Tagasivooluklapp.

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
jargo5
Huviline
Telefon: 5174662
Auto: VW Sharan 1,9 TDI PD 85KW

Tagasivooluklapp.

Lugemata postitus Postitas jargo5 »

Tere!
Autoks on siis Sharan 1,9 TDI PD 85kw. Sellel on kütusefiltri peal tagasi voolu voolikute vahel klapp. Kirjutage palun selle klappi töö põhimõttest ja kumba pidi peab see klapp takistama kütet voolamast.
Vabandage minu küsimust aga ma tõesti ei saa aru selle klapi tööst.
Probleem on selles,et auto käivitub hommikuti nagu olek väljas -15 kraadi ja sooja mootoriga peab ka käiama mingi 3-4 sekundit enne kui käma läheb(vahet ei ole kas auto on seisnud 5 minutit või 5 tundi). Selline tunne on, et ei saa kütet kätte. Vahetatud on kütuse filter ja paagisisene pump.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Re: Tagasivooluklapp.

Lugemata postitus Postitas GTI »

Põhiline põhjus on kütte tagasivalgumine kõrgsurvepumbast, selle vältimiseks pannakse pumpa minevale kütusetrassile tagasivoolu klapp vahele.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

jargo5
Huviline
Telefon: 5174662
Auto: VW Sharan 1,9 TDI PD 85KW

Lugemata postitus Postitas jargo5 »

Sellel mootoril ei ole kõrgsurvepumpa. On pump mis annab kütust pumppihustitele, muidugi ma ei tea palju see pump peab survet andma. Üks klapp on voolikute vahel mis läheb filtrist pumpa ja teine on tagasivoolul vahel ja see asub filtri peal. Ongi küsimus, et miks on tagasivoolul klapp vahel ja miks on see filtri peal. Kumba pidi see klapp peab töötama, et kütus paaki ei vajuks või vastupidi.

mallor
Huviline

Lugemata postitus Postitas mallor »

mul autol sama mootor ja vahetasin ära tandempumba ja pole enam käivitamisel probleeme.oli ka enne probleem käivitamisega.

niinekas
Huviline

Lugemata postitus Postitas niinekas »

Ei hakanud uut teemat tegema, küsin siis sellist assja kas pildil olev andur on: kütte temperatuuri andur, või tagasilaske klapp? Pilt Nimelt see andur asetseb, tandempumba juures tagasivoolu vooliku vahel. Juba mitmes nädal olen tähelepannud et kui autoga ei sõida mingi päev, siis käivitub halvasti nagu kütet ei saa kätte. Samas kui järgmine käivitus siis normaalselt käivitub. Nüüd üleeile kuna parkla oli täis olin sunnitud jätma auto sellisesse kohta kus kallak, ehk auto nina allpool ja taguots ülevalpool. Muidu enda parkimiskoht vastupidi nina üleval ja tagaots allapoole. Nüüd auto seisab nina allapoole pole käivitamisega probleemi, hakkasin siis uurima seda kütte tagasivoolu, ainuke andur mis leidsin on see pildil olev. Autoks on VW TOURAN 2,0 TDI
/niinekas/
Viimati muutis niinekas, 11 Aug 2010, 13:47, muudetud 1 kord kokku.
minu aeg on siin ümber saanud

passat2,0tdi
Huviline
Telefon: +358445778415
Auto: VW Passat2,0tdi DSG 2006

Lugemata postitus Postitas passat2,0tdi »

niinekas kirjutas:Ei hakanud uut teemat tegema, küsin siis sellist assja kas pildil olev andur on: kütte temperatuuri andur, või tagasilaske klapp? Pilt Nimelt see andur asetseb, tandempumba juures tagasivoolu vooliku vahel. Juba mitmes nädal olen tähelepannud et kui autoga ei sõida mingi päev, siis käivitub halvasti nagu kütet ei saa kätte. Samas kui järgmine käivitus siis normaalselt käivitub. Nüüd üleeile kuna parkla oli täis olin sunnitud jätma auto sellisesse kohta kus kallak, ehk auto nina allpool ja taguots ülevalpool. Muidu enda parkimiskoht vastupidi nina üleval ja tagaots allapoole. Nüüd auto seisab nina allapoole pole käivitamisega probleemi, hakkasin siis uurima seda kütte tagasivoolu, ainuke andur mis leidsin on see pildil olev. Autoks on VW TOURAN 2,0 TDI
/niinekas/
Mul oli kunagi kyll mitte volksuga aga hoopis jeebiga millel mersu tehnika peal täpselt sama probleem kui seisis nina ylevalpool käima läks jube halvasti ja kui seis öösel nina allapoole kaldus, käivitus laitmatult l¨puks tuli välja, et kytusefiltri vahelt imes sutsu ¨hku kui nina oli ylevalpool kuigi filter oli vahetatud vast 10000-15000 km tagasi panin uue filtri ja probleem kadus 8)

niinekas
Huviline

Filtri vahetasin kah ära, aga ikka niiet selles asi ei saa olla. Pigem huvitab mind ikka see asi vooliku vahel, huvitav kas arvuti mingid häda näitab seoses selle asjaga? Ja mis asi see ikka on?
/niinekas/

Kirs
Huviline
Auto: Passat 1.9TDI 74kw Audi 80 1.8

Lugemata postitus Postitas Kirs »

niinekas kirjutas:Ei hakanud uut teemat tegema, küsin siis sellist assja kas pildil olev andur on: kütte temperatuuri andur, või tagasilaske klapp? Pilt Nimelt see andur asetseb, tandempumba juures tagasivoolu vooliku vahel. Juba mitmes nädal olen tähelepannud et kui autoga ei sõida mingi päev, siis käivitub halvasti nagu kütet ei saa kätte. Samas kui järgmine käivitus siis normaalselt käivitub. Nüüd üleeile kuna parkla oli täis olin sunnitud jätma auto sellisesse kohta kus kallak, ehk auto nina allpool ja taguots ülevalpool. Muidu enda parkimiskoht vastupidi nina üleval ja tagaots allapoole. Nüüd auto seisab nina allapoole pole käivitamisega probleemi, hakkasin siis uurima seda kütte tagasivoolu, ainuke andur mis leidsin on see pildil olev. Autoks on VW TOURAN 2,0 TDI
/niinekas/
Jah see on kütte temperatuuri andur.

niinekas
Huviline

oskab mõni veel pakkuda milles võib häda olla? Kütust kuskilt ei leki, samas ka filtripealt sai keeratud õhutus lahti et äkki õhk vahel. Ei ikka see ja samune kui nina allpool käivitub ilusti. tandempumbajuurest ei anna kuskil õhku väljalasta, ja kas seal ongi seda.

/niinekas/

Vasta

Mine “Diislid”