Mootori Pöörded.

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Tesladroom
Huviline
Auto: Vw Multivan 2011,Audi A3 2003,Audi A4 2010

Mootori Pöörded.

Lugemata postitus Postitas Tesladroom »

Lugu siis selline et sai hommikul sõitma hakkatud.. viljandis väike tankimine tehtud nestes ja edasi kodupoole sõidetud..
Karksi nuia juures väike metsa peatus tehtud ja kui sõitu jätkata tahtsin auto ei jõua enam minna.... lihtsalt sureb ära... vajutan gaasi mootori pöörded ei liigu vajutan veel siis hakkavad liikuma ja siis lambist sõidu ajal hoian gaasi peal ja hoo väheneb ja sama ka mootori pöörete kohta..
Varem on selline probleem olnud siis sai jagaja ja rootor ära vahetatud kuna oli niiskust saanud aga nüüd kontrollisin oli jagaja kuiv... oskab keegi aidata millest võib viga olla ? et kust ma seda viga otsima peaks ? kas võib bensu filter täis olla (ära ummistunud) või mingi asi niiskust saanud ? sest praegu suht sula ka ja mul mootori põhja katted puuduvad.
Tegu siis 2.0 1994 aasta Golf GTI 85 kw
tean et mu jutt pole just kõige asjalikum aga noh ma üritasin kuidagi viga seletada.

EliteSoldier
Huviline
Auto: Volkswagen Golf III 1,6 55kW 1993, Golf 6 90kW TSI 2012

Re: Mootori Pöörded.

Lugemata postitus Postitas EliteSoldier »

See on lambda probleem, minul teeb täpselt samuti kui mul lambda pistik vett sai, esimese asjana kuivata korralikult pistik ära ja kindlusta kuidagi vee eest ära, minul on ta sissemässitud kilekotti ja teipi :D ja püsib ilusti kuivana
[color=blue]GOLF- Great, Outstanding, Lovely, Finest[/color]

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

Omadest kogemustest tean, et mul näiteks imekombel tegi niimoodi pulli hall andur.
Võtsin jagaja kaane maha ja puhastasin jne. Aga ikka vahest tegi nii, siis ykspäev andis hall andur saba ja lasin ära vahetada, nüüd täiesti ok olnud mitusada km ja paremgi veel.
Ei anna küll pead, aga mul nii oli:)
Loodan, et saad jälile:)

bradley0073
Huviline
Auto: VW golf 3 2.0 85 kw

Lugemata postitus Postitas bradley0073 »

Ka mul on sama mootoriga paar korda sellist asja juhtunud, et üldse enam edasi minna ei taha, lapatsit andes hakkab kuidagi moodi liikuma ja kui auto natsa aega seisab, kaob mure ära.
Aga nüüd selline võhiklik küsimus- kus sellel mootoril lambda täpsemalt asub? Pole seda motot veel niipalju uurinud ja aega saanud,et nokitseda.

EliteSoldier
Huviline
Auto: Volkswagen Golf III 1,6 55kW 1993, Golf 6 90kW TSI 2012

Lugemata postitus Postitas EliteSoldier »

vaata, kas üks juhe jookseb põhja alt summuti kõrvalt mootori ruumi, vist on lambda andur sul natsa enne katalüsaatorit, või teisel juhul asub sul lambda andur kohe väljalaske kollektori peal.
[color=blue]GOLF- Great, Outstanding, Lovely, Finest[/color]

Tesladroom
Huviline

no jagaja oli täiesti kuiv ja rootor kah...
lasin öö läbi kuivada aga noh sulaga ei kuiva ta küll kuidagi...
aga noh eks ma proovin lambda andurit uurida puurida

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline

Tesladroom kirjutas:no jagaja oli täiesti kuiv ja rootor kah...
lasin öö läbi kuivada aga noh sulaga ei kuiva ta küll kuidagi...
aga noh eks ma proovin lambda andurit uurida puurida
Jah, aga need vaid jagaja kaas ja rootor, rootori all on aga üks plastikust plaat nn kaas, mille all hall andur, et vesi seal ka siis vb.

Tesladroom
Huviline

Sai siis diagnostika taha pantud ja see näitas et mingi andur mis reguleerib mingit klapi palju mootor bensiini saab on tuksis..
Sai siis ära vahetatud ja sõidetud umb 200km... ja jälle lampi peale paari kilti sõitmist linnas hakkas jälle sama jama peale..
Kas siis tõesti võib olla lambda ? Või jagaja juures hall andur ?
Bensu filter sai ka ära vahetatud... sealt ei käinud õhk ka enam läbi.
Viimati muutis Tesladroom, 02 Mär 2010, 09:46, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline

Tesladroom kirjutas:Sai siis diagnostika taha pantud ja see näitas et mingi andur mis reguleerib mingit klapi palju mootor bensiini saab on tuksis..
Sai siis ära vahetatud ja sõidetud umb 200km... ja jälle lampi peale paari kilti sõitmist linnas hakkas jälle sama jama peale..
Kas siis tõesti võib olla lambda ? Või jagaja juures hall andur ?
Bensu filter sai ka ära vahetatud... sealt ei käinud õhk ka enam läbi.

Mis selle anduri nimi oli/on mis seda klappi regullima pidi ja palju maksis?

Tesladroom
Huviline

nime ma ei oska õelda aga tean et ta paikneb kuskil mootori taga vasakus ääres.. Ehk täpsemalt vist mingi klapi andur kus kaasi tross küljes on kui vajutad siis seal mingi julla liigub.. Lammarist 300 eegiga sain kätte
Viimati muutis Tesladroom, 02 Mär 2010, 09:59, muudetud 1 kord kokku.

Md-Dog
Huviline

Lugemata postitus Postitas Md-Dog »

Tesladroom kirjutas:nime ma ei oska õelda aga tean et ta paikneb kuskil mootori taga vasakus ääres.. Ehk täpsemalt vist mingi klapi andur kus kaasi tross küljes on kui vajutad siis seal mingi julla liigub.. Lammarist 300 eegiga sain kätte
pedaali asendi andur , tuntud ka potensiomeetri nimeall.
joppas et lammarist ainult anduri said, ma pidin kunagi lammarist terve monopritse seepärast ostma.

lepik
Huviline

Lugemata postitus Postitas lepik »

Mina sain selle anduri poest 800.- eest, aga peale 3 kuu möödumist on hakanud jälle kohati puterdama ja tühikäigu rakendudes välja surema aeg-ajalt. Eks peab jälle diagnostikasse pöörduma, aga ei tahaks uskuda, et uus andur ainult 3 kuud pidas?

Md-Dog
Huviline

Lugemata postitus Postitas Md-Dog »

pedaali asendi anduri jama avaldub reeglina selles et masin tühjalt käib aga gaasi vajutades hakkab puterdama. mida rohkem tallad seda rohkem puterdab. gaas lahtilastes käib nigu poleks midagi viga. pedaal põrandas = väljasurnud mootor (läbi elatud üleelmisel talvel oma passatiga) kui aga putedamine toimub tühikäigul siis kahtlustaks tühikäigu mootorit(tühikäigu klappi- heal lapsel palju nimesid)

Vasta

Mine “Mootor”