On plaan vahetada mootor 1990 a Golf 2-l, 1.8 66 kw monopritse suurema ja võimsama vastu.
Olen siitsamast foorumist leidnud kaks pakkumist mis mõlemad sobivad. Peaks lihtne swap olema.
http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php? ... or#p512657" onclick="window.open(this.href);return false;
http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php? ... lit=mootor" onclick="window.open(this.href);return false;
Mõlemad mootorid tulevad täiskomplektselt koos aju, pritse, õhulugejate ja muu vajalikuga.
Kallid foorumlased! Vajan teie abi selles, et te mu teadmisi kinnitaks või ümber lükkaks.
1 .Mõlemad mootorid sobivad oma kinnitusega raami vahele.
2. Generaatori, roolivõimenduse pumba ja ka veepumba rihm on 1.8-l peenem - seega kui kasutada vana generaatorit tuleb 2.0 mootorile peenemad rihmarattad külge kruvida.
Või vastupidi paigaldada teine suurema rihmarattaga generaator. Niipidi vist lihtsam. Vaja ainult juhtmed õigesti ühendada. Mis ei ole raske.
3. Aju, õhulugeja ja pritsega mingit hookuspookust ei ole. Need on vaja lihtsalt vanad välja võtta ja uued asemele panna. Kõik käib kapoti alla.
4. Väga oluline! Käigukast. 1.8 käigukast sobib mõlemale 2.0 mootorile kuid on väiksema siduriga ja nõrgem. Kui mõistlikult sõita peab vastu küll ka need 100 kw.
Nüüd asjad mida ma ei tea ja mida mulle võiks õpetada

1. Väljalaskekollektor. 1.8-l on väljalaskekollektori ja tuletoru(või pükste) liitekohas see ümmargune muna-liides. Väga äge asi kui oskad neid vedruklambreid peale tõmmata. Selleks aitab väga hästi tugevast 4-5 mm traadist tehtud varras, mille otsas on paari millimeetrine konks. klambrite sees on väike auk ja need klambrid saab põhja alt tõmmates peale 5 sekundiga. Mugav ja kiire

Mis on 2.0 mootoril seal? Mis tüüpi kinnitus? Ehk kuidas ma saan kõige mugavamalt ühildada oma auto 2.0 mootoriga.
2. Milline on oletatav kütusekulu neil mootoritel. 85 ja 100 kw?
3. Kas nendele 2.0 mootoritele sobivad suuremad originaal käigukastid (millel on ka suurem sidur) on ka pikema lõppkäiguga kui 1.8 küljes olev originaal? Kust kohast leida tehnilisi andmeid nende käigukastide kohta? Kust kohast ma leian enda käigukasti "koodi" või muid koode oma auto kohta? Kas diislite käigukastid ka sobivad? Kas on olemas ka sellist 6-käigulist?
Kui panna suurem käigukast kas siis Golf 2 veovõllid sobivad sinna külge?
Lihtsamalt öeldes - sõidan palju maanteed ja tahaks mootori vahetusega (ressursi ja jõu suurenemisega seotult) natuke ka pöördeid alla viia, et saavutada paremat kütusekulu. Madalama käiguga saab ju alati sõita. Milline käigukast selleks hea on?
Muud esialgu ei olegi. Kui neid asju saaks teada siis julgeks kohe ära osta midagi ja kukuks aga vahetama. Auto ise on ilus ja kena, praktiliselt roostevaba, 2 ukseline, musta värvi enamvähem tehase originaal. "Wolfsburg edition" - kõik laiemad pamprid ja värgid juba küljes.
Teie rikkalikke vastused oodates ja õndsas härduses oodates
Rollo