vw golfil küünalde vahetus
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
vw golfil küünalde vahetus
Õpetab ehk keegi,kuidas golfil (1,6 74kw)küünlaid vahetada.Äärmistele saab veel ligi,aga need 2,mis sisselaske kollektori all peidus,on halvas kohas.Või on mingi kaval kõver silmusvõti kardaaniga,millega ehk altpoolt kollektori torude vahelt saab ligi.
-
- Huviline
Küsisin isegi alguses ühest töökojast. Sealne remondimees ütles et jaaaa....tuleb see kupatus sealt küünaldelt eest ära võtta(järelikult igal õlivahetusel), siis saab ligi. TULE TAEVAS APPI. Ilmselt tahtis, et ma auto tema juurde viiksin. Läksin siis sõbra juurde ja ta andis mulle knarri, pikenduse, liigendi(nagu kahte pidi käiv liiges) ja küünlavõtme. Saad ise edukalt hakkama. NB kui küünlajuhtmeid maha sikutad, vaata et puru ei tiri. Mul ühed nii läksid. Nüüd aitan alt kruvikaga kaasa. Edu vahetamisel.
Seda liigendit saad igast ehituspoest.

säästad või saastad?
-
- Huviline
- Auto: Audi A6 Quattro 2,5 TDI
Kusjuures 2,0 tulebki see kupatus eest ära võtta.reigo130 kirjutas:Küsisin isegi alguses ühest töökojast. Sealne remondimees ütles et jaaaa....tuleb see kupatus sealt küünaldelt eest ära võtta(järelikult igal õlivahetusel), siis saab ligi. TULE TAEVAS APPI. Ilmselt tahtis, et ma auto tema juurde viiksin. Läksin siis sõbra juurde ja ta andis mulle knarri, pikenduse, liigendi(nagu kahte pidi käiv liiges) ja küünlavõtme. Saad ise edukalt hakkama. NB kui küünlajuhtmeid maha sikutad, vaata et puru ei tiri. Mul ühed nii läksid. Nüüd aitan alt kruvikaga kaasa. Edu vahetamisel.Seda liigendit saad igast ehituspoest.
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
Õlivahetuseks ei pea kindlasti ''kupatust'' (s.t. sis. kollektorit) maha võtma, õlikorgile saab ka niisama ligi.reigo130 kirjutas:Küsisin ....tuleb see kupatus sealt küünaldelt eest ära võtta(järelikult igal õlivahetusel), siis saab ligi. TULE TAEVAS APPI.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
-
- Huviline
- Auto: Audi A6 Quattro 2,5 TDI
Pigem vist mõeldi, et iga õlivahetusega vahetatakse ka küünlad.GTI kirjutas:Õlivahetuseks ei pea kindlasti ''kupatust'' (s.t. sis. kollektorit) maha võtma, õlikorgile saab ka niisama ligi.reigo130 kirjutas:Küsisin ....tuleb see kupatus sealt küünaldelt eest ära võtta(järelikult igal õlivahetusel), siis saab ligi. TULE TAEVAS APPI.
-
- Huviline
-
- Veteran
- Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
- Tänanud: 50 korda
- Tänatud: 9 korda
Ei ole mina endal veel sisselaske kollet maha võtnud küünalde vahetuseks. Saab ka niisama.
Nimelt küünlad on väljapoole kallutatud rohkem, siis 2 ja 3 silinder, ja saab väga eduliselt vahetada. Ainuke vahe on see, et mina kasutan vahetuseks 3/8 komplekti. 1/2 on natuke liiga suur, ei mahu hästi vahele.
Tegemist siis 2.0 85 kw isendiga aastast 2002.
[Muudetud: 5-2-2010 woody]
Nimelt küünlad on väljapoole kallutatud rohkem, siis 2 ja 3 silinder, ja saab väga eduliselt vahetada. Ainuke vahe on see, et mina kasutan vahetuseks 3/8 komplekti. 1/2 on natuke liiga suur, ei mahu hästi vahele.
Tegemist siis 2.0 85 kw isendiga aastast 2002.
[Muudetud: 5-2-2010 woody]
EI ole aega, üldse ei ole aega!!
-
- Huviline
-
- Huviline
- Telefon: 53817171
- Auto: G2 1.6d, G3 gt
Pikad õlivahetuse välbadreigo130 kirjutas:JUST!Iga õlivahetusega vahetan ka küünlad jah(sry:D)
Mismoodi 2.0 siis nii erinev on?
[Muudetud: 5-2-2010 reigo130]
[Muudetud: 5-2-2010 reigo130]

Aga tegelt, milleks see nii hea on siis.
Mitte ei mul selle vastu midagi oleks, kuid mingi põhjus võiks olla.
Arbeitsmann.
-
- Huviline
Sa mõtled küünalde vahetust iga õlivahetuse korral?
Õlivahetusega vahetan õlifiltri(selbverstendlich), küünlad ja õhufiltri. No natuke fantaseerides minu õlivahetusprotseduuri, siis oleks see selline:
uus õli= uus veri
uued küünlad= uus säde
uus õhufilter= uued kopsud
Mootoril on ju nii lihtsam toimida:info:
Õlivahetusega vahetan õlifiltri(selbverstendlich), küünlad ja õhufiltri. No natuke fantaseerides minu õlivahetusprotseduuri, siis oleks see selline:
uus õli= uus veri
uued küünlad= uus säde
uus õhufilter= uued kopsud
Mootoril on ju nii lihtsam toimida:info:
säästad või saastad?
-
- Veteran
- Auto: Bora 2.0, B6 103 cbab
- Tänanud: 50 korda
- Tänatud: 9 korda
Ja täiendaks seda nimekirja siis.
Enamik küünalde eluiga on niikui nii max 20000 km. Minul näiteks õlivahetus iga 15000 km tagant, seega ka küünlad koguaeg värsked peal
Kuigi talvel vahetan harvemini, suvel tihedamalt. Oleneb muidugi aastasest läbisõidust, aga aastas korra kindlasti. Küünalde vahetusest jutt siis.
Enamik küünalde eluiga on niikui nii max 20000 km. Minul näiteks õlivahetus iga 15000 km tagant, seega ka küünlad koguaeg värsked peal

EI ole aega, üldse ei ole aega!!
Re: vw golfil küünalde vahetus
Ei ole midagi erilist.Küünlad on jah,väljapoole kaldu.Vaja küünlahülssi,kärrvõti (16 M)ja tööindu.