Passat B5.5 küljepeeglite klaasid

Küsimused, probleemid ja arutelud plekitöödest vilkuvate täringuteni.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Marx0
Huviline
Auto: Passat

Passat B5.5 küljepeeglite klaasid

Lugemata postitus Postitas Marx0 »

Mure siis selles et ostes selgus et peeglite soojendus ei töötand ning hakkasin asja nüüd lõpuks lähemalt uurima. Uurimise käigus avastasin ,et peeglid on vahetatud ja pole enam soojendusega ning seejuures küsiks milliseid eelistada kas aspherical glass või convex glass(ei tea milline originaalist küljes on). Oluline on see et peeglitest oleks vaateväli hea kuna need praegused mis seal on näitavad ikka kohutavalt si*asti. Ostes imestasin ka et keegi pole kurtnud oma B5 peeglite üle aga nüüd on vähemalt teada et minu omale lihtsalt kehvad pandud.
Võib ka soovitada kust vaadata peegleid, hetkel vaatasin acari lehelt aga uurin ka forsist kui lähedusse satun.
Lühidalt siis ,et milliseid peegliklaase keegi soovitab?

Marko
Viimati muutis argo, 06 Mär 2012, 14:18, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
tibullus
Veteran
Auto: Passat W8 4.0 4Motion
Tänanud: 2 korda

Re: B5.5 küljepeeglite klaasid

Lugemata postitus Postitas tibullus »

See aspherical ja convex tähistavad suurust minu teada, et siis kas tegu on parema või vasaku klaasiga. Ise tellisin acarist suve algul ja sinise klaasiga, hoopis mõnusamad kui tavalised. Siiani on ok olnud.

Edit: Ajaa.. forsis taheti kahe klaasi eest 730 eeku saada, acarist läks kogu lugu natu üle 300.- :D
Viimati muutis tibullus, 18 Aug 2010, 22:41, muudetud 1 kord kokku.
W8

Marx0
Huviline

Parem vasak on siiski eraldi tähistatud ja see aspherical ja convex peaks peegli kumerust tähistama. Pealegi minu passatil on peeglid sama suurusega ainult poole vahe on. Värvuseks on kõigil chrome märgitud.
Kui hinnavahe üle kahe korra on siis kaldun acari poole ja arvatavasti tellin selle millel on kvaliteedi markeering parem

Kasutaja avatar
tibullus
Veteran

No kui tähele paned siis kõik vasakud klaasid on aspherical'id ja paremad convex'id.
Hm, mina näen küll seal neid sinise klaasiga aga see selleks.
W8

T6nis2
Huviline

Lugemata postitus Postitas T6nis2 »

KAS ,siiski foorumis,VW Foorumis oli nõue,et suhtlus keel oleks EESTI keel. Ärge ennast mõnitage liikse ,,tarkusega,, ingli (SB). tähe märkidega. Kõik jutt foorumis olgu Eesti keeles.

rewo
Huviline

Lugemata postitus Postitas rewo »

T6nis2 kirjutas:KAS ,siiski foorumis,VW Foorumis oli nõue,et suhtlus keel oleks EESTI keel. Ärge ennast mõnitage liikse ,,tarkusega,, ingli (SB). tähe märkidega. Kõik jutt foorumis olgu Eesti keeles.

Tõlge T6nis2-le :
asperical - asfääriline
convex - kumer

Tegelikult ajendas seda postitust tegema hoopis see, et sa vingud, et ei kirjutata eesti keeles. Aga kas kirjutada korrektselt ja inglise keeles või vigases eesti keeles, kumb on parem variant ? Kaldun arvama, et tehnilised terminid võivad vabalt inglise keeles olla. Haritud inimese jaoks ei ole probleemiks paari võõrkeelse sõna oskamine.

PS. Kiirelt vaadates leidsin T6nis2-e postitusest 9 !!!!!!!! viga, ja seda kahe rea peale ... . Kommentaarid on vist liigsed.
Vabandused teemaalgataja ees mitte teemasse jutu eest.

