tagumised pidurid
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
tagumised pidurid
tere kõigile
lugu selline et tegumisi piduriklotse vahetades tuleb sisse keerata, mul mingi osa läks ja mingi cm või umbes nii peaks veel minema aga ei lähe, küsimus siis selline et kuda saada see kolb lõpuni v mis viga võib olla?
autoks 2003a passat 2.0 bensiin
lugu selline et tegumisi piduriklotse vahetades tuleb sisse keerata, mul mingi osa läks ja mingi cm või umbes nii peaks veel minema aga ei lähe, küsimus siis selline et kuda saada see kolb lõpuni v mis viga võib olla?
autoks 2003a passat 2.0 bensiin
Re: tagumised pidurid
kolb on ilus puhas, keerates ringi käib aga sisse poole ei lähe ja peab minema sest uued klotsid ei lähe vahele
pudru söömisega on kõik ok
pudru söömisega on kõik ok

Viimati muutis kohapeal, 26 Mär 2010, 10:19, muudetud 1 kord kokku.
-
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
- Tänatud: 1 kord
oli sama jama, kus üks liugur oli kinni jäänud ja sisemise klotsi ära söönud. liugur liikuma saadud ei tahtnud samuti sisse minna see kolb, natuke liikus ja kõik, sai siis lõpuks see kolb välja võetud ja tuli välja et see kaitsekumm ei olnud ühest kohast soones ja kolbil väiksed rooste söövitatud kohad...sai kuigi palju poleeritud ja lõpuks sai ta sisse kuidagi ja enamvähem liikuma(kuigi algul tahtis ikka pidur peale veidi jääda), kuid see kolb peab läikima ja välja nägema nagu pühade muna. Kui mitte, võivad vabalt sellised probleemid tekkida, kolb ei pea olema üldse palju roostes.
sai ise uus kolb ostetud juba, 200 vist oli hinnaks minu auto puhul, vaja veel tihendite komplekt/kaitsekummid osta ja vb ka uued liugurid ning teeb siin soojade ilmadega millalgil asja korda, ise tuleb odavam taastada kui osta uus sadul. ainult päeva jagu nokitsemist kui käed küljes ja mõistus veidi lõikab kah seda asja.
sai ise uus kolb ostetud juba, 200 vist oli hinnaks minu auto puhul, vaja veel tihendite komplekt/kaitsekummid osta ja vb ka uued liugurid ning teeb siin soojade ilmadega millalgil asja korda, ise tuleb odavam taastada kui osta uus sadul. ainult päeva jagu nokitsemist kui käed küljes ja mõistus veidi lõikab kah seda asja.

Diesel Power KEEPS ME GOING
Tere!
Kuidas toimida 3b5 passati pidurisüsteemi õhutades,,sai siis tagumine kundepoolne kolvitihendite kooslus vahetatud, aga pärast õhutamist ei võta enam nii hästi.
Õhutamisel keerasime sadulalt nipli lahti, pumpasin pidurit,hoidsin ja lasin õhu välja.Peaks nagu toimima?
Või tegime midagi valesti?(Kuskilt midagi ei leki, vedelik ei kao.)
Kuidas toimida 3b5 passati pidurisüsteemi õhutades,,sai siis tagumine kundepoolne kolvitihendite kooslus vahetatud, aga pärast õhutamist ei võta enam nii hästi.
Õhutamisel keerasime sadulalt nipli lahti, pumpasin pidurit,hoidsin ja lasin õhu välja.Peaks nagu toimima?
Viimati muutis VeixV, 30 Mär 2010, 06:35, muudetud 1 kord kokku.
-
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
VeixV kirjutas:Tere!
oli algul sama jama, et sai nagu õhutatud, kuid ikkagi pidurid ei võtnud nii nagu peaks, suht põhjast alles. sai tookord siis igaksjuhuks terve ring üle käidud ja ülejäänud kolme ratta juurest kah kolm-neli korda õhku välja lastud, kuid see ei tohiks olla vajalik kui ikka anumas vedelikku on kogu aeg ja õhk vahele ei pääse.
et siis üks asi mida peab järlgima, on see et seal pidurivedeliku paagis seda vedelikku oleks kogu aeg. ja nipli keerad lahti alles siis kui enam pumbata ei anna eriti. Nii kui sul see pedaal põhjas on, ütled seda paarimehele kes keerab õhutusnipli kinni ja enne sina pedaali lahti ei lase kui tal ka see kinni on.
aga ka väike õpetus mujalt(mina siis seda vooliku ja anuma värki ei kasutanud)http://www.ladu24.ee/et/info/Tee-ise-6p ... a-pidureid
Viimati muutis copilot, 30 Mär 2010, 09:42, muudetud 1 kord kokku.
Ega vahel ei tahagi keerates minna kolb lõpuni sisse. Võta pitskruvi ja keera väikse pinge alla ja siis keera tangidega. Küll siis läheb. Vahel tahab väikest survet lisaks keeramisele.
-
- Huviline
eks ta nii ole jah, ise sai tõmmitsaid kasutatud et oleks pinge all ja siis sai kullikatega keeratud. niisama kergelt päris lõpuni üldjuhul ei taha minna.ergoh kirjutas:Ega vahel ei tahagi keerates minna kolb lõpuni sisse. Võta pitskruvi ja keera väikse pinge alla ja siis keera tangidega. Küll siis läheb. Vahel tahab väikest survet lisaks keeramisele.
Ega see kolvi tagasiminek ei olegi ainult keeramine, tuleb ka suruda.
Soovitaks ka lisaks klotside eemaldamisele keerata käsipiduritrosse lõdvemaks, pärast klotside paigaldamist uuesti pingesse.
Natuke ot, aga esimesed lähevad lihtsalt tagasi lükates, nendega lihtsam:nippel lahti ja surud tagasi:)
Kui voolikuid ei ava , siis ei pea ka vist õhutama esimesi.
Soovitaks ka lisaks klotside eemaldamisele keerata käsipiduritrosse lõdvemaks, pärast klotside paigaldamist uuesti pingesse.
Natuke ot, aga esimesed lähevad lihtsalt tagasi lükates, nendega lihtsam:nippel lahti ja surud tagasi:)
Kui voolikuid ei ava , siis ei pea ka vist õhutama esimesi.
Viimati muutis VeixV, 22 Juun 2010, 06:06, muudetud 2 korda kokku.
-
- Huviline
- Auto: Passat VR5 4Motion / Golf Plus 1,6FSI
- Kontakt:
Kui ei taha lõpuni pugeda, aitab ka see, kui paar tiiru ( mitte hoopis välja)välja keerata. Siis nippel vähe lahti keerata ja küll ta läheb.
Mul Golf Plus punnis ka algul vastu, aga selline võte aitas.
Mul Golf Plus punnis ka algul vastu, aga selline võte aitas.
kuramuse volkar on nagu pereliige, sööb vaikselt pappi hamstri moodi
-
- Huviline
- Telefon: 5182668
- Auto: Vw Polo Coupe
Ma ei tea minu vanaisa rääkis kll mulle õhtuamiste teema kohapealt et alustad kõrvalistujapoolsest tagumisest rattast siis juhipoolne tagumine ratas siis esimene Kõrvalistuja ratas ja Lõpuks Juhi oma... Ehk siis alustad Kõige kaugemast punktist ja lõpetad kõige lähemal olevaga