindlasti küttekulu jääda, või mis.
Mul sama mootor ja see 14 on küll ulme. Suvel võtab 7 sajale linnas kui rahulikult sõita ja talvel 8-9.

rauavanne
Huviline

No just nimelt. Sellepärast ma üritangi asja paremaks saada. Kui lambda ära vahetan siis on mul vist mõistus otsas.

Mafeikin17
Huviline

Lugemata postitus Postitas Mafeikin17 »

lambda peaks aitama jah. katalisaator ka :P

ergoh
Huviline
Telefon: 53302119

Lugemata postitus Postitas ergoh »

Lambda andur ja temperatuuriandur oleks kõige esimesed, mida vaja kontrollida.
Lambda signaal peab kõikuma 0,1-0,9V vahel.
Temperatuurianduri takistus peab sooja mootoriga olema 200-300oomi kanti.

rauavanne
Huviline

suured tänud! ma üritan lähiajal ära kontrollida need ja siis annan teada, kui asi paraneb ;)

k2ta88
Huviline
Lugemata postitus Postitas k2ta88 »

endal oli sama mure aga veidi suurem oli kütusekulu ja tahmas ka aga ehk aitab
http://foorum.vwklubi.ee/viewthread.php?tid=52735" onclick="window.open(this.href);return false;

rauavanne
Huviline
Re: G3 1,8 55kw monopritsung 93, kütusekulu, küttesegu

No nii.. tõstan siis jälle oma vana teemat. Kahjuks pean nentima, et häid uudiseid ei ole. Lootsin kevade saabudes näha muutusi kütusekulus, kuid tulemata need jäid. Nimelt siis 12 - 12,5 sajale. Eriti ökolt piiderdades sain vahepeal 11,5 vms.. ühesõnaga midagi on totaalselt valesti, aga mõistus on otsas ja midagi vahetada ei oska. Mootor käib jumala ilusti, ei tossa, jõudu on, vahele ei jäta.. vahepeal vahetasin ka lambda ära, kuid see ei muutnud mitte midagi. Süüde on küll kõrva järgi paigas, kuid käib nagu enamvähem normaalselt. plaanin seda ka veel stroboga timmida, kui leian võimaluse..
On vahepeal äkki kellelgi mingeid kogemusi olnud või meenunud ?.. Või oskab keegi midagi uut pakkuda ?

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 197 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Hõre mootor põhjustavat ka suurt küttekulu. Vähemalt nii ma olen kuulnud ja ega see survete mõõtmine tegelikult paha ka ei tee.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

rauavanne
Huviline

Hõre mootor peaks endaga kaasa tooma ka õli õgimist, peale küttekulu suurenemise. Õli aga on püsinud normis täpselt nii nagu detsembri alguses see sinna sisse sai, kui mootor sai tehtud. Aga survetemõõtmine oleks tõesti ainult positiivne.. üritan selle lähiajal tehtud saada ja siis edasi uurida.

Vasta

Mine “Mootor”