Roolivõimendi õli vahetuse järel pump lärmab?

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses alusvankriga, amortide, velgede ja rehvidega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
100avant
Huviline
Telefon: 56682276
Auto: Mk 2 Jetta & Seat Alhambra 1,9TDI 81kW & Skoda Octavia 1,6 TDI 85kW
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 2 korda

Roolivõimendi õli vahetuse järel pump lärmab?

Lugemata postitus Postitas 100avant »

Sai oma Passatil(1,8 1995a) roolivõimendi kuivaks lastud, rooli äärest äärde kruttides võimalikult suur kogus vana mahla välja pumbatud, ja uus roheline õli(standardi järgi see, mis olema peaks) sisse kallatud. Nüüd on aga asi nii, et kui enne tegi pump ainult siis, kui rooli keerasid, halba häält, siis nüüd kostub pidev urin pumbast... Sisse läks 0, 75l(tehasenorm 0,8) ja sai korralikult äärest äärde ka krutitud töötava mootoriga... Vana õli oli ikka suht jube...
Kas peab uue pumba peale mõtlema hakkama või mis?
Ei ole mõtet küsida, mis mind neis vanades ja kandilistes masinates võlub...

T6nis2
Huviline

Re: Roolivõimendi õli vahetuse järel pump lärmab?

Lugemata postitus Postitas T6nis2 »

Kui õli vahetust tegid roolivõimu süsteemis,ega sa siis mootorit töös hoidnud? Iniseb rooli võim töötava mootori korral ka siis,kui potsikus on nats alla normi õli. Pane nats rohkem,ajab küll üleliikse välja....,kuid vähemalt puudu õli normist ei ole. Roolivõim on tundlik õli tasapinnale õli potsikus. Teine teooria on,kui keerad rattad maksimaalselt välja ja siis kräunub. Siis rihm lõdva. Ega mina auto ehitajat õpeta,ma niisama lobisen.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Õhk tuleb ise süsteemist välja, mõne aja pärast jääb vait - see on suht tavaline nähtus. Kontrolli lõpuks õlitase üle.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

100avant
Huviline
Telefon: 56682276
Auto: Mk 2 Jetta & Seat Alhambra 1,9TDI 81kW & Skoda Octavia 1,6 TDI 85kW
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas 100avant »

Ei hoidnud töös mootorit sel ajal. Ei oleks isegi selle peale tulnud... :roll:
Õli on maksimumis- oli enne ja ka peale mõnekilomeetrist proovisõitu.
Pisut nagu vaiksemaks jäi küll juba- aga ainult pisut. :D

Hirm pumba ja lati pärast on küll- see õli, mis välja sai lastud(puhtasse nõusse) on kahepäevase settimise järel moodustanud vähemalt 3 kihti- põhjavajunud must paks ollus, mingid klimbid ja siis pealpool pruunikas vedelik... Ei ole nagu eriti kasulik selline kompott süsteemile... :evil:

Igal juhul kui miskit laiali ei lagune seal enne, siis teen mõne sõidu järel uue õlivahetuse- nagunii peseb seda p*ska veel kuskilt lahti... :twisted:
Ei ole mõtet küsida, mis mind neis vanades ja kandilistes masinates võlub...

pppp
Veteran
Telefon: viis kuus kuus üheksa O I null üks
Auto: T***a P***s+
Tänanud: 87 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas pppp »

Küllap keegi "punast õli" sinna roolivõimendisse valanud.
Omal selline huvitav kogemus olnud, et pärast lati ja pumba vahetust (pump oli kindlasti korras) hakkas asi siis lärmama, kui soojaks läks, külma mootoriga oli ilusti vaikne.
Tühja süsteemiga mina mootorit tööle ei paneks.
Viimati muutis pppp, 23 Sept 2010, 08:45, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: typod

T6nis2
Huviline

Peep. Ära hirmuta teemas ..Rooli võimu õli..PUNANE.Pandi punane,kuid nagu oleks punane roolivõimu õli kommunistide kätte maks rohelistele. Pole see PUNANE roolivõimu õli kurja juur,sama õli on,mis värvitud roheliseks. Koma täpsus jääb keemiliselt. Jahutus vedelik? Sinine,roheline,punane. Antke arvamust.

rewo
Huviline

Lugemata postitus Postitas rewo »

