Hammasrihma vahetuse orienteeruv maksumus?
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Auto: Passat 99a. 2,3 VR5
Erategijad just hoolivad rohkem oma töö kvaliteedist,kui esinduses valgekrae kes võtab töö vastu ja vahendab.Sellest tulebki kõrgem hind et kõrgepalgalisi on vaja üleval pidada.
Enamus erategijaid on kuskil esinduses töötanud ja leidnud et suht mõttetu seda üritust üleval pidada.Reeglina sellised mehed omavad juba kogemust ja suuremat vilumust.
Enamus erategijaid on kuskil esinduses töötanud ja leidnud et suht mõttetu seda üritust üleval pidada.Reeglina sellised mehed omavad juba kogemust ja suuremat vilumust.
- tito
- Huviline
- Tänatud: 220 korda
Täpselt nii ja erategija teeb selle töö ehk kvaliteetsemalt kui muidu juba selle pärast et maine hea püsiks. Ma olen näinud küll ja veel esinuse prohmakaid, ma usun ,et kes vähegi teeninduses autoga käinud võib muljetada. Esinduse inimesed on sama moodi inimesed ja eksivad nemadki!starwend kirjutas:Erategijad just hoolivad rohkem oma töö kvaliteedist,kui esinduses valgekrae kes võtab töö vastu ja vahendab.Sellest tulebki kõrgem hind et kõrgepalgalisi on vaja üleval pidada.
Hakkamegi kuhugi välja jõudma
Kõige lihtsam oleks minna Viljandi VW esindusse ja aeg kinni panna. Aga kuna esinduse hinnad on ikka esinduse hinnad, mis sisaldavad ka kõrgete lagede ja klaasseintega müügisalongi ülalpidamiskulusid pluss lipsuga letitöötaja palka, siis selle arvelt saakski kokku hoida. Samal tasemel mees, aga mitte nii uhke töökojaga või hoopis kodus, oma garaazis, teeks selle töö samamoodi ära. Teisalt jälle, kui midagi nihu peaks minema, siis oleks esindusega lihtsam nö. maid jagada. Tõde peitub kusagil seal vahepeal, ehk kindla renomeega mehaanik, kes teeb oma käe peal.

Hmh eks mõlemal osapoolel ole ju omad plussid miinused.
Paraku korralikus ettevõttes saad sa arve ehk siis ka on paigaldusel garantii. jääb maha jälg ajaloost, kui on probleeme saad alati tarbijakaitsesse minna jne. Kooliajal kui raha oli imevähe lasin oma eelmisel autol, milleks oli golf 3 ka nö kõval omal käel tegijal rihma vahetada. Tulemuseks oli see, et rihm pandi 2 hammast valesti. Õnneks miskit küll ei juhtund, aga õigeks panna ma seda seal ei julgend enam panna lasta. Nii maksin lõpuks 2 korda sama rihmavahetuse eest. Kindlasti ei olnud see kuskilt otsast odavam. Samuti kui lendab rihm või rullik garantiiajal ei pea sa ise mootorit remontima hakkam kuna rihmadel rulikutel on garantii ning tööl samuti. Kui lähed nurgataguse vitali juurde siis jäävad aga võimalikud kulud Sinu enda kanda. Enda audil lasin viljandi Siller autos rihma vahetada, hetkel ei meenu mis summa see oli, kuid töö oli kiire ja korralik ning juba 60 000 pärast võtan sama tee taaskord ette.
Paraku korralikus ettevõttes saad sa arve ehk siis ka on paigaldusel garantii. jääb maha jälg ajaloost, kui on probleeme saad alati tarbijakaitsesse minna jne. Kooliajal kui raha oli imevähe lasin oma eelmisel autol, milleks oli golf 3 ka nö kõval omal käel tegijal rihma vahetada. Tulemuseks oli see, et rihm pandi 2 hammast valesti. Õnneks miskit küll ei juhtund, aga õigeks panna ma seda seal ei julgend enam panna lasta. Nii maksin lõpuks 2 korda sama rihmavahetuse eest. Kindlasti ei olnud see kuskilt otsast odavam. Samuti kui lendab rihm või rullik garantiiajal ei pea sa ise mootorit remontima hakkam kuna rihmadel rulikutel on garantii ning tööl samuti. Kui lähed nurgataguse vitali juurde siis jäävad aga võimalikud kulud Sinu enda kanda. Enda audil lasin viljandi Siller autos rihma vahetada, hetkel ei meenu mis summa see oli, kuid töö oli kiire ja korralik ning juba 60 000 pärast võtan sama tee taaskord ette.
