Velgede küsimus..

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses alusvankriga, amortide, velgede ja rehvidega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
Zenki
Huviline
Auto: Roller
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 1 kord

Velgede küsimus..

Lugemata postitus Postitas Zenki »

Kuna oli plaanis enda liikurile laiad plekid alla panna. Saigi juba aega tagasi muretsetud ühed R15 laiad plekid. Nüüdsel proovimisel aga tundub, et mulle tehti külma. Auguvalem ei ole kohe mitte 4x100. See mind ei heidutanud, sest hakkasin otsima R15 4x100 plekke. Kuid, mida pole, seda pole. Sai siit ja sealt uuritud. Vastuseks ,et neid enam toodeta ja on defitsiit kaup.
Suures tuhinas leidsin midagi sellist. Kas neid on võimalik laiemaks lasta keevitada, noo muidugi kõik on võimalik. Aga õhku jääb küsimus, kas nad ikka koos püsivad ? Palju suurem rant tuleb veljele juurde keevitada. Kuskil 8" laiaks laseksin nad keevitada. Äkki keegi vähe targem oskab mulle midagi harivat öelda. Ise ei oska miskit mõelda. Veljed on siis need kitsad varurattad.
Pilt
RSosad OÜ - autoremont, varuosad, peformance osad, coiloverid - küsi pakkumist.

Raleks
Huviline
Telefon: 58047108
Auto: VW Golf Mk3 GT

Re: Velgede küsimus..

Lugemata postitus Postitas Raleks »

Otsi Lugejate autode alt, üks kutt sõidab G3 ringi millel on laiad sinised plekid, ehk oskab öelda kes keevitab, muidu äkki on mõtekam võtta neid laiad veljed mis sa juba ostsid ja keevitada neile külge see 4x100 keskosa mida sa lõikad varuratta küljest?? arvan et keskosa vahetamine oleks lihtsam ja odavam.

Kasutaja avatar
Mattias
EVWK juhatus
Auto: G3 1.8T,Passat B5.5 1.9TDI
Tänanud: 5 korda
Tänatud: 51 korda

Lugemata postitus Postitas Mattias »

Mina see laiade siniste velgede omanik olen :)
Kitsast varuratast pole kindlasti mõtet laiaks keevitada,sinna on vaja ju jube palju materjali ja neid ma ei usaldaks eriti.
4x100 auguvalemiga masinaid on päris palju, mõnele on kindlasti ka 15 tolliseid plekke tehtud. Ma mõtlesin,et minu 5x100 auguvalem on raske värk, et velgi on jube vähe saada aga ju siis on 4x100 15tolli plekk kah sama hädaga.
Igaljuhul hangi ikkagi normaalse tavarehvi plekid ja lase neile siis niipalju juurde panna, et 8" saaks. Arvatavasti toll või paar tuleb juurde panna.
Minul läks ainult laiendamine 2200 krooni ;)
G3 1.8T teema | Disain ja muud tegemised: UnitedDesign&Code | Ühel õigel autohuvilisel on pool autot koguaeg toas.

Jurmola
Huviline
Auto: Golf 2
Tänatud: 25 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Jurmola »

15" plekki leiab küll, pole probleemi. Isegi 16" plekke leiab 4x100 valemiga.
Uuri siiiit!
Viimati muutis Jurmola, 14 Nov 2010, 18:26, muudetud 1 kord kokku.

Raleks
Huviline
Telefon: 58047108
Auto: VW Golf Mk3 GT

Lugemata postitus Postitas Raleks »

Mattias kirjutas:Mina see laiade siniste velgede omanik olen :)
Kitsast varuratast pole kindlasti mõtet laiaks keevitada,sinna on vaja ju jube palju materjali ja neid ma ei usaldaks eriti.
4x100 auguvalemiga masinaid on päris palju, mõnele on kindlasti ka 15 tolliseid plekke tehtud. Ma mõtlesin,et minu 5x100 auguvalem on raske värk, et velgi on jube vähe saada aga ju siis on 4x100 15tolli plekk kah sama hädaga.
Igaljuhul hangi ikkagi normaalse tavarehvi plekid ja lase neile siis niipalju juurde panna, et 8" saaks. Arvatavasti toll või paar tuleb juurde panna.
Minul läks ainult laiendamine 2200 krooni ;)
Aga räägi kes teeb selle raha eest? Endalgi oli plaanis lai plekk järgmiseks talveks.

helari
Huviline
Telefon: 5182668
Auto: Vw Polo Coupe

Lugemata postitus Postitas helari »

Kasutaja PRIMO lasi keevitada sellised varurattad laiaks, et vist peavad siis ikkagi vastu ... Aga meil siin kasutaja Urbaan tegeleb laiendamisega ;)

Kasutaja avatar
Mattias
EVWK juhatus

Primo lasi teha offroadservices aga seal on maksimum mõõt 15" nagu ma teada sain. Minu 16" plekid tegi tõesti laiemaks Urbaan, kuid nagu ma olen ka paljudele teistele siin öelnud,siis ei tea, kas ta enam või praegu neid teha viitsib.
G3 1.8T teema | Disain ja muud tegemised: UnitedDesign&Code | Ühel õigel autohuvilisel on pool autot koguaeg toas.

