Kuidas vahetada sidurivedru

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses käigukastide ja siduritega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Deemu
Huviline
Auto: Audi A4 TDI
Tänatud: 1 kord

Kuidas vahetada sidurivedru

Lugemata postitus Postitas Deemu »

G3 2.0 85kw Oletame, et kui hooratas on maha võetud mootori küljest ning ka siduriketas on käes, kuidas edasi tuleks läheneda, et saaks kätte ka selle vedru, mis sidurit kokku surub?
Kui tõenäoline võib olla, et see sidurit kokku suruv vedru on surnud või suremas? Või tuleks panustada ka surveplaadile? Seda seepärast, et kõrgematel pööretel kipub sidur libisema, näiteks 2.0 asfaldi peal paput all ringi ei tõmba vaid annab tugeva sidurikärsaka salongi. Siduriketas sai vahetatud eelmine suvi.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Re: Kuidas vahetada sidurivedru

Lugemata postitus Postitas GTI »

sidurit kokku suruv vedru? - mõtled sidurikorvi? vedru+surveplaat=sidurikorv, eraldi sinna osi ju ei saa, kui vahetamata siis vaheta kindlasti ära. Sul see tagurpidi ehitusega sidur vist, kus korv kinnitub väntvõlli külge.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Deemu
Huviline

GTI kirjutas:sidurit kokku suruv vedru? - mõtled sidurikorvi? vedru+surveplaat=sidurikorv, eraldi sinna osi ju ei saa, kui vahetamata siis vaheta kindlasti ära. Sul see tagurpidi ehitusega sidur vist, kus korv kinnitub väntvõlli külge.
Ma suht võhik ja selle siduri koha pealt. Ma mõtlesin, et see massiivne hooratas vist, on ka samal ajal sidurikorviks, :D Segane värk minu jaoks.
Igatahes kas vedru ja surveplaati on keeruline ja tülikas vahetada või peaks lihtsalt hakkama saama?

Deemu
Huviline

Näiteks siin:
http://www.okidoki.ee/item/846201/" onclick="window.open(this.href);return false;
Kuidas nende osade nimed on alustades esimesest kuni kolmanada plidini?
Esimesel pildil: vasakul see traat on vedru eks? Paremal on siduriketas. Aga mis asi see on, mille peal on see vedru, kas see ongi surveplaat?
Teine pilt: Või on see surveplaat?
Nii hea kohe on enda teadmatust naerda :D

GTI
Moderaator

2. pildil olev asi on sidurikorv (koos survevedruga, korv kinnitub väntvõlli otsa 6 poldiga), 1. pildil vasakul on korvi lahutusplaat ja selle fiksaatorvedru (plaat läheb korvi sisse lamellide peale, lahutusplaadi vastu tuleb läbi sidurivõlli pikk varras, varda teise otsa toetud nn. survelaager, mis on ka sul 1. pildil olemas). Kui sa ise siduri lahti võtsid, peaksid vast teadma kus ja mispidi asjad asuvad.:) Korv paistab olevat suht sinakas, soovitus oleks see ikka välja vahetada.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/

Deemu
Huviline

GTI kirjutas:2. pildil olev asi on sidurikorv (koos survevedruga, korv kinnitub väntvõlli otsa 6 poldiga), 1. pildil vasakul on korvi lahutusplaat ja selle fiksaatorvedru (plaat läheb korvi sisse lamellide peale, lahutusplaadi vastu tuleb läbi sidurivõlli pikk varras, varda teise otsa toetud nn. survelaager, mis on ka sul 1. pildil olemas). Kui sa ise siduri lahti võtsid, peaksid vast teadma kus ja mispidi asjad asuvad.:) Korv paistab olevat suht sinakas, soovitus oleks see ikka välja vahetada.
:lol: Ma lihtsalt surfasin okidokis ja leidsin need pildid. Ma veel mõtlen, millal ja kus ma oma siduri laiali löön :D .
Kas siis sidurikorv on väsinud st. survevedru, et ei suuda enam siduriketast kinni hoida?
Vähemalt on asjalood pisut selgemad.

GTI
Moderaator

Kipub väsinud korv olema jah, samas on mõttekas alati vahetada terve komplekt, muidu pead sama töö uuesti tegema (nagu sul varsti ees ootab). Eelmisel autol (G2 1,8 aga sama sidur) oli näiteks see teema et vahetasin ära ainult ketta aga libises samamoodi edasi, siis selgus et autol oli peal miskine low-lift sidurikomplekt, mis tuleb vahetada ainult komplektina ja seepärast ketta vahetusest ei piisanud.