Mis sellel VW esindusel viga on? Mingi loll eelarvamus, et "seal on kõige kallim kindlasti". Võta näpust. Mina küsisin pakkumist kolmest kohast. Jutt ainult töörahast! Aperon auto- 2000 eeku käibega, Autodiagnostika 1800 pluss kui arvet tahad siis km juurde, VW esindus - 1350 pluss km. Lisaks magan rahulikult teades, et tööl on korralik garantii.
-
- Huviline
- Auto: A5
- Tänanud: 5 korda
- Tänatud: 4 korda
Võimalusel eelistan ka kohta kus antakse garantii pärast töö teostamist. Nt haldexi õli ja filtri lasin vahetada esinduses, esinduse juppide ja hindadega ja seda just põhjusel et oleks märk maas ja ka garantii tehtud tööl.
Edit: konkreetselt hammasrihma olen ise vahetanud kahel eelnevalt omatud autol ja vahetan ka praegusel autol kui tekib võimalus kasutada tööriistu ja stendi. Abiks on kõrval kohe võtta ka inimene, kelle igapäeva töö on just nimelt autode remontimine ja siis hea küsida mis kuhu ja kuidas vaja sättida kui vaja kõrvalist abi. Kahjuks aga ei ole alati ei aega ega kohta et seda ise teha ja sellisel juhul pigem eelistangi töö teostamiseks kohta, mille kohta on positiivne tagasiside ja kus on töö teostatud korrektselt.
[Muudetud: 15-2-2010 corbe]
Edit: konkreetselt hammasrihma olen ise vahetanud kahel eelnevalt omatud autol ja vahetan ka praegusel autol kui tekib võimalus kasutada tööriistu ja stendi. Abiks on kõrval kohe võtta ka inimene, kelle igapäeva töö on just nimelt autode remontimine ja siis hea küsida mis kuhu ja kuidas vaja sättida kui vaja kõrvalist abi. Kahjuks aga ei ole alati ei aega ega kohta et seda ise teha ja sellisel juhul pigem eelistangi töö teostamiseks kohta, mille kohta on positiivne tagasiside ja kus on töö teostatud korrektselt.
[Muudetud: 15-2-2010 corbe]
Esinduse seljataga on ka teatud hulk advokaate ja tehnilisi eksperte,kes tõestavad meeleldi,et antud rihma purunemisel oled ise süüdi. Mõnes mõttes mõttetu lalin oma garantiiga. Kui eespool keegi kirus,et märk pandi kaks hammast valesti siis mida sind see kotib,teeb töömees niikaua,kui märgid paigas. Loomulikult mingi töö aeg vaja kokku leppida,ka orjenteeruv hind,kuid FIE-l. stopper küll kõrval ei käi. (jutt oli sellele kes arvab,et tühja aega venitatakse,tööd ei tehta,kuid aeg jookseb)
-
- Huviline
Kooliajal kui raha oli imevähe lasin oma eelmisel autol, milleks oli golf 3 ka nö kõval omal käel tegijal rihma vahetada. Tulemuseks oli see, et rihm pandi 2 hammast valesti. Õnneks miskit küll ei juhtund, aga õigeks panna ma seda seal ei julgend enam panna lasta.
Pidi see vast tõesti kõva tegija olema,kui sellisel autol rihma valesti pani.Ega see pole veel kõva tegija kes kõva häält teeb ja teistest rohkem viina kannab:)
Pidi see vast tõesti kõva tegija olema,kui sellisel autol rihma valesti pani.Ega see pole veel kõva tegija kes kõva häält teeb ja teistest rohkem viina kannab:)
-
- Huviline
- Auto: VW Passat Var, 1.9 TDI, 96kw
- Tänanud: 6 korda
Kas on vaja siin 2 lehekülge vaidlemisi ja mõttetud jama ajada?
Viljandist oskan soovitada Sillerit. Sõbrad soovitavad ja isa ka seal käind oma Audidega.
Küsi hinnapakkumisi Viljandi erinevatelt tööde teostajatelt. Seal neil kirjas täpsed hinnad ja töötunnid.
Saad ju neilt uurida erinevate garantiide kohta kah.
See on ainult minu arvamus.