T6nis2 kirjutas:Peep. Ära hirmuta teemas ..Rooli võimu õli..PUNANE.Pandi punane,kuid nagu oleks punane roolivõimu õli kommunistide kätte maks rohelistele. Pole see PUNANE roolivõimu õli kurja juur,sama õli on,mis värvitud roheliseks. Koma täpsus jääb keemiliselt. Jahutus vedelik? Sinine,roheline,punane. Antke arvamust.
Millalgi oli teema, kus olid märgitud punase ja rohelise õli erinevused, Sa ise võtsid ka sealt arutelust osa, aga nagu näha , külge pole midagi jäänud. Eksisteerib ikka Sinu tõde ja teiste loll arvamus, mõttetu ju arvamust avaldada ...
Rehvitööd soodsalt Tartu lähedal. Tel 55 89 462. Ka õhtuti ja nädalavahetustel (kui vaja, siis ka öösel, ikka sama soodsalt, 10-17''. Teise pingiga kuni 20''. ). Täisvahetus ja tasakaalustus 15 euri, vahet ei ole, kas plekk või valuvelg.

T6nis2
Huviline

Rooli võimu õlid,ka muud mootori õlid on tehtud ,katsetatud kellegi teiste poolt. Mina väidan seda,et PUNANE rooli võimu õli ei ole minu ,põlve otsas tehtud toodang,, seega tunnustatud toodang. Minul on hea tagasiside. Kasutades juba 12a. ventol PUNAST(mis oli juba siis sees,mida ma välja lasin,vahetasin),teisel Ventol (55 kw) sama lugu, Jettal 51kw.sama õli,kuid nüüd 97 a. 81kw. roheline. Jutu mõte mõttetu keemikutega vaielda. Natuke värvi lahusesse,koma täpsus nitriite,hopaa makske rohkem. Uni parem,teades et said ÕIGE õli.

4ratast
Huviline
Auto: BMW i4 M50
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 18 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas 4ratast »

T6nis2 kirjutas:Rooli võimu õlid,ka muud mootori õlid on tehtud ,katsetatud kellegi teiste poolt. Mina väidan seda,et PUNANE rooli võimu õli ei ole minu ,põlve otsas tehtud toodang,, seega tunnustatud toodang. Minul on hea tagasiside. Kasutades juba 12a. ventol PUNAST(mis oli juba siis sees,mida ma välja lasin,vahetasin),teisel Ventol (55 kw) sama lugu, Jettal 51kw.sama õli,kuid nüüd 97 a. 81kw. roheline. Jutu mõte mõttetu keemikutega vaielda. Natuke värvi lahusesse,koma täpsus nitriite,hopaa makske rohkem. Uni parem,teades et said ÕIGE õli.
Lugupeetud T6nis2,
Teile tuleks panna igasse tehnilisse foorumisse sisenemise keeld!
MINA isiklikult olen siia foorumisse nii avalikult kui ps teel Sulle seletanud pikalt ja laialt mis vahe on punasel ja rohelisel roolivõimendi õlil. Samamoodi olen ma Sulle siin seletanud mis vahe on erinevatel jahutusvedelikel. Kui Su mälu vähegi võtaks, siis mäletaksid, et ei ole nad mitte üks ja sama baasõli, mis värvitud nalja pärast kahte erinevat värvi! Sega need kaks erinevat õli kokku ja vaata kas nad omavahel reageerivad või mitte. Väike vihje .. reageerivad. Täpselt samal põhjusel ei panda G12 jahutusvedeliku asemel mootorisse tosooli, kuna nii tekib mootorisse päris kena keemialabor ja kogu kupatus korrodeerub nii, et mootorist saab suur ja kallis mahlakast.

PS. Kui Sa T6nis2 ikka mind ei usu, siis võta nüüd oma 97.a. auto ette, lase roheline õli välja ja pane punane sisse. Aasta pärast tule räägi milline su roolivõimendi õli välja näeb ja kust kohast su süsteem veel õli kinni peab. Edu katsetamistel!

4ratast,
hakkab nüüd allkirju koguma T6nis2 üleinternetiliseks bännimiseks :mrgreen:
▇ ▅ █ ▅ ▇ ▂ ▃ ▁ ▁ ▅ ▃ ▅ ▅ ▄

Vasta

Mine “Veermik”