1.6TD Golf mk2, käigukasti õli jookseb spidomeetrisse

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Villu
Huviline

1.6TD Golf mk2, käigukasti õli jookseb spidomeetrisse

Lugemata postitus Postitas Villu »

Otsingust sellist asja ei leidnud, vabandan kui jäi kahe silma vahele midagi.
Pikka aega olen mõelnud, et mis ette võtta.
Nimelt sai spidomeetri tross ära vahetatud ja peale seda tsirka 20km rahus sõidetud, äkki viskas spidomeeter näidult 90km/h spidomeetri näidiku põhja, mõtlesin alguses, et spidomeeter andis otsad. Pikema uurimise peale avastasin, et kapotiall vee äravoolu kanal on käigukasti õliga koos ja spidomeetri trossist, ülevalt poolt tilgub õli. Hetkel tilgub ka jalgealusele väheke seda õli. Sai ühe asjatundjaga räägitud, arvas et asi käigukasti tuulutuses, lasi kompressoriga siis puhtaks asja, aga ikkagi kisub õli ülesse.. Paar inimest on pakkunud, et spidomeetri tross on defektiga, et keere on trossil vastupidi. Sellega seoses on mõtteid olnud, et ostan uue spidomeetri trossi ja proovin järele mis saab, aga ennem võiks keegi targem sõna sekka öelda.
Mida arvavad asjatundjad?

veikko
Huviline
Telefon: 53425213

Re: 1.6TD Golf mk2, käigukasti õli jookseb spidomeetrisse

Lugemata postitus Postitas veikko »

Tere Ega käigukastiõli pole hiljuti vahetatud?
http://toru.ee/view/70410c371d66/" onclick="window.open(this.href);return false;

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

Arvatavasti asi ikka spidoka trossis, endal oli sama viga, et hakkasin nägema spido küljest ära võttes, et on õli ülesse tirinud. Vahetasin trossi ära ja nüüd kõik vinks vonks :)

Villu
Huviline

Poolteist aastat mis ta minu käsutuses on olnud, pole õli vahetatud käigukastis.
Keit, sul oli samuti uus spidomeetri tross ostetud ja oli siis defektiga? Spidomeeter valetas ka? Mul esimesed kolm käiku tsirka 2000rpm ja spidomeeter põhjas.

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

omk kirjutas:Poolteist aastat mis ta minu käsutuses on olnud, pole õli vahetatud käigukastis.
Keit, sul oli samuti uus spidomeetri tross ostetud ja oli siis defektiga? Spidomeeter valetas ka? Mul esimesed kolm käiku tsirka 2000rpm ja spidomeeter põhjas.
Ei mis ta nii uus oli, umb 2 kuud oli vana. Ja nüüd sai uus soetatud.
Aga mul spido ei valetanud küll, äkki sa pistsid selle nn plastikust kruvi sinna kuidagi valesti või mitte eriti kindlalt sinna trossi otsa mis läks käigukasti? või sai kinnituspolt ilusti kinni ja jäi sinna sisse sirgelt?
Kardan, et sul spido ka nüüd kuidagi sellest õlist peetis.

Villu
Huviline

Sai ilusti üle vaadatud see käigukasti käiv osa, uus spidomeeter on juba olemas, aga ei hakka seda ennem külge panema, kui asi kindel milles viga, muidu topin uue spidomeetri ja see samamoodi peetis. Eks peab poodi minema ja uue spidotrossi vaatama, kuskilt otsast peaks alustama.

RKsilver
Veteran
Tänanud: 3 korda

Lugemata postitus Postitas RKsilver »

Võta spidomeeter küljest, et sa näeksid trossi ja mine sõitma (mõistusga, ära kihuta)

Siis saad ka teada kui kõvasti õli viskab.

Vasta

Mine “Diislid”