Viljandist oskan soovitada Sillerit. Sõbrad soovitavad ja isa ka seal käind oma Audidega.
Küsi hinnapakkumisi Viljandi erinevatelt tööde teostajatelt. Seal neil kirjas täpsed hinnad ja töötunnid.
Saad ju neilt uurida erinevate garantiide kohta kah.
See on ainult minu arvamus.
-
- Huviline
sorry,ma tsiteerisin Urmeti kirjutatut.
Kliendi kohalt on arusaadav et tekitab kahtlase tunde,kui viid korras ja sõitva auto hooldusesse(rihma vahetama)ja saad masina mis enam ei sõida.Isegi kui see sell oleks pannud õieti siis ilmselt oleks jäänud närima,kuid lõpuni oleks kindlalt pidanud minema.Küll siis hiljem oleks võinud pädevama mehe juures üle kontrollida.Muide,ühe sellise jutupauniku näite najal ei saa teisi tegijaid küll maha teha.Väga palju andekaid mehi teeb omal käel ja oma riistadega,et olla oma aja peremees.
Kliendi kohalt on arusaadav et tekitab kahtlase tunde,kui viid korras ja sõitva auto hooldusesse(rihma vahetama)ja saad masina mis enam ei sõida.Isegi kui see sell oleks pannud õieti siis ilmselt oleks jäänud närima,kuid lõpuni oleks kindlalt pidanud minema.Küll siis hiljem oleks võinud pädevama mehe juures üle kontrollida.Muide,ühe sellise jutupauniku näite najal ei saa teisi tegijaid küll maha teha.Väga palju andekaid mehi teeb omal käel ja oma riistadega,et olla oma aja peremees.
Noh maitse asi. Minu jaoks on mõttetu lalin rääkida Nurga-Vasja heast hinnast ja supertööst. Ma olen remondis käies selgeks saanud, et teeninduse või korraliku firma puhul on mul kellelt midagi küsidagi. Kasvõi nende palgal olevate ekspertide ja advokaatide käest. Vasja käest pole mul midagi küsida. Vasja on 500 eegu eest poes ära käinud ja teeb mulle elevanti kui ma kompensatsiooni s...ta töö eest küsin.
See on minu isiklik arvamus ja mul on tegelikult pohlad, kus keegi oma autot remondib.
See on minu isiklik arvamus ja mul on tegelikult pohlad, kus keegi oma autot remondib.
-
- Tunnustatud
- Telefon: 53644681
- Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.
Varuosad: 1530.- http://www.ladu24.ee/et/ladu1/4415/1,26" onclick="window.open(this.href);return false;lepik kirjutas:Kindlasti kedagi see ärritab, et küsi teenendustest, aga kuna praegu paar päeva kodune ja vaja lihtsalt kalkulatsiooni teha tulevaste kulude osas, siis tahaks teada orienteeruvat summat, mis tuleks välja käia 99.a Passati, millel 1.8 liitrine ja 92kw mootor, hammasrihma vahetuse eest? Mõtlen siis jupid pluss tööraha kokku. Jääb see summa 4-5K kanti? Jagage kogemusi
Ja äkki on Viljandis mõni mehaanik, kes lisatööna tahaks selle asja ära teha? Aitaks kedagi ehk pisut see väike tööots.
[Muudetud: 10-2-2010 lepik]
Töö aeg 2.5(Autodata) tundi ehk siis 2.5x350=875.-
kokku siis 2405.-
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
Autodata näiteks ei nõua erinevate rihmavahetuste juures alati uut pingutit (mõeldud siis hüdraulilist või silikoonpingutit) samas on täpselt kirjeldatud erinevate pingutite kontrollimist ja sellest siis lähtuvalt otsustamist kas vaja või mitte uut. Rahaliselt raskel ajal minuarust igati mõistlik lähenemine. Isegi nii paar rihmavahetust teinud ja pole hilisemaid probleeme olnud.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Aga see ka oleneb ju mis pingutusrull ja pinguti autol hetkel peal. Kui on uuem siis loomulikult seda pole vaja vahetada ilmtingimatta, suht palju on aga veel vana tyypi pinguteid ja pingutusrulle on peal mis ei sobi omavahel kokku.
Samas endal kurvad kogemused selliste asjadega: 2,5TDI mootor, uus hammasrihm laks peale, pinguti jai vana( valimuse ja toimimise poolest oli korralik), 2 kuud ja asi lendas laiali ( silikoon pinguti andis jargi , ja seda kinnitas/tuvastas erapooletu firma). Nii et suht raske oiget seisukohta votta, yhelt poolt tahaks et asi oleks tookindel , teiselt poolt et teenus oleks taskukohane kliendile.