Edit : Kuna asfääriline on ka võõrsõna ja võib osutuda vähe keeruliseks, siis selgituseks et see on ka kumer pind, aga kumeruse raadius on ühesugune ainult ühes tasapinnas.
Viimati muutis rewo, 19 Aug 2010, 22:50, muudetud 1 kord kokku.
Rehvitööd soodsalt Tartu lähedal. Tel 55 89 462. Ka õhtuti ja nädalavahetustel (kui vaja, siis ka öösel, ikka sama soodsalt, 10-17''. Teise pingiga kuni 20''. ). Täisvahetus ja tasakaalustus 15 euri, vahet ei ole, kas plekk või valuvelg.

T6nis2
Huviline

Ei ole tõesti TEHNILINE probleem,kui sina,kasutaja rewo,kui tõesti nii hulka(palju) vigu leitsid minu eelnevas kirjapildis,siis võiksid neid ka avalikustada,või privaat sõnumisse mõtte anda. Foorumi keel jäägu EESTI keeleks. Lömitamise (võõr keele) kasutamisel pange ka EESTI keelne selgitus,tõlge tekstile järgi või taha,kuid et oleks EESTLASELE aru saadav. Asi on põhimõttes,kaua võib.

rewo
Huviline

Lugemata postitus Postitas rewo »

T6nis2 kirjutas:Ei ole tõesti TEHNILINE probleem,kui sina,kasutaja rewo,kui tõesti nii hulka(palju) vigu leitsid minu eelnevas kirjapildis,siis võiksid neid ka avalikustada,või privaat sõnumisse mõtte anda. Foorumi keel jäägu EESTI keeleks. Lömitamise (võõr keele) kasutamisel pange ka EESTI keelne selgitus,tõlge tekstile järgi või taha,kuid et oleks EESTLASELE aru saadav. Asi on põhimõttes,kaua võib.
Vigadeks on komade kasutamine, suur ja väike täht, sõnade järjekord lauses, igasugused konsonantühendid (viimases postis siis näiteks ''leitsid'', peab olema aga ''leidsid'' ), kokku-lahku kirjutamine (''aru saadav'', peab olema aga ''arusaadav'', sellega muutub lause mõte muide oluliselt), mittevajalike parasiitsõnade kasutamine, ilmselt midagi veel, aga ei ole eesti keele filoloog.
Tegelikult põhikooli asjad ju kõik. Muidu ei oleks ma midagi öelnud, aga see Sinu eelmine postitus oli täpselt selline, et pada sõimab katelt, ühed mustad mõlemad.

Vabandused teemaalgataja ees teema solkimise pärast, aga ma arvan, et korrektses eesti keeles võiksid kõik kirjutada, võivad ka kõik siis lugeda seda. Ei arva, et minu postitustes ei ole vigu, kindlasti on, aga selliseid karjuvaid värdlauseid ja põhitõdede vastu eksimisi ei tohiks olla.

Päikest kõigile.
Rehvitööd soodsalt Tartu lähedal. Tel 55 89 462. Ka õhtuti ja nädalavahetustel (kui vaja, siis ka öösel, ikka sama soodsalt, 10-17''. Teise pingiga kuni 20''. ). Täisvahetus ja tasakaalustus 15 euri, vahet ei ole, kas plekk või valuvelg.

Marx0
Huviline

tibullus kirjutas:No kui tähele paned siis kõik vasakud klaasid on aspherical'id ja paremad convex'id.
Hm, mina näen küll seal neid sinise klaasiga aga see selleks.
Tõesti minu viga selle poolte erinevuse koha pealt. Ütled äkki kuidas originaalis need klaasid sinna ka kinnituvad.

Kui minu teema algatuses on tõsiseid õigekirja rikkumisi siis palun modedel sellest teavitada ,aga kui mitte siis paluks üleliigne jutt teemast kustutada.

