Tugilaagrid

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses alusvankriga, amortide, velgede ja rehvidega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Deemu
Huviline
Auto: Audi A4 TDI
Tänatud: 1 kord

Tugilaagrid

Lugemata postitus Postitas Deemu »

Golf III 85 kw 2E
Uuriks siis omale tundmatu maa kohta natukene, et missugused on sümptomid (kolisemised jne) kui ees hakkavad nn tugilaagrid ära väsima?
kui plaan vahetada, siis mis seal vahetada tuleks, uurisin ladu24.ee, et seal on nii puksid kui laager? Et kui keegi on vahetanud omal, kas keegi viitsiks näidata mulle, mis ma soetama omale peaks. Ning kas neid asju on lihtne vahetada või tuleb vedru kokku pressida?

Kasutaja avatar
Zenki
Huviline
Auto: Roller
Tänanud: 1 kord

Re: Tugilaagrid

Lugemata postitus Postitas Zenki »

Sisuliselt tuleb sul ikkagi amort alt ära võtta. Ei usu ,et õõtsa nii palju annab alla poole vinnata, et amort tugilaagri seest välja tuleks. Endalgi mugavam toimetada. Kas tugilaagrid on siis läbi kui kolksuma hakkavad ? Kui tung alla panna ja käega ratast üles ning alla liigutada siis käivad kolksud ? Ehk siis padi vajub nii palju kokku..
RSosad OÜ - autoremont, varuosad, peformance osad, coiloverid - küsi pakkumist.

Deemu
Huviline

reizor kirjutas:Sisuliselt tuleb sul ikkagi amort alt ära võtta. Ei usu ,et õõtsa nii palju annab alla poole vinnata, et amort tugilaagri seest välja tuleks. Endalgi mugavam toimetada. Kas tugilaagrid on siis läbi kui kolksuma hakkavad ? Kui tung alla panna ja käega ratast üles ning alla liigutada siis käivad kolksud ? Ehk siis padi vajub nii palju kokku..

Selge, siis tean :)

suurjalg
Huviline
Auto: Vw Caddy Mk1 1988, 1.6 55kw.
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas suurjalg »

Mul oli nii, et auto nagu " loopis " keset teed, sõidad ühtlasel kiirusel ja järsku käis roolist siuke jõnks läbi ja viskas teisele poole teed mind, suht ulme oli. Arvasin, et tugilaagrid läbi, vahetasin ära tugilaagrid ja tugilaagrid olidki läbi :D
Kõrbetorm OÜ.

AnyWay411
Huviline
Auto: VW Passat '95 1.8 55kW;VW Golf III '92 1.9D 47kW

Lugemata postitus Postitas AnyWay411 »

Ei tea kuidas Golfiga on, aga B4 Passatil ei pidanud amorti ära võtma alt, sai niisama külge nikerdatud nii laager kui kummipuks.

Deemu
Huviline

suurjalg kirjutas:Mul oli nii, et auto nagu " loopis " keset teed, sõidad ühtlasel kiirusel ja järsku käis roolist siuke jõnks läbi ja viskas teisele poole teed mind, suht ulme oli. Arvasin, et tugilaagrid läbi, vahetasin ära tugilaagrid ja tugilaagrid olidki läbi :D

No õnneks nii pole endal veel juhtunud, ptui ptui ptui. :)

Deemu
Huviline

AnyWay411 kirjutas:Ei tea kuidas Golfiga on, aga B4 Passatil ei pidanud amorti ära võtma alt, sai niisama külge nikerdatud nii laager kui kummipuks.
Niii oleks lihtsam ja, praegu eriti paha ka lammutada, kui sooja garaaži ei leidu 8)

Kasutaja avatar
Zenki
Huviline
Auto: Roller

Lugemata postitus Postitas Zenki »

Lähed mustikasse vahetama. Seal hea soe :D Tegelikult saab selle töö suhteliselt lihtsalt ära teha. Mina kasutasin auto tavalist tungrauda. Ühte rehviheeblit, puuklotse (need panin hiljem õõtsa alla, et amorti pessa suruda ja pealt kinni keerata.) ja mutrivõtmeid.
RSosad OÜ - autoremont, varuosad, peformance osad, coiloverid - küsi pakkumist.

suurjalg
Huviline
Auto: Vw Caddy Mk1 1988, 1.6 55kw.
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas suurjalg »

Pikka kuuskanti ja padrunit on ka vaja, et pealt amort lahti keerata.
Kõrbetorm OÜ.

Priidik333
Tunnustatud
Telefon: 53644681
Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.

Lugemata postitus Postitas Priidik333 »

Minu teada on vaja ka spetsvõtit millega keerata lahti mutter mis hoiab tugilaagrit kinni ja see jutt et pole vaja võtta amorti alt ära on bull...t.On vaja ja ka lihtsam toimetada kui amort alt ära :)
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681

AnyWay411
Huviline
Auto: VW Passat '95 1.8 55kW;VW Golf III '92 1.9D 47kW

Lugemata postitus Postitas AnyWay411 »

Ei ole BS, ise vahetasin mõlemal poolel nii laagri kui puksi, ilma, et oleks amorti ära võtnud. Ei ütleks, et oleks olnud nii keeruline et sellepärast hakata amorti ära võtma. Ära võta nii julgelt sõna, kui pole seda praktikas proovinud.

Priidik333
Tunnustatud
Telefon: 53644681
Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.

Lugemata postitus Postitas Priidik333 »

Ma vahetan amorte ja tugilaagreid jne. iga päev ja tean mida räägin.Kui mul oleks päev otsa aega ainult kahte volkari tugilaagrit vahetada siis võibolla prooviks.Minu jaoks on lihtsam 2 polti lahti keerata kui tund aega k..pi näha.

``Ära võta nii julgelt sõna, kui pole seda praktikas proovinud.´´ ---- Võtan küll sõna kui tean kindlalt, et nii on lihtsam ja kergem seda tööd teha.
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681

Vasta

Mine “Veermik”