Deemu
Huviline

GTI kirjutas:Kipub väsinud korv olema jah, samas on mõttekas alati vahetada terve komplekt, muidu pead sama töö uuesti tegema (nagu sul varsti ees ootab). Eelmisel autol (G2 1,8 aga sama sidur) oli näiteks see teema et vahetasin ära ainult ketta aga libises samamoodi edasi, siis selgus et autol oli peal miskine low-lift sidurikomplekt, mis tuleb vahetada ainult komplektina ja seepärast ketta vahetusest ei piisanud.
Või nii. :? Palju sul ligikaudu see terve komplekt maksma läks ka?

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Lugemata postitus Postitas raiku »

autoosad.ee andmeil maksab korv 63 eur komplekti hinda ei näidanud
2 a tagasi minu komplekt (tugevalt teistsugune oli 3kilo läheduses ehk ligi 200 Eur siis
vaatasin ladu24 annab 135 € kopl ni et mine nüüd käi forsis ja tingi
Viimati muutis raiku, 20 Apr 2011, 11:30, muudetud 1 kord kokku.
viljandi mölamies

Deemu
Huviline

http://acar.ee/index.php?p=6&mod=tooted ... 1&t4=0&t5=" onclick="window.open(this.href);return false;

Kuidas on sidurikorv nn inglise keeles :D Kas selline odav komplekt 2E mootorile vist ei tuleks kõne allla?

raiku
Huviline

selles sinu komplektis on ketas ja plaat sinul vaja ka korvi
ja sinu toodud lehel ka mingi X nimi asjal eriti nagu ei soovita
ise paigaldasin omal sachs ja olen rahul sõidetud üle 70 000 ja veetud ka Vito bussi valgast viljandisse. (ja minu sõidustiil on ka teada :roll: )

clutch basket siduri korv inglise keeles

Luk on suht kvaliteet vist ? http://www.ladu24.ee/et/ladu1/8738/11,0,0,1/27056" onclick="window.open(this.href);return false;
Viimati muutis raiku, 20 Apr 2011, 11:36, muudetud 3 korda kokku.
viljandi mölamies

Deemu
Huviline

Kas need sidurikorvid on siis nii erinevad?
Ehk oleks siis mõistlik minna forssi vana sidurikorv näpus (tahaks ikka vahetusega ühe päevaga hakkama saada, forssi sõidan juba peipsi äärest kolmveerand tundi)

raiku
Huviline

Deemu kirjutas:Kas need sidurikorvid on siis nii erinevad?
Ehk oleks siis mõistlik minna forssi vana sidurikorv näpus (tahaks ikka vahetusega ühe päevaga hakkama saada, forssi sõidan juba peipsi äärest kolmveerand tundi)
jah korvid jms on tugevalt erinevad minul näiteks needsamad vedrud mida sina vahetada tahtsid on pikad, nii et ava sinna keskele jääb umbes 5 cm ja seda plaati pole mul üldse, on hoopis survelaager, mis sinul on kusagil kastis sees, lisaks läbimõõdud jms.

kas lähemal adekvaatset autopoodi ei ole?
ja alati on kõige kindlam minna vana jupp näpus uut küsima.
samas peaks poed ikka kataloogi andmetega sulle sinu asja andma.
lisaks kõige kindlam on võta kaasa auto pass ja VIN koodiga öeldakse ikka ära kes kus mis
Viimati muutis raiku, 20 Apr 2011, 11:41, muudetud 1 kord kokku.
viljandi mölamies

Deemu
Huviline

raiku kirjutas:
lisaks kõige kindlam on võta kaasa auto pass ja VIN koodiga öeldakse ikka ära kes kus mis
Mustvees on kõige adekvaatsem autovaruosade müüja mustlane :lol:
Ma nii või naa üliõpilasena olen nädala sees Tartus nii et pole vast probleemi. Eks siis tuleb mõelda ja hakata raha koguma, sest tahaks ikka kiiremini möödasõite teha :D

tnusepp
Huviline

Lugemata postitus Postitas tnusepp »

Deemu kirjutas:
raiku kirjutas:
Mustvees on kõige adekvaatsem autovaruosade müüja mustlane :lol:
Ma nii või naa üliõpilasena olen nädala sees Tartus nii et pole vast probleemi. Eks siis tuleb mõelda ja hakata raha koguma, sest tahaks ikka kiiremini möödasõite teha :D
Ära Mustvee musta käest küll juppe osta kui sa ei taha neid kohe uuesti vahetada :lol: Golfi õtsa puks pidas näiteks mul vastu 400m :D

Sepp
Viimati muutis tnusepp, 20 Apr 2011, 20:34, muudetud 1 kord kokku.

Deemu
Huviline

Ära Mustvee musta käest küll juppe osta kui sa ei taha neid kohe uuesti vahetada :lol: Golfi õtsa puks pidas näiteks mul vastu 400m :D

Sepp[/quote]

Nii ta on :D

Vasta

Mine “Ülekanne”