Tere! Probleem on järgmine:
Autoga sõites, hakkas üks hetk rool undama. Niisiis vaatasin, et õli oli alla miinimumi, valasin juurde ja undamine kadus ära. Nii umbes nädal aega polnud mingit probleemi, aga siis hakkas rool uuesti undama. Valasin jällegi õlitaseme normi ja asi oli klaar. Jällegi umbes nädala pärast, kui oli maanteel umbes 250km läbi sõidetud ja tuli üks lauge kurv oli rool jube raske, ei undanud, aga võim nagu ei töötanud. Õli kontrollides oli jällegi otsas. Niisiis ma olen sellega jamanud ja õli juurde valanud. Ükskord, kui hakkasin sõitma minema märkasin, et vasakul pool ( eest vaadates) auto all on üpris suur loik, oligi roolivõimuõli. Käisin remondimehe juures ja kui rattad välja keerasin, ütles, et otsad on märjad, et arvatavasti roolilatt tuleb ära vahetada (parandada). Siin foorumis aga lugesin, et undamine võib tuleneda ka sellest, et pump on katki.
Niisiis, mis arvate, kumb viga on tõenäolisem?
Auto VW Passat 1.9tdi 81kw 1997a
Ette tänades!
Jyrto
Jama rooliga.
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
Re: Jama rooliga.
Undamine tuleneb sellest, et pump on kuival. Teine teema oleks kui õli on normis, aga ikka undab ja võimendust ei ole. Kui õli lekib roolilati ostast, tuleb tegeleda ikka latiga.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tänud info eest. Ega ei oