Lagin kõrgsurvepumbas
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Uustulnuk
- Auto: VW Golf 3 1.9 TDI 81kw 1996
Tere!
Auto golf 3 TDI 81 kw 1996
Probleem on kõrgsurvepumbaga! Käisin esinduses veepumpa vahetamas (ise ei ole eriline asjatundja autonduses) enne esindust oli mu auto nagu bensukas, mootor oli vaikne aga peale esindust oli nii, et külma mootoriga oli nii nagu varem ja kui mootor soojaks läheb kaasneb kõrgsurvepumbast selline kohutav lagin. Selline tunne on nagu sõidaks traktoriga! Käisin esinduses küsimas, et miks nüüd selline traktor mul on nemad vaatasid auto uuesti üle ja vastasid, et pumbal on hammasratas ära väsinud. Käisin ka teiste spetside jutul nemad ka ütlesid, et jah kütusepubas on asi aga miks ta lagisema hakkab ei oska keegi ütelda!
Muidu kiirendus on sama hea kui ennem aga kütusekulu on ka ligi liitrijagu tõusnud. Ennem oli keskmine kütusekulu nii 4 aga nüüd viskab üle 5 ära.
Auto golf 3 TDI 81 kw 1996
Probleem on kõrgsurvepumbaga! Käisin esinduses veepumpa vahetamas (ise ei ole eriline asjatundja autonduses) enne esindust oli mu auto nagu bensukas, mootor oli vaikne aga peale esindust oli nii, et külma mootoriga oli nii nagu varem ja kui mootor soojaks läheb kaasneb kõrgsurvepumbast selline kohutav lagin. Selline tunne on nagu sõidaks traktoriga! Käisin esinduses küsimas, et miks nüüd selline traktor mul on nemad vaatasid auto uuesti üle ja vastasid, et pumbal on hammasratas ära väsinud. Käisin ka teiste spetside jutul nemad ka ütlesid, et jah kütusepubas on asi aga miks ta lagisema hakkab ei oska keegi ütelda!
Muidu kiirendus on sama hea kui ennem aga kütusekulu on ka ligi liitrijagu tõusnud. Ennem oli keskmine kütusekulu nii 4 aga nüüd viskab üle 5 ära.
Re: Lagin kõrgsurvepumbas
ei ole küll 81kw mootoriga väga tuttav kuid tundub nagu oleks pritsenurk vale....
mul tuli lagin mootorisse -37ga... ainult et 66kw isend... aga neil 81 kw-ga minu meelest ainult plokikaane vahe ja sealgi on nukkvõll vähemasti sama. kuulasin ka stetoskoobiga ja targemaid päidki käis kallal... küll olid hüdrotõukurid ja klapid ja veel sada erinevat muud viga... Mootori surved mõõdeti, kaane remondi tegin, klappe vahetasin, hüdrotõukurid, pihustid käisid pingis. pumpa sai keeratud küll nii ja naa pidi... autol minek oli sama aga lihtsalt rõve lagin mis soojale mootorile sisse tuli ... Kütusekulu kohta ei oska öelda sest minu jaoks oli 5 ka vähe... mina viga ei leidnudki ja müüsin auto lihtsalt maha inimesele kellel oli teine mootor olemas... Nüüd tema diagnoosis vaakumpumba rikke selle lagina põhjuseks... ei tea kas on tõsi või ei... Muideks stetoskoobiga kuulates tuli lagin pihustitest, esimesest ja neljandast silindrist, pumbast ja kindlasti veel kuskilt aga mõte sinnamaani ei küündi enam... kui mootoril oleks pump vales asendis siis tossaks, jõukadud ehk siis nii et lagin ka sees oleks... Pumpa ma maha ei võtnud nii et ma isegi usun et selles võib asi olla... Aga edu ja vb oli mu segasest postitusest ka abi.
Viimati muutis cesar, 11 Okt 2010, 22:19, muudetud 1 kord kokku.
Kas lagin ''võimendub'', kui kohapeal pööretega mängida ?
Kui jah, siis mina kahtlustan samuti süütenurga liiga varajast olekut. Ei peagi kaugemale minema, kui kuskile, kus tegeletakse diiselmootoritega. Probleemi mina selles laginas küll ei täheldaks. Eks ta häiriv ole. Aga üldjuhul on see tegelikult täitsa normaalne hääl , diisli kohta, ma mõtlen.
Kui jah, siis mina kahtlustan samuti süütenurga liiga varajast olekut. Ei peagi kaugemale minema, kui kuskile, kus tegeletakse diiselmootoritega. Probleemi mina selles laginas küll ei täheldaks. Eks ta häiriv ole. Aga üldjuhul on see tegelikult täitsa normaalne hääl , diisli kohta, ma mõtlen.
