Passat 1.9 TDI 1997 Automaatkast jamab

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses käigukastide ja siduritega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
pinzgauer
Huviline
Auto: Volkswagen Passat Comfortline 1.9 TDI
Passat 1.9 TDI 1997 Automaatkast jamab

Lugemata postitus Postitas pinzgauer »

Tere

Mure selline (Passat 1.9 TDI 1997 autom.) - tagurpidikäik ei tööta, aga edaspidi sõita saab kuni kastis õli on soojaks läinud, siis tekib sõites selline tunne, et sidur libiseb, mida kauem sõidad seda hullemaks läheb, lõpuks ei liigu enam üldse - peale minutilist seismist saab jälle 60 km/h edasi sõita 5 minutit ja siis jällegi peatus ....

Mida teha soovitate: Uus kast või remont (kust osta või kus remontida mõistliku hinnaga)

Oodatud igasugune tagaside
Robin

e38
Huviline

Re: Passat 1.9 TDI 1997 Automaatkast jamab

Lugemata postitus Postitas e38 »

Forss näiteks soovitab seda firmat http://telefonid.ee.ee/?disp=000014SZTazAyVDB450S0&nl=1" onclick="window.open(this.href);return false;

raksx
Huviline

Lugemata postitus Postitas raksx »

Tervist

Mina soovitan et tee manualiks endal see auto peab kauem vastu ja tõstab turuhinda :) Need automaat kastid on igavene nuhtlus passatitel tüüp värk et algul ei tööta tagutpidi käik ja lõpuks on ültse kotis.
Endal ka üks Passat 98 aasta automaat , käisin 2 korda remondis 2 aasta jooksul kokku läks 23 000.- raha ja viimasest remondist töötas auto kuu aega siis kadusid jälle kõik käigud ära. Ehitasin ümber ja töö läheb maksma kuskil 3500-4000 krooni plus materjalid kast 2500.- pedaalid hooratas, siduri korv, poolteljed,starter käigkang ja paar pistikut. Nii et kui huvi on siis on üks manuaal kast olemas kah veel garaazis ja starter ,aega võtab selle ümber ehitamine kuskil poolteist päeva. :)

http://www.Tlammutus.ee" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis raksx, 24 Apr 2010, 11:10, muudetud 1 kord kokku.

pinzgauer
Huviline
Auto: Volkswagen Passat Comfortline 1.9 TDI

Lugemata postitus Postitas pinzgauer »

Otsin uue automaatkasti alla, vahetatud sai ka õli ja filter.
Mure nimelt selles, et käike vahetab suurte nõksudega ja väga kõrgelt + 3500 rpm.
Sõitu alustades paneb ka neljanda käigu 100-ga sõites 3000 rpm - tundub väga palju, aga kui kord neljandalt käigu alla on vahetanud, ei pane üle kolmanda käigu - milles probleem ei tea, äkki oskab keegi aidata.
Lisaksin veel, et kast pidurdab käiguga nagu sõidaks rallit, st et 60 km/h pealt aeglustades paneb teise käigu ja pöörded jälle kuskil üle 3000-de

Ettetänades
Robin ( antud auto on esimene Volkswagen minu elus - esimesed kogemused üpris negatiivsed :D )

Kajar S.
Huviline

Lugemata postitus Postitas Kajar S. »

Tere!
Ei hakanud uut teemat tegema ja püüan siitkaudu oma probleemile lahenduse leida.
Nimelt 1,9TDI 97a. automaatkast libistab.Näiteks kui sõita 100km./h siis pöörded on 2200 Kuid umbes iga 4-5 sekundi tagant pöörded tõusevad umbes 2300-ni ja kohe tagasi.Kui kiirendada,siis probleemi ei ole.Kuu tagasi avastasin,et käigukasti õlijahuti oli katki ning tosool ja kastiõli said kokku.Nüüdseks olen vahetanud 3x õli ja 4-ndal korral õli ja filtri,kuid kasti libisemine on jäänud.
Lugesin siin foorumis,et tegu võib olla hoopis kütsepumba kaane probleemiga või karterituulutuse katkise toruga.
Kirjutasin siia selleks,et ei oska kust otsast alustada.Ise arvasin,et kastis said "pakid"haiget,seoses tosooli sattumisega kasti.Või on tegu kokkusattumisega ja tegelik põhjus on katkine karterituulutus või veel mõni teine põhjus.
Äkki on keegi kokkupuutunud sama probleemiga ja annaks veitsa nõu.
Tervitades ja ette tänades!
Golf 2 1,6td-86---Passat-98 1,8T---Sharan 1,9tdi-97---Bora 1,9tdi-2000

tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 140 korda
Tänatud: 39 korda

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

Sellest probleemist on siin foorumis korduvalt juttu olnud. Mootorist asi ei tulene, sealt pole mõtet viga otsida. Käigukasti hüdraulika juhtplokis ei pea enam hüdromuhvi lukustussiduri solenoidklapp rõhku hästi ja laseb rõhu teatud intervalli tagant mööda. Samas võib ka kogu ülejäänud kasti sisu kulunud olla ja suure tõenäosusega ongi. Õlivahetus enam ei aita. Tuleb ära vahetada muhvi sidurit rakendav solenoid ja kui see ei aita siis turbiin ise ka ja kui ikka ei aita siis kastile kapremont teha.

