Kõigepealt siis autost endast- Golf 4 aastast 2005 ja manuaalse käigukastiga ning 1,9 TDI 77Kw mootoriga.Et alustuseks,kes mida arvab ja soovitab ehk siis käigukasti õli vahetamise mõttekusest.Auto on sõitnus 165 000 km ja teeninduse ajalugu uurides ei ole näha,et selle aja jooksul oleks seda vahetatud.Ise kaldun sinna poole,et pigem peaks seda vahetama ja olen kuulnud ka räägitavat numbrist 90 000 km,kui oleks hea seda teha.Samas olen kuulnud lugusid autodest,millel seda eales pole vahetatud ja ka sõidavad.Eelmine auto oli 94' Passat ja sellel vahetasin õli käigukastis ise 230 000 peal.Oli see nüüd hea,ei oska öelda,sest mingit tuntavat vahet küll ei olnud.
Teiseks küsimuseks,et kui vahetada,siis kui keeruline on see Golf 4 puhul?On sellega üldse mõtet ise pusima hakata ja eriti nii talvistes tingimustes.
Käigukastiõli vahetus Golf 4
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Auto: Golf 4 Variant
Re: Käigukastiõli vahetus Golf 4
Halba see kindlasti ei tee kui sa vahetad praegu, ainult head. Ei ole esiveolistel seda asja kunagi teinud, ei oska õelda kus need poldid asuvad seal täpselt
Peale vaadates näed isegi ära. Mina arvan, et kui raha natuke üle on siis võid selle ära vahetada küll.

Igal juhul vaja vahetada ca.skeemis 4x. mootori õli ja siis käigukasti õli. Kui kallis see käigukasti(75w. 90) õli siiski on,et leida kohta koonerdamiseks? Loe G3-e. autoomanike käigukasti probleemidest... Niipalju,kui mina neid lammutanud olen,on viga saanud alguse ,,karedast,, õlist. Kes teab käigukasti sisu,siis teab,et seal sees on magnet,põhja all,kuid siiski sees pool kastis. See magnet näitab kohe ära (kui palju tal metalli küljes on) kasti seisukorra.
-
- Tunnustatud
- Telefon: 53644681
- Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.
Alumisest lased välja ja ülemisest sisse.
Õli peab olema 75w90 sünteetiline ja mahub seda sinna 2,3 liitrit
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681
-
- Huviline
- Auto: Golf 4 Variant
Ohhooo-selline joonis lausa
Väga lahe ja ma väga tänan!Kui sinna nüüd ülikeeruline ei ole ligi pääseda,siis äkki isegi vahetan ise.