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

Jurmola kirjutas:15" plekki leiab küll, pole probleemi. Isegi 16" plekke leiab 4x100 valemiga.
Uuri siiiit!
Ja ise vaatasid ka enne? Pane siis kohe täpne link.
Seal on 4 plekkvelgede jooksu, esimesel pole mingeid andmeid lisatud, järgmised 2 on liiga väikse keskavaga (Opel jne) ning on üks jooks VW plekke hinnaga 1200.-, mis on nii 3x tavaline plekkide hind. Igasugu Golf 3 ja B3/B4 passatit kippusid pigem 14" plekiga olema. Selle 1200 eest leiab juba pigem valuka.
5x100 plekke on palju saada, kuna Golf 4 omab ka 15" plekke ja neid on juba palju rohkem liikvel.
Vaata kasvõi siia foorumisse või streetrace, neid 4x100 15" plekkide ostukuulutusi on kõik kohad täis ja vastuseid heal juhul 1, kasutaja justel kellel neid kuskilt üle jäänud. Ise võtsin ka temalt 800ga, Corrado G60 väiksemat alla ei pane ja suve/talvekaid pidevalt ka ringi ei viitsi loopida olemasolevatel velgedel. Mul koguaeg 2 jooksu velgi olnud.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

snaiper111
Huviline

Lugemata postitus Postitas snaiper111 »

See on juu seadusega ära keelatud ? Ma ei sa aru mis mõtet on teha plekke laiaks lähevad rooste juu.Joel on teinud ilusad veljed alla golf 2 :thumbup: selistest saan veel aru . Aga kas lasevad laiaks teha ja värv selga on juu jama siga hakab roostetama juu.
Viimati muutis snaiper111, 14 Nov 2010, 21:52, muudetud 2 korda kokku.

Kasutaja avatar
Zenki
Huviline

Tegelikult olen ma asja juba pikemalt uurinud, mitte ei lahmi tühja. Olen ikka igasuguseid lehti läbi lapanud. Siiani jäid silma A24 ja okidokis kaks kuulutust. Plekkide hinnaks tahavad nad 1200kr, mis on minu silmis liialt kallis. Tavaliselt enda plekid 3x odavamalt saanud. Ostukuulutusi olen genereerinud, kuid ega neist abi kaa pole. Sai isegi rehvitöökodasid enda murega piinamas käidud. Kõigil oli vastus nagu ühest suust. "Enam ei toodeta, defiitsiitne kaup. Ei liigu eriti, võib tulla , kuid võib kaa mitte" Agomeris sai palutud ,et hoiaks silma peal. Kui aus olla, ega siis neid nüüd nii võtta küll pole. Veljed plaanisin isa kätte anda ja ta laseb kellelgi ära laiendada. Ta siin tegi enda metsasõidukile. 250kr tükk. Ei roosteta nad midagi. Isa enda omadega metsas ja sopas ikka korralikult püherdanud. Tal said veljed liivapritsi ja siis pulbervärvi kaela. Kuid noh, eks siis saab tihedamini neid värvitud. Eks üks värv tüütabki ära. Seega kui keegi oskab lingi anda, kust saab hea hinnaga velgi, siis minu poolt kuuspäkk talle.

Tanel
Veteran
Telefon: 56902793
Auto: '88 JETTA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tanel »

Kindlasti on sobiva auguvalemiga masinaid veel, aga kuna mu peres on ka üks Toyota ja sellel näiteks on küll 15" plekkveljed ja 4x100. Ehk tasub midagi sellist otsida, kui VW omasid ei liigu? Keskava on küll väiksem, aga kui keegi on pädev velgi laiendama, siis keskava suuremaks tegemine ei tohiks mingi küsimus olla...
"kunagi arvasin et Rako normulks vend a nüüd tuleb välja et selline lamelli enn et ohohohohhhoooo." -tito

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

Noh seda küll, Opelil on ka 4x100 masinaid, Renault on 4x100 (sellel isegi suurem keskava), aga ideaalselt allasaamiseks võiks ju keskava ikka õige olla. Kui keegi selle viisakal moel normaalseks (suuremaks) saab siis jah. Vaatasin just, et kasutaja Justel endiselt SRis pakkus 800ga. Eks ta natuke kallim on, aga parem ikka kui 1200.-
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Kasutaja avatar
Mattias
EVWK juhatus

Jah, kommiraha eest saate tõesti suvalisi mitte väga ilusaid -14" plekkvelgi. Kui tahad ikkagi hea väljanägemisega 15"+ velgi siis peabki rohkem välja käima.
Kui mina enda omasid otsisin,siis oli tavaline hind 1300+ kuid leidsin täiesti kogemata ühe rehvivahetuskoha lehelt samasugused asjad 700 krooniga.
Niiet, kui ikka asja väga tahta, siis tuleb vahest ka raha veidi rohkem välja käia.
Rooste lähevad nad siis,kui neid korralikult puhtaks ei tee ja põlve otsas värvida. See, et nad igaljuhul rooste lähevad, on liialdus.

