Velg kõver?

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses alusvankriga, amortide, velgede ja rehvidega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
vaherna
Huviline

Velg kõver?

Lugemata postitus Postitas vaherna »

Ostsin kevadel veljed, lasin esimesed ära tasakaalustada, ühe seest lasi kummimees välja rehvivedeliku, sest ei saanud tasakaalu. Tegelikult oli kummimees üldse suht sosssepp ja rattad pidin ise kuskil 5 km pärast korralikult kinni keerama. Aga nüüd probleemini- nimelt viskab 1-2 velge siis kui tahavad... näiteks p-jaagupist pärnuni 2 korda. Algul saab rahulikult sõita, aga mingi aeg hakkab rool järjest rohkem värisema, ja prillid ka aknalaual hüppama, ja siis mingi aja pärast jälle täielik vaikus. Mulle endale tundub et kui loopima hakkab siis parempoolne ratas. Aga kui velg kõver on siis peaks ju koguaeg lõhkuma ? ?
Pluss on massis, kõik on sassis !

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline
Tänanud: 1 kord

Re: Velg kõver?

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

Et vist jutt esimestest velgedest?
Aga jah kui velg kõver siis vibrab koguaeg. Oleneb kui kõver muidugi on. Ja oleneb kiirusest millega sõita.
Kui velg pinki pandi, et tasakaalustada, siis kohe näha kas velg on kõver v mitte.
Võimalus veel, et vaheta esimesed ja tagumised veljed ära ja proovi siis. Asi võib olla isegi rehvides.

vaherna
Huviline

esimestest jutt tõesti, tegelikult on nii et sai juba ette visatud tagumised, sest üks velg oli näha et natuke kõver, see anomaalia esinebki ühtlase kiirusega sõites sirgel teel:S

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline

Kindlasti alusta sellest ka , et autole alla saaks sirged veljed. Väristab sul kõik puksid jne läbi.
Ja kas seda oled kontrollinud, et kas rooliotsad töökorras?

kase89
Huviline
Auto: T4

Lugemata postitus Postitas kase89 »

Ka rehvid võivad vigased tõesti olla. Endalegi tuttav probleem kui vahepeal vibrab, vahepeal mitte. Minul peituski asi kehvades rehvides mille koord arvatavasi kisub sees veidi viltu.
Kes tasa sõuab, sel mädanevad aerud ära!

Priidik333
Tunnustatud
Telefon: 53644681
Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.

Lugemata postitus Postitas Priidik333 »

Kui tegemist valuvelgedega siis on väga tähtis tsentreerimisrõngaste olemasolu.Endal oli kevadel samasuguste sümptomitega vibra ja aitas kui panin õiged tsentreerimisrõngad.Velje poldid ei tsentreerinud lihtsalt velge ära.

Edu :)
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline

Priidik333 kirjutas:Kui tegemist valuvelgedega siis on väga tähtis tsentreerimisrõngaste olemasolu.Endal oli kevadel samasuguste sümptomitega vibra ja aitas kui panin õiged tsentreerimisrõngad.Velje poldid ei tsentreerinud lihtsalt velge ära.

Kui on koonusega poldid siis stentreerib ise velje paika. Kui mitte, siis vaja rõngaid.

Priidik333
Tunnustatud
Telefon: 53644681
Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.

Lugemata postitus Postitas Priidik333 »

--keit-- kirjutas:
Priidik333 kirjutas:Kui tegemist valuvelgedega siis on väga tähtis tsentreerimisrõngaste olemasolu.Endal oli kevadel samasuguste sümptomitega vibra ja aitas kui panin õiged tsentreerimisrõngad.Velje poldid ei tsentreerinud lihtsalt velge ära.

Kui on koonusega poldid siis stentreerib ise velje paika. Kui mitte, siis vaja rõngaid.

Mul G2 teatavasti vist on koonusega poldid....parandage kui ma pime olen :D Aga ikkagi ei tsentreerinud need poldid velge ära.
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline

Priidik333 kirjutas:
--keit-- kirjutas:

Mul G2 teatavasti vist on koonusega poldid....parandage kui ma pime olen :D Aga ikkagi ei tsentreerinud need poldid velge ära.
Ma ostsin omale teised poldid ning panin nendega valud kinni. Muidugi olemas ka stentreerimisrõngad. Siis huvi pärast proovisin rõngaga ja ilma. Vahet ei olnud üldse tunda. Nimelt poldid suutsid ka ilusti tõmmata stentrisse :)

vaherna
Huviline

tsentreerimisrõngad on olemas + korralikud koonuspoldid, rooliotsad on ka mõlemad korralikud, äkki ongi viga rehvides, suht kõrged (65)talvekad on peal....

Vasta

Mine “Veermik”