-
- Uustulnuk
- Auto: VW Golf 3 1.9 TDI 81kw 1996
Jah kui gaasiga mängida siis võimendub. Käisin eile uuesti esinduses ja seal lükati arvui taha ja mulle öeldi, et kõik parameetrid on korras ja süüde on ka jumala õige. Aga nüüd nad avastasid, et arvatavasti on hüdrotõukurid läbi! Ei ma tean et diisel on üks plärakast aga no see lagin on juba midagi üle mõistuse 

kasutaks siis juba olemas olevat teemat.
2 küsimust mul.1: kas keegi oskab midagi rääkida midagi sellisest "diisli spetsist" nagu Aleksei Dizel?
2: Mul ka siis väike lagin kusagil , enamus asjapulki on arvanud et asi on kõrgsurve pumbas.et plagina tekitab pumbast tihendite vahelt sisse imetav õhk. Plagin siis kuulda vaid tühikäigul.pöördeid tõstses nähtavasti mootori hääl lihtsalt summutab selle. Üks kes eluaeg mootoritega tegelenud, mitte küll diislitega, vaatas pumba peale , katsus natuke ja soovitas alustada tihendite vahetamisega kuna tõesti pump leemetab natuke, tegekelikult natuke rohkem kui natuke ja seda just vasakust nurgast. Pm kas siis võib õhu sisse imemine tekitada plaginat??? kas pihusti kinni jäämine tekitab mingit heli kui ta lahti liigutab ennast.
On keegi kütuse filtri vahetusega kasutanud ATX õli
Veel oskab keegi pakkuda kes ja kus teeks normaalse hinnaga selle tihendite vahetuse ja mis see umbes maksma võiks minna
2 küsimust mul.1: kas keegi oskab midagi rääkida midagi sellisest "diisli spetsist" nagu Aleksei Dizel?
2: Mul ka siis väike lagin kusagil , enamus asjapulki on arvanud et asi on kõrgsurve pumbas.et plagina tekitab pumbast tihendite vahelt sisse imetav õhk. Plagin siis kuulda vaid tühikäigul.pöördeid tõstses nähtavasti mootori hääl lihtsalt summutab selle. Üks kes eluaeg mootoritega tegelenud, mitte küll diislitega, vaatas pumba peale , katsus natuke ja soovitas alustada tihendite vahetamisega kuna tõesti pump leemetab natuke, tegekelikult natuke rohkem kui natuke ja seda just vasakust nurgast. Pm kas siis võib õhu sisse imemine tekitada plaginat??? kas pihusti kinni jäämine tekitab mingit heli kui ta lahti liigutab ennast.
On keegi kütuse filtri vahetusega kasutanud ATX õli
Veel oskab keegi pakkuda kes ja kus teeks normaalse hinnaga selle tihendite vahetuse ja mis see umbes maksma võiks minna
-
- Huviline
- Auto: VW Passat B8.5 Executive
- Tänanud: 140 korda
- Tänatud: 39 korda
Mis mootor sul on? Minul läks 81KW TDI-l pump maha, pump lahti, kõikide tihendite vahetus (mingid seibid olid ka), pump kokku ja autole tagasi, kokku 900 krooni. Väga mõistlik hind minuarust. Tallinnas ja Tartus muidugi sellist hinda ei leia. Mina lasin teha Lääne-Virus Lepnal. Vahetamata jäi pumba kaane tihend kuna see oli heas korras ja peale kaane mahakiskumist võib kütusekoguse paikasaamine väga keeruliseks osutuda ja nõuab diagnostikaseadme olemasolu, seega sellest loobusin. Peale pumba auto peale tagasi panemist tuleb süüde ka paika panna, minul läks päris hiliseks, mis sest, et märgid mehaanik paika oli pannud.
-
- Huviline
Siis arvatavasti see üritus veel odavam. Tartu tegijate osas jään muidugi vastuse võlgu. Tihendikomplekt oli mul 200 eeki umbes.
Nagu ma aru saan siis rem.konplekti saan ise ära osta ja siis vaja vaid leida tegija``???? Õisus olla hea koht, vastab tõele??
oskab siis keegi soovitada kus see tihendite vahetus mõistliku hinna eest ära saaks tehtud... soovitav tartu kant....
-
- Huviline
Õisu mehed teevad kindlasti päevast-päeva pumba tihendite vahetust nii et sinna võid minna küll. Tihendikomplekti saad ka vast nende käest.