Kajar S.
Huviline

Andeks!Kasutasin otsingut aga ilmselt pealiskaudselt.Aga igaljuhul suured tänud ja saan hakata uurima palju remont võib maksma minna.

tobimarg
Huviline

Vaata näiteks seda teemat, siin jutt sarnasest probleemist:

http://foorum.vwklubi.ee/viewtopic.php? ... ue#p475888" onclick="window.open(this.href);return false;

Kajar S.
Huviline

Kas keegi oskab öelda,kui hull on solenoid klappide vahetus.Kas kasti peab maha võtma või saab alt ligi?
Diagnostika näitas: solenoid 2 valve

tobimarg
Huviline

Ei pea kasti maha võtma, alt lased õli välja, võtad õlipanni küljest, filtri eest ja paistabki hüdraulika blokk kus küljes näed solenoide. Ma pole ise neid kunagi vahetanud, seega selles osas jään vastuse võlgu kuidas need kätte saab. Igal juhul on kinnitused õrnad ja murda seal midagi ei maksa. Olen kuulnud ka lahti käiamisest.
Kas diagnostika mida täpsemalt ei öelnud peale selle et solenoid 2? Täpsemalt solenoidi numbrit või midagi?
Siit näed hüdraulika blokki ja solenoidide asetust:

http://wenku.baidu.com/view/ebac600bbb6 ... efa57.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Kajar S.
Huviline

Selge.
Diagnost näitas jah ainult solenoid 2 valve.Eks pean kuskilt välja uurima,kus see klapp täpselt asub.Aga kastitegijad ei ole nõus eriti midagi rääkima,tahavad ise lammutada ja 575 euri küsida.
Igaljuhul suured tänud sulle!

tobimarg
Huviline

Kust sa hinnapakkumist küsisid solenoidi vahetusele? See on päris kallis hind pelgalt solenoidi vahetuse eest. Selle eest saab vast juba terve taastatud hüdro juhtbloki. Mul käis viimati kevadel Taketis (Kadaka teel), vahetasid väidetavalt ühe solenoidi ära mille palusin ära vahetada, aga kuna kasti töö jäi endiseks (ehk siis halvaks) siis jätsid minu korras solenoidi endale ja võtsid töö eest umbes 800 krooni vist kui mälu ei peta. Kui läheb juurde õli vahetus ja solenoid tuleb ka osta siis usun, et üle 250 euro ei tohiks kuluda. Aga kardan, et ma sain seal lihtsalt külma, ei viitsita seal nende solenoididega üksikult jamada, tahaks ikka kogu hüdrobloki ringi visata 600 euro eest. Seepärast eelistan edaspidi selliseid laiatarbe kohti vältida ja käin inimese juures kes süveneb konkreetselt minu probleemi ja leiame parima lahenduse. Tema vahetas mul ühe solenoidi ära ükskor 2800 krooni eest. Seal sees siis töö+ uus õli+ solenoid.

tobimarg
Huviline

Seda ka veel, et sinu auto sümptomite ja veakoodi vahel oleks nagu mingi ebakõla. Ütled et diagnost näitas solenoid 2 viga. Kui vaatad minu pool antud lingil toodud tabeleid ja selgitusi solenoidide töö kohta siis näed, et solenoid 2 (N89) vastutab B-2 piduripaki eest ja seda 2. ja 4. käiguga. Sinu sümptomid viitavad solenoid 4 (N91) veale, mis juhib hüdromuhvi siduri tööd. Aga see on puhas teooria, see kast ei taha arvutile eriti mingit infot anda ja veakoodid võivad väga eksitavad olla.

Kajar S.
Huviline

See võibki nii olla,et viga on juba kuskil varem aga solenoid annab alles veakoodi.
See summa,mis ma ära mainisin küsiti Elvas asuvas töökojas ja see summa oli orienteeruv koos tööraha,kalli õli,tihendi ja filtriga.
Saan homme ühe vennaga kokku silmast silma,kes räägib mulle kasti hingeelust,äkki saan targemaks.
Niimoodi killukesi kokku korjates saan lõpuks pildi kokku.

Vasta

Mine “Ülekanne”