Sportvedru jama!

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses alusvankriga, amortide, velgede ja rehvidega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
TFY
Huviline
Auto: Volkswagen 3 GTI 1.8 turbo

Sportvedru jama!

Lugemata postitus Postitas TFY »

Selline probleem siis: Mul on autol all bilsteini gaasvedrud mis on pandud alla eelmisel omaniklul. Sõites autoga ja välja keerates paremale, rool täiesti lõppu peaaegu, kuuled parema amordi juures raginat/kolksu.Arvatavasti amordipadja laagrid kiiluvad kinni ja vedru mängib amordi taldriku peal. Just äsja vahetasin amordipadjad ära ....kuigi originaalid. Arvasin et vanad läbi ja kiiluvad ja põhjus ka sellepäarst et kolksus. Kas sportvedrudel peavad ehk teised padjad olema? Kuna ta midagi seal pookima hakkab või on asi milleski muus. Töökojas väideti et amort käib kuskilt vahelt välja mis põhjustab kolinat....pandi seibid vahel... korra kadus siis tuli tagasi.Siis väideti et kui liiga suur velg on et sellest. Vähe tõenäoline aga mainisin ära (velg 17 tolli). Ehk oskate nõu anda paremini kui need töökoja jorsid.

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline
Tänanud: 1 kord

Re: Sportvedru jama!

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

Soovitaks panna Vr6 tugilaagripuksid. Need on kõvasti vastupidavamad.
Kuigi see kolks ja ragin võib olla küll tingitud tugilaagripuksist.
Aga kui alles vahetasid padja ära ning ikka veel on siis peab mujalt otsima viga.
Kui rattad välja keerata on see kolks vms koguaeg või vahest?
Või ja kas tuleb see hääl ka liikudes?

Kasutaja avatar
TFY
Huviline

ei kui ainult välja keerad siis on....kui lihtsalt loksutada rooli siis ei ole aga kui põhimõtteliselt rattad lõpuni välja keerad käib korraks kolks...mõnikord ka pikemalt..metallne heli. Seistes , kui sõitma hakkad
Viimati muutis TFY, 27 Sept 2010, 11:22, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
NOTFAST
Tunnustatud
Telefon: 5141947
Auto: Hunnik erinevaid Volkse, MB ja BMW
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas NOTFAST »

Sa ajad segi vedrud ja amordid. Kui sul on all Bilsude b6-ed siis on tal tavalised ülemised padjad ja ka tugilaager. Pauku võib teha sul hoopis vedru mis keerab ennast pesast välja. Seda peaks ikka kõigepealt vaatama.
Tartu ja Võru vahel. Tel 5141947
VAG autode remont ja enamus autode diagnostika. Sportautod ja nendega seonduv. Autoabi ja lammutus. karol@kolleriauto.ee Küsi kindlustust. Ametlik koostööpartner.

Kasutaja avatar
TFY
Huviline

sorri kiiruga kirjutatud, mõtlesin vedrud aga kirjutasin amort..... ma arvan jah et ta tiirleb amordi taldriku peal.....aga põhjus on et mingi asi poogib!

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

G3 on ju 2 erineva ülemise mõõduga vedrusid ja seega ka erinevad padjad - kas oled kindel et midagi omavahel segi pole läinud?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Kasutaja avatar
TFY
Huviline

kirjelda lähemalt....kuna ma suht vähe tegelenud selle autoasjaga et ...patju erinevaid....mismõttes? Ja kuidas ma tean millised on õiged vedrud sinna sobima... ta teeb ainult üheltpoolt häält, kas siis on selles viga..mõtlesin küll nende patjade värgiga et kas kui sport amordid et ka teised padjad, kuna poogib..
Viimati muutis TFY, 28 Sept 2010, 21:09, muudetud 2 korda kokku.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

G3 pakutakse 70 mm ja 80 mm ülemise vedruotsa mõõduga esivedrusid standardis, vastavalt sellele on ka erinevad padjad sinna vedru otsa. Pakkusin lihtsalt varianti et vahest pole õiged padjad?
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Kasutaja avatar
TFY
Huviline

millegipärast olen sinuga nõus! arvan sama usun et see ei lase vabalt laagril liikuda vedru surub jõuga kinni!