Kasutaja avatar
tibullus
Veteran

Ei tea kas ka b5.5-l on samamoodi aga oma b5-l eemaldasin klaasid kruvikeeraja abil. Algul lugesin küll igasuguseid õpetusi selle kohta. Üks variant oli selline, et tuleb peeglikorpuse allosas olev punn ära võtta, sealt august hästi peenike kruvikeeraja sisse ajada ning siis sellist vedrutaolist jubinat vajutada. Ise ma sellest kasu ei saanud. Korpus tuli küll osaliselt lahti aga ühest äärest oli ikka kinni mis kinni.
Tegelikult saab klaasi ära ka veidi lihtsamini. Klaas kinnitub sinna "alusele" nn nagadega ja kui peenikese kruvikeeraja otsaga neid lükata vastavas suunas siis tuleb ka klaas lahti. Klaas tuleb selleks aga eelnevalt nii alla lasta kui võimalik, siis mahub kruvikeeraja vahele ja ka ülemised kinnituskohad on näha. Tegutseda tuleb ettevaatlikult, et rapsides juhtmed ei puruneks.
Põhimõte peaks sama olema mis siin videos.
http://www.youtube.com/watch?v=cMfrhqVf ... re=related

Vabandan juba ette Tõnise ees minu öises kirjatükis olevate vigade pärast- uni on tõega juba silmas. :lol:
W8

T6nis2
Huviline

Tehnilise koha pealt räägid EESTI keeles,veel kord ütlen,et VASTAD ka EESTI KEELES. Administraatorid hoiavad enda VÄLJA ÜTELDUD REEGLEID lubatud piirides. Küsida võib alati,kuid küsige ,enda huvides,võimalikult täpselt.

T6nis2
Huviline

Passat 94 . tahavaate klaaside eemaldus käis tõesti samamoodi,kui järgmise põlvkonna Passatil. Väikesed,,nagad,, hoiavad peeglit.

Kasutaja avatar
tibullus
Veteran

Võib olla pole tõesti nagad kõige õigem väljend. Igatahes kui klaas on alla lastud,siis sisse piiludes on üleval ääres näha kaks sellist veidi teistmoodi kinnituskohta. Kui neid veidi mudida tuli mul klaas lahti.
W8

T6nis2
Huviline

No leppisime siiski ära. Põhiline on ,et EESTI keelt ei risusta,ja said oma probleemile lahenduse.

Kasutaja avatar
tibullus
Veteran

Laenasin ühest teemast pildi kus kõik ilusasti näha, ka need ühenduskohad( pildil väiksed ringikesed suurel ringil :D ). Eks teemaalgataja leiab siis ise missugune variant talle kõige paremini sobib.
Pilt

Mul pole omateada mingit probleemi olnudki millele lahendust saada. :)
W8

T6nis2
Huviline

Oleme reaalsed. Autokoolis vaadatud joonis ja reaalsus on siiski kaks eri asja. Õpetatud auto lukksepp jooniste pealt(seda foorum siiski VÄGA palju teeb) ei tea ,,müttsigi,, .kui pole ise reaalselt detaili vahetanud.

Marx0
Huviline

Minu autol seda kruvi kohta seal peegli all igastahes pole. Seda arvasin et mingite niinimetatud nagadega kinnitub, kuigi need mis praegu seal on on pandud kahepoolse teibiga. Olen seda juttu kuulnud jah et peegel alla ja kruvikeerajaga lahti kangutada kuid kui sai mingi aeg tagasi proovitud siis ei tekkind sinna sellist vahet et saaks kruvikeeraja vahele pista. Arvan et tänu teibiga panemisele on peegel korpuses seespool ja seetõttu ei teki sinna piisavat vahet.

Minu jaoks on teema ennast ammendanud ja võib lukku panna.

Vasta

Mine “Kere & Sisu”