PRIM0
Huviline
Telefon: 56660496
Auto: vw golf mk1 2,0L G60 ,MB CLK 200 Kompressor

Lugemata postitus Postitas PRIM0 »

nende varuratastega on nii , et suuremat rantti sa ei saa ,kui tavalise pleki puhul.Miks?Selle pärast , et varuratta offset on juba ise niivõrd suur , et selleks ajaks kui oled pleki ,ütleme, 6 tolli laiaks teinud on offset sama , nagu "õigel" plekkveljel.Varuratta suurim erinevus on see , et ta on tehtud natuke õhemast plekist ja on suurema tõenäosusega sirgem , kui tavaline plekkvelg.Pluss disain(kui keegi seda taga ajas).Mina ei ütleks , et minu omad niiväga halbvad oleks välja tulnud. :)

Kasutaja avatar
Zenki
Huviline

Sisuliselt lähen ikkagi 16" peale, sellest küsimus, et kas keskaugu dim. on võimalik 10mm suuremaks freesida ? Leidsin opeli veljed, dim 56.1mm vms, Golfil on aga 57,1mm

Kasutaja avatar
--keit--
Huviline

Lugemata postitus Postitas --keit-- »

reizor kirjutas:Sisuliselt lähen ikkagi 16" peale, sellest küsimus, et kas keskaugu dim. on võimalik 10mm suuremaks freesida ? Leidsin opeli veljed, dim 56.1mm vms, Golfil on aga 57,1mm
Jah ikka on võimalik ja seda tehakse.
Nt selline koht http://foorum.clubmb.ee/showthread.php?pid=131160" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis --keit--, 02 Dets 2010, 17:56, muudetud 1 kord kokku.

pppp
Veteran
Telefon: viis kuus kuus üheksa O I null üks
Auto: T***a P***s+
Tänanud: 87 korda
Tänatud: 17 korda

Lugemata postitus Postitas pppp »

Opeli velgede keskava on 56,5 mm - kergelt viiliga üle ja probleem ongi lahendatud.

T6nis2
Huviline

Lugemata postitus Postitas T6nis2 »

Teema algataja jutt on lollus kuubis.

Tanel
Veteran
Telefon: 56902793
Auto: '88 JETTA
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Tanel »

T6nis2 kirjutas:Teema algataja jutt on lollus kuubis.
Ei tea miks? Täpsusta... selgita.
"kunagi arvasin et Rako normulks vend a nüüd tuleb välja et selline lamelli enn et ohohohohhhoooo." -tito

T6nis2
Huviline

Lugemata postitus Postitas T6nis2 »

Ei ole defitsiit(otsida tiku tulega(haruldus) ) velgi tänapäeval. Mängida lolli,kirjeldades,kui raske on leida oma autole sobivaid velgi(nutt tuleb kohe) . Siis pakutakse ainsa varjandina,mida leiti varu ratta velg ja seda ÜMBER ehitada. Kas ei ole lollus kuubis,või tehakse teemat ,et teha TEEMAT?.

Kermo
Veteran
Telefon: +3725204426
Auto: VW Polo 82/VW Caravelle 86
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Kermo »

T6nis2 kirjutas:Kas ei ole lollus kuubis,või tehakse teemat ,et teha TEEMAT?.
Lollus kuubis on sinu postitus. Kui inimene tahab millegi poolest erineda ja midagi ehitada siis lasku minna.
Lowlifer@FB | "I'm starting to think my cars enjoy my money more than I do... "
Kermo - tel. 5204426 | Meeldivad vanad autod ja noored naised!

Kasutaja avatar
Zenki
Huviline

T6nis2 kirjutas:Ei ole defitsiit(otsida tiku tulega(haruldus) ) velgi tänapäeval. Mängida lolli,kirjeldades,kui raske on leida oma autole sobivaid velgi(nutt tuleb kohe) . Siis pakutakse ainsa varjandina,mida leiti varu ratta velg ja seda ÜMBER ehitada. Kas ei ole lollus kuubis,või tehakse teemat ,et teha TEEMAT?.
Kuule ole pai ja ära teinekord unusta enda hommikuseid rohte võtmata. Ja miks tehakse autode juures erinevaid asju ? Selleks, et erineva hallist massist.

JAWAmees
Huviline
Auto: Golf 3 2.9 syncro

Lugemata postitus Postitas JAWAmees »

Kas siis e30 bmw plekk on kah nii haruldane? Keskava õige suurusega isegi sellel.
T6nis2 tundub olema sr.org oopci lähisugulane, mõlemid kirjutavad nii, et muffigi aru ei saa:D

Vasta

Mine “Veermik”