Kasutaja avatar
TFY
Huviline

GTI kirjutas:G3 pakutakse 70 mm ja 80 mm ülemise vedruotsa mõõduga esivedrusid standardis, vastavalt sellele on ka erinevad padjad sinna vedru otsa. Pakkusin lihtsalt varianti et vahest pole õiged padjad?
mida sa sellevedruotsa all mõtled kas siis nagu vedru rõnga diameetrit??? 70 sobivad nt missugused padjad ja 80 millised.... äkki oskad tootja ja toote öelda....kui mingi autopoes käin siis kökutavad ja ei oska sportvedrustusega autole midagi pakkuda. Palun aita kui võimalik sest sportved. alaselt olen suht amatör

Kasutaja avatar
NOTFAST
Tunnustatud

Vr6-el on suured, ülejäänutel peaks olema 70mm.
VAG autode remont ja enamus autode diagnostika. Sportautod ja nendega seonduv. Autoabi ja lammutus. karol@kolleriauto.ee Küsi kindlustust. Ametlik koostööpartner.

Kasutaja avatar
TFY
Huviline

nooo...ja edasi vr-6 suured aga mis selle teadmisega edasi teen.... Küsin vr6 patju...universaalsed ei ole või???? Tekib ikkagi küsimus millised tuleb osta...mingi toote näide or smthing

Kasutaja avatar
NOTFAST
Tunnustatud

TFY kirjutas:nooo...ja edasi vr-6 suured aga mis selle teadmisega edasi teen.... Küsin vr6 patju...universaalsed ei ole või???? Tekib ikkagi küsimus millised tuleb osta...mingi toote näide or smthing
Ma ei saa sinust hästi aru, äkki on viga minus.
Kas sa tead mis vedrud sul seal all on? Kui suured? Kas sa oled kontrollinud, et see kindlasti tugilaagri probleem on? Kas verdru ülemine tugi käib ringi koos vedruga või seisab paigal ja keerab rattaid vedrut väänates? (väljakeerates peaks rool sellisel juhul muutuma progreseeruvalt raskemaks).
Kui sulle öeldakse, et VR6-el on suuremad ja tavalistel väiksemad, siis pole mingit universaalset. Vedru ots peab istuma oma pesas. Kui ta seal pole siis võib olla ka viga vedrus, millel on üks keerd maha murdunud, mis on suhteliselt tavaline volksu vedrude puhul. Mina ei oska Sinu autot neti teel remontida. Ma pean seda nägema ja siis oskan öelda, et mis sinu autol võib viga olla.
Kui sa aga oskad vastata mu küsimustele siin postis, siis oskaks samuti vastata, mida sa peaks tegema. Kui mujalt abi ei saa, siis tule Savernasse ja ma teen korda selle auto.

Kasutaja avatar
TFY
Huviline

ei ma pean vaatama jah seda vedru pesa värkki.... et kas istub seal nii kehv näha asju sest koobas põhimõtteliselt vastu kummi niiet ei näe midagi pean kanali peale ajamagi. et näha kuidas see toetab sinna peale. kui tungiga ei saa viga otsida kuna siis pole midagi toetamas.. Vaatan järgi annan täpsed asjad teada mis ja kuidas siis aita veidi selle padja värgiga kui on. Aitäh et aidaksid parandada aga arvan et asi ei ole nii hull et nii kaugele sõita. Abi oleks selleski et kui nõu annad.
Viimati muutis TFY, 03 Okt 2010, 15:00, muudetud 1 kord kokku.

Vasta

Mine “Veermik”