Kas madal õlirõhk mõjutab auto kütusekulu?

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
mansikka
Huviline
Telefon: 56315136
Auto: VW Golf2 1,6

Kas madal õlirõhk mõjutab auto kütusekulu?

Lugemata postitus Postitas mansikka »

Küsimus siis pealkirjas. Autoks on VW Golf 2 1,6l bensiinimootoriga. Hetkel on mingi ime läbi mu autol kütusekulu umbes 20 liitrit 100km-le. See on pea 3 korda suurem, kui Golfil tegelikult olema peaks. Sai mõõdetud õlirõhku, selgus, et see madalam kui peaks olema. Samuti sain teada, et mootor on hõre:( Aga kuidas see kütusekulu mõjutab?

HrLow
Huviline
Auto: BMW 740iL

Re: Kas madal õlirõhk mõjutab auto kütusekulu?

Lugemata postitus Postitas HrLow »

Õli sees on ka kindlasti bensiini jah? Ilmsalt rõngad kulunud.

ounou
Huviline
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas ounou »

mansikka kirjutas: Hetkel on mingi ime läbi mu autol kütusekulu umbes 20 liitrit 100km-le.
mansikka kirjutas: Samuti sain teada, et mootor on hõre:( Aga kuidas see kütusekulu mõjutab?
Ma saan aru, et selline kütusekulu (mis on muidugi täpselt sul mõõdetud ja eeldatavasti ka maanteesõit sees) on sul äkki tekkinud. See, et mootor on hõre mõjutab loomulikult kütusekulu, kuid ei teki üleöö. Liialt madal (ma ei tea muidugi kui madal) õlirõhk sellist kütusekulu küll põhjustada ei tohiks.

spool
Huviline
Auto: VW Passat B5.5 4Motion AVF

Lugemata postitus Postitas spool »

mansikka kirjutas:Küsimus siis pealkirjas. Autoks on VW Golf 2 1,6l bensiinimootoriga. Hetkel on mingi ime läbi mu autol kütusekulu umbes 20 liitrit 100km-le. See on pea 3 korda suurem, kui Golfil tegelikult olema peaks. Sai mõõdetud õlirõhku, selgus, et see madalam kui peaks olema. Samuti sain teada, et mootor on hõre:( Aga kuidas see kütusekulu mõjutab?

Kui mootor on hõre siis see tähendab, et silindris ei teki enam korralikku rõhku (õhk pääseb välja, kas siis silindri ja kolvirõngaste vahelt või teine variant, et klapid ei pea enam). Seega kütusesegu plahvatamise ajal läheb osa kaduma ja mootor on jõuetu. Õlirõhk ei saa ka korralikult tekkida kui osa lekib silindrisse.

uno
Veteran
Telefon: 53331514
Auto: Liiga palju autosid vist
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas uno »

Siis peaks surve karteris olema.
Kui bensiin karteris peaks õlivardast bensiini haisu tulema ja õlitase ka tõusma.
Vaata järgi, ega juhuslikult hoopis sisselaske kolektori ja karbussi vaheline padi katki ei ole.
Või on sul monopritsega mootor.

mansikka
Huviline

Siis peaks surve karteris olema.
Kui bensiin karteris peaks õlivardast bensiini haisu tulema ja õlitase ka tõusma.
Vaata järgi, ega juhuslikult hoopis sisselaske kolektori ja karbussi vaheline padi katki ei ole.
Või on sul monopritsega mootor.

Auto on ikka karburaatoriga. Ja karpa padi sai ka alles paar kuud tagasi vahetatud. Seega ei tohiks see padja viga olla. Bensu haisu tuleb küll jah.
Viimati muutis mansikka, 18 Jaan 2011, 00:30, muudetud 1 kord kokku.

spool
Huviline
Auto: VW Passat B5.5 4Motion AVF

Lugemata postitus Postitas spool »

Ei no mis siin enam seletada, kui juba öeldi, et mootor hõre on...