Samas endal kurvad kogemused selliste asjadega: 2,5TDI mootor, uus hammasrihm laks peale, pinguti jai vana( valimuse ja toimimise poolest oli korralik), 2 kuud ja asi lendas laiali ( silikoon pinguti andis jargi , ja seda kinnitas/tuvastas erapooletu firma). Nii et suht raske oiget seisukohta votta, yhelt poolt tahaks et asi oleks tookindel , teiselt poolt et teenus oleks taskukohane kliendile.
Re: Hammasrihma vahetuse orienteeruv maksumus?
Teema lõpetuseks panen kirja, et rihmavahetus tehtud, vahetati rihm, rullikud ja pinguti, töö tegi usaldusväärne erategija(mitte segi ajada "nurgataguse Vasjaga"
) Koos töörahaga läks maksma 4K. Pakkumised said võetud nii suurematelt kui väiksematelt tegijatelt. Hinnad olid vägagi erinevad, kõige kallim kohalik volksuesindus, kus küsiti 5666 raha(sisaldas ka veepumpa ja tööaeg oli neil märgitud 4,5 tundi
maksumusega koos käibega 2025.-) ning odavaim oli ilma pingutita pakkumine 3100.- Need olid siis ametlikud pakkumised, lisaks oli erinevaid nö. mitteametlikke pakkumisi. Kõigi käest ei jõudnudki küsida, aga tänud neile, kes kontakte jagasid ja kaasa aitasid mõelda!

Re:
Seleta siis ära hr Taavi R kuidas saab 450 EEK tunnihinnaga Aasta Auto Pluss vahetada rihma ära 1300 EEK eest ja 250 EEK tunnihinnaga Aperon Auto küsis sama auto eest 2000? Tunnihinnaga pole mõningate vahetuste või tööde puhul minu meelest midagi peale hakata. Loogikaga veelvähem.TaaviR kirjutas: Kõrget tunnihinda saab küsida see, kes kiiresti ja kvaliteetselt töötab!
250kr/h reaalne hind väikeettevõttes. Ja kui töö suudetakse teha samaväärse ajaga(pädevad töötajad) ei saagi ju hinda tulla? Kui venitada saab ka 6h vahetada seda rihma...
-
- Huviline
- Telefon: 5139361
- Auto: Volkswagen Golf III 1,8 66 kW
Ma lasen oma Golfil rihma teisipäeval ära vahetada + tihendeud terve portsu ja see läheb maksma ca 600.- Ainult rihma ja rullikute vahetus maksis eelmine kord mingi 400.- Erategija on.
Ma ei sõida aeglaselt vaid pargin kähku!!!!
Golfar. Maini ka,mis mootoriga Golf on. 1,3 84aasta mootor või 2,8 94aasta mootor. Töö erinevus,töö maht on ju nagu öö ja päev.
[quote="T6nis2"]Golfar. Maini ka,mis mootoriga Golf on. 1,3 84aasta mootor või 2,8 94aasta mootor. Töö erinevus,töö maht on ju nagu öö ja päev.[/quote]
Täpselt! Enamustel vanadel autodel asi lihtne ja oskaja mees teeb ise kodus rihmavahetuse ära, kuid mõned autod sellised, et võta terve esiots maha või veel hullem, kui rihm asetseb kabiini pool ja rihmavahetuseks tõsta siis kas kere raami küljest üles või mootor maha. Õnneks selliseid masinaid vist vähe.
Täpselt! Enamustel vanadel autodel asi lihtne ja oskaja mees teeb ise kodus rihmavahetuse ära, kuid mõned autod sellised, et võta terve esiots maha või veel hullem, kui rihm asetseb kabiini pool ja rihmavahetuseks tõsta siis kas kere raami küljest üles või mootor maha. Õnneks selliseid masinaid vist vähe.
Kes tasa sõuab, sel mädanevad aerud ära!
-
- Huviline
- Telefon: 5139361
- Auto: Volkswagen Golf III 1,8 66 kW
Vabandust!!!! Aga mu Golf 3 on 1,8 mootoriga ja 66kW. Lihtne mootor ja jupid on küllaltki odavad.
Ma ei sõida aeglaselt vaid pargin kähku!!!!