ESP tuli vilgub

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
tiitr
Huviline
ESP tuli vilgub

Lugemata postitus Postitas tiitr »

Auto Passat 1.9TDI 96 kw Tiptronic 2001

Mure siis selline, et sõidu ajal, u.94 km/h kellade järgi, hakkab ESP tuli armatuuris närviliselt vilkuma. Masin jõnksutab siis kergelt, nagu ESP rakenduks.
Vag-com abs/esp moodulis vigu ei anna.

Alguses vilgutas seda esp tuld ainult korraks ja kadus siis nädalateks. Nüüd hakkas asi järjest sagedasemaks mutuma.

Edit: kui esp nupust väljalülitada hakkab tuli põlema, nagu peab. Kuid jõnksutab ikka mingil kiirusel.
Paar päeva enne esimest korda sai vahetatud veovõlli ots. (inglisekeelsetes foorumites pakuti, et sel juhul võib olla ratta pöörlemise andur must)
Viimati muutis tiitr, 12 Juul 2010, 15:47, muudetud 2 korda kokku.

4ratast
Huviline
Auto: BMW i4 M50
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 18 korda
Kontakt:

Re: ESP tuli vilgub

Lugemata postitus Postitas 4ratast »

tiitr kirjutas:A
Paar päeva enne esimest korda sai vahetatud veovõlli ots. (inglisekeelsetes foorumites pakuti, et sel juhul võib olla ratta pöörlemise andur must)
Nii võibki olla, et andur on must või halvemal juhul sai viga veovõlli otsa vahetamisel. Loomulikult võivad ka võllil olevad hambad, hambavahed sodi täis olla.

PS. anduri enda eemaldamine võib olla selline 50-50 värk, kas läheb puruks või mitte ... odav junn ta igatahes ei ole :)
▇ ▅ █ ▅ ▇ ▂ ▃ ▁ ▁ ▅ ▃ ▅ ▅ ▄

Kasutaja avatar
snakey
Veteran
Telefon: +372 53 4II 937
Auto: Passat B8.5 Var. 4Motion Black Edition
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 15 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas snakey »

enne kui miskit liigutama ja lahti raiuma hakkad tuleks abs andurite töö üle kontrollida, tean et b varuosa pooltelje otsadega on probleeme olnud, anduri võru istub valesti, ja sealt need probleemid hakkavad, huvitav kas mootori ajusse ei ole vigu salvestunud. Kas kiiruse suurendamisel vähendamisel probleem kaob?
Küsi, küsi julgelt +372 53 4II 937

tiitr
Huviline

:oops: kuidas ma kohe selle peale ei tulnud: täna õhtul siis tundsin roolis vibra.Tuttav rehvivahetaja tasakaalustas esirattad uuesti ära ja kõik probleemid kadusid. Sellepärast vag-com ei näidanudki kuskil mitte ühtegi viga. Eks teatud kiirusel (minu puhul kõige kasutatavamal kiirusel 93-94 km/h) hakkas lihtsalt ratas liialt vibreerima.

Ma alles teist kuud volkari omanik ja kartsn juba igast asju. :roll:
Veovõlli ots sai SKF-i oma. ei julgenud 2x odavamat itaalia või taiwani toodangut osta.

Willam
Huviline
Auto: VW Bora 2,3 '00; VW Golf 3 1,8L '95

Lugemata postitus Postitas Willam »

Minu Boral oli viga hoopis vaakumvoolikus, mis oli mitmest kohast lõhki. Peale parandamist on kõik korras.

Kasutaja avatar
Siim
Huviline
Auto: A6 C7 BiTDI, Octavia ‘15 tdi
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Siim »

Ise täpselt sama asja läbi elanud, ratta tasakaalud olid minema lennanud, ja ei saanud midagi aru, vahetasin esimesed rattad tagumistega ära ja mure kadus, ning siis taipasin, et tasakaalud on minema tõmmand. :D

tiitr
Huviline

tiitr kirjutas::oops: kuidas ma kohe selle peale ei tulnud: täna õhtul siis tundsin roolis vibra.Tuttav rehvivahetaja tasakaalustas esirattad uuesti ära ja kõik probleemid kadusid. Sellepärast vag-com ei näidanudki kuskil mitte ühtegi viga. Eks teatud kiirusel (minu puhul kõige kasutatavamal kiirusel 93-94 km/h) hakkas lihtsalt ratas liialt vibreerima.
Liiga vara hõiskasin.... probleem tuli jälle tagasi.

Lasin sillad üle vaadata. Vasak esimene ülemine õõtshoob loksub. Eks õõtsa vahetusel lasen ka seda vaakumvoolikut ka kontrollida. Siis investeerin sillastendi mõned jakobsonid ja vaatan mis saab.

Justin
Huviline

Lugemata postitus Postitas Justin »

tiitr kirjutas:
tiitr kirjutas::oops: kuidas ma kohe selle peale ei tulnud: täna õhtul siis tundsin roolis vibra.Tuttav rehvivahetaja tasakaalustas esirattad uuesti ära ja kõik probleemid kadusid. Sellepärast vag-com ei näidanudki kuskil mitte ühtegi viga. Eks teatud kiirusel (minu puhul kõige kasutatavamal kiirusel 93-94 km/h) hakkas lihtsalt ratas liialt vibreerima.
Liiga vara hõiskasin.... probleem tuli jälle tagasi.

Lasin sillad üle vaadata. Vasak esimene ülemine õõtshoob loksub. Eks õõtsa vahetusel lasen ka seda vaakumvoolikut ka kontrollida. Siis investeerin sillastendi mõned jakobsonid ja vaatan mis saab.
Mul ilmselt sama jama. Kusjuures püsikiiruse hoidja lülitub ka kohe välja. Nüüd vähemalt teab, milles probleem võib olla.

Justin
Huviline

Räägi, mis sul sellest ESP probleemist saanud on. Said korda? Kui said, siis milles probleem oli?

mclx
Huviline

Lugemata postitus Postitas mclx »

ESP tuli hakkab ka siis vilkuma kui mootori ajus on teatud vead sees. Kui on koormussignaaliga mingi jama (nt õhulugeja, vaakumleke jne), väljendub see ESP tule põlemises. Eriti eristatav on see automaadi puhul, mis tihtipeale lükkub avariisse kui mootoris on viga ning selle tule lööb põlema.

Justin
Huviline

mclx kirjutas:ESP tuli hakkab ka siis vilkuma kui mootori ajus on teatud vead sees. Kui on koormussignaaliga mingi jama (nt õhulugeja, vaakumleke jne), väljendub see ESP tule põlemises. Eriti eristatav on see automaadi puhul, mis tihtipeale lükkub avariisse kui mootoris on viga ning selle tule lööb põlema.
Mul mootoririhm libiseb aegajlt. Võib selles ka seos olla?

Kasutaja avatar
Siim
Huviline
Auto: A6 C7 BiTDI, Octavia ‘15 tdi
Tänanud: 21 korda
Tänatud: 4 korda

Lugemata postitus Postitas Siim »

Mootori rihm vaevalt et nüüd libiseb, siis Sa ei sõidaks selle mootoriga enam.

Justin
Huviline

Vb tõesti :D Igatahes vilin käib mõnikord kui gaasi anda.

Vasta

Mine “Elektroonika”