Räägi lähemalt sellest siis, kuidas see kindlaks tehti ja mida täpsemalt oma mootori hõredusest tead?

mansikka
Huviline

Sai mõõdetud õlirõhku ja see kõikus ja oli madalam kui peaks olema. Ei teagi mootori hõredusest midagi täpsemalt, muidu poleks küsinud ka siin foorumis nõu. Tegu on ikkagi vanema autoga, aastast 89. Arvata on, et ajapikku mootor kulub. Tähendab kõik selle liikuvad osad. Kuna ma pole eriti osav selles valdkonnas, siis kuulan targemate nõu ja nagu ma aru saanud olen, vajab mu auto mootor vahetust. See oleks siis kõige lihtsam variant. Sest ei jaksa ju nii palju kütet ka osta sellele.
Samuti on mootori hääl suuresti muutunud, põriseb ja teeb traktori häält. See hääl tekkis umbes nädal aega peale õlitule vilkuma hakkamist. Olen autoga sõitnud peale seda, ning mingi aeg hakkas see õlituli vaid põlema kogu aeg. Õlitase on normis ja erilist õlikadu ka pole. Sinist või mingit muud värvi suitsu auto ka välja ei aja. Külmast peast ei põle see tuluke, kuid sooja mootoriga jääbki põlema. Arvatavasti tekkis see põrin mootori ülaosas seoses tõukurite kuivale jäämisega. Aga tahaksin teada, kuidas see ikkagi kütusekulu mõjutab? Pole rohkem autoga sõitnud ka, kuid see pole ju normaalne, et bensiin nö. mootorist lihtsalt läbi jookseb. Mootor läheb vahetusse nagunii. Aga lihtsalt uudishimust küsisin, et kuidas see mõjutab kütusekulu.

tnusepp
Huviline

Lugemata postitus Postitas tnusepp »

mansikka kirjutas:Sai mõõdetud õlirõhku ja see kõikus ja oli madalam kui peaks olema. Ei teagi mootori hõredusest midagi täpsemalt, muidu poleks küsinud ka siin foorumis nõu. Tegu on ikkagi vanema autoga, aastast 89. Arvata on, et ajapikku mootor kulub. Tähendab kõik selle liikuvad osad. Kuna ma pole eriti osav selles valdkonnas, siis kuulan targemate nõu ja nagu ma aru saanud olen, vajab mu auto mootor vahetust. See oleks siis kõige lihtsam variant. Sest ei jaksa ju nii palju kütet ka osta sellele.
Samuti on mootori hääl suuresti muutunud, põriseb ja teeb traktori häält. See hääl tekkis umbes nädal aega peale õlitule vilkuma hakkamist. Olen autoga sõitnud peale seda, ning mingi aeg hakkas see õlituli vaid põlema kogu aeg. Õlitase on normis ja erilist õlikadu ka pole. Sinist või mingit muud värvi suitsu auto ka välja ei aja. Külmast peast ei põle see tuluke, kuid sooja mootoriga jääbki põlema. Arvatavasti tekkis see põrin mootori ülaosas seoses tõukurite kuivale jäämisega. Aga tahaksin teada, kuidas see ikkagi kütusekulu mõjutab? Pole rohkem autoga sõitnud ka, kuid see pole ju normaalne, et bensiin nö. mootorist lihtsalt läbi jookseb. Mootor läheb vahetusse nagunii. Aga lihtsalt uudishimust küsisin, et kuidas see mõjutab kütusekulu.
Minu jaoks pole normaalne see et vilkuva või põleva õli tulega tulistatakse edasi. Ja siis tullakse küsima et miks mootor traktori häält teeb :lol: . Kui sa nüüd uue mootori peale paned ja tahad et see mootor kestaks siis soovitan mitte sõita kui õli tuli vilgub või põleb. Ja minu arvamus su kütte kuluga on selline et ega seal mootoril sul vist midagi õieti ei tööta ja nüüd keegi ütleb sulle miks see nii on vaevalt.

Sepp

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 83 korda
Tänatud: 177 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Õlirõhu ja kütusekulu otsest seost on raske määratleda (ainuke kui mootor on viletsa õlirõhu toimel kinnijooksmise äärel ja väntvõll käib väga raskelt ringi:)), pigem ikka karpa probleemid (lekkiv nõelklapp või kiirenduspump, mittetöötav külmkäivitus vms.)
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Vasta

Mine “Mootor”