K:G3 käigud ei lähe hästi sisse
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
K:G3 käigud ei lähe hästi sisse
ehk siis autoks G3 TDI 1994a. Lihtsalt ei taha käigud hästi sisse minna. Olen lugenud foorumist et mingi jama võib olla käigukasti hoovastikuga millel on plastikust liigendid, aga kas neid liigendeid saab ise vahetada lihtsa vaevaga või peab minema asjatundja juurde ja palju see jama maksma võib minna. Endal ka jäsemed töökorras ja ei karda õli
. Keegi võiks juhendada kuidas seda jama seal vahetada või kas asi on yldse selles.

-
- Huviline
- Auto: G3 2.0gti 85kw 92a.
Re: K:G3 käigud ei lähe hästi sisse
Kas käigukang logiseb?
Kus asud?Kui tallinnas siis võin näidata kuidas käib.
Kus asud?Kui tallinnas siis võin näidata kuidas käib.
mõnusmees
No ma ei oska öelda kas ta logiseb ega ta suurt vist ei logise aga kui nt. tahad kangi otse alla tõmmata ja neljadat sisse lükata siis läheb hoopis teine, kui neljadat sisse tahan pean kangi kergelt paremale hoidma, ylejäänud käigud ei taha lihtsalt vahel sisse minna ja siis tuleb kangi loksutada teiste käikude vahel kuni soovitud käik sisse läheb.
Asun muidu Tallinnas, Viimsis ja heameelega kuulaks laivis targema arvamust.
Jüri
56285519
Asun muidu Tallinnas, Viimsis ja heameelega kuulaks laivis targema arvamust.
Jüri
56285519
hennviita kirjutas:Usun,et hoovastik tahab lihtasalt timmida.
Alusta hoovastiku määrimisest, see mis mootori juures, omal oli auto soetamisel sama jama, käigud käisid raskelt ja pidi 6iget kohta otsima. Määrdeks kasuta midagi tavoti sarnast, sest 6li peseb esimene vihmane ilm sealt minema.
Kui kang eriliselt ei logise, siis tuleks siduri vahetus ette võtta. Endal mitmel golfil korv vahetust vajanud, kuna sidur ei lahuta korralikult. Praegu sama probleem ka Sharaniga, millel trossidega kast, ehk midagi logiseda ei annagi.
Tel: viis5 977 1O5
Mul on ka vist trossidega kast võtsin korra kangi pealt ära naha ja sealt jooksid kangi kylge umbes 5mm vardad. Sidur lahutab siis kui pedaal on lõpuni alla surutud. Ei kujuta ette mida ma määrima peaks seal kasti juures? Kas korvi vahetus võib palju maksma minna ja kui raske see on, ühel volvo c303 vahetasin sidurit ja korvi ja see tundus lihtne aga ilmselt golfi kärakal on see raskem, kas ma saan sellega ise hakkama ?M-H kirjutas:Kui kang eriliselt ei logise, siis tuleks siduri vahetus ette võtta. Endal mitmel golfil korv vahetust vajanud, kuna sidur ei lahuta korralikult. Praegu sama probleem ka Sharaniga, millel trossidega kast, ehk midagi logiseda ei annagi.
Vahetus pole eriliselt raske, kuid enne tuleks täpselt välja uurida, mis probleemiks on. Kogu komplekt (hooratas, korv, ketas,survelaager) maksab mu autole 6000-13000.- olenevalt kohast ja tootjast.
Kui käigud väga raskelt sisse hakkavad minema ja kannatus otsa hakkab saama, siis võib liigse jõu kasutamisel kastis oleval käigulülitushooval ühe fiksaatorpoldi ära murda, mille tulemusel enam käike vahetada ei saa. Poldi saab vahetada ilma kasti alt võtmata, kuid tükk jääb siiski kuhugi kastipõhja alles, nii et kasti maha võttes kohe sidur üle kontrollida ja vajadusel ära vahetada.
Kui käigud väga raskelt sisse hakkavad minema ja kannatus otsa hakkab saama, siis võib liigse jõu kasutamisel kastis oleval käigulülitushooval ühe fiksaatorpoldi ära murda, mille tulemusel enam käike vahetada ei saa. Poldi saab vahetada ilma kasti alt võtmata, kuid tükk jääb siiski kuhugi kastipõhja alles, nii et kasti maha võttes kohe sidur üle kontrollida ja vajadusel ära vahetada.
Viimati muutis M-H, 25 Mai 2010, 10:11, muudetud 1 kord kokku.
See siis minu autol põhjus, miks käigud hästi sisse ei tahtnud minna:

-
- Huviline
- Telefon: 53733202
- Auto: Audi A4 1.8T Quattro
Mind huvitaks kah, mis see täpsemalt on ja palju vahetus maksma läks? 

Viimati muutis MrAnre, 25 Mai 2010, 14:12, muudetud 1 kord kokku.
See on Sharan 1,9TDI sidurikorv ja letihind Forssis 3400.- (Valeo korv+LUK ketas). Sellise korvi sümptomid olid käikude vahetuse raskus (topeltsiduriga oli võimalik), sidur oli väga raske, kuigi tegemist hüdraulilise siduriga ning näiteks foori all oodates veab sidur natuke kaasa.
See pilt näeb küll kentsakas välja:D aga kas siis sidurist saab sõltuda see, et käigukangiga ei saa hästi käike sisse. Mul veel õnneks sidur foori all ise liiklusesse ei vea.
-
- Huviline
- Auto: VW Golf 4 1,6 16V 77kw 2003a
Tere!
Segan siin vaikselt oma probleemi vahele, mis on pea sama.
Probleem on selles, et kui pidurdan 50 mingi 35-40le panen kolmanda sisse, kui vahepeal ei taha ta sisse minna. Selleks pean kangi suruma pooleli 3nda käigu asendisse ja suruma, ning siis kui siduri pedaali ülesse laskma hakkan (poole peal) läheb käik sisse, vahepeal on jama ka 4nda käiguga kuid teised lähevad ilusti sisse. Milles asi on?
Segan siin vaikselt oma probleemi vahele, mis on pea sama.
Probleem on selles, et kui pidurdan 50 mingi 35-40le panen kolmanda sisse, kui vahepeal ei taha ta sisse minna. Selleks pean kangi suruma pooleli 3nda käigu asendisse ja suruma, ning siis kui siduri pedaali ülesse laskma hakkan (poole peal) läheb käik sisse, vahepeal on jama ka 4nda käiguga kuid teised lähevad ilusti sisse. Milles asi on?
Viimati muutis vahelduvool, 26 Mai 2010, 19:33, muudetud 1 kord kokku.
Kiks, mingi viga äkki rooli ja istme vahel. Võtame näiteks mu Unimogi. 5-6 käik läks samamoodi raskelt ja suure ragistamisega sisse. Tehnohallipomod aga ütlesid, et kõik on OK! 

-
- Huviline
- Auto: VW Golf 4 1,6 16V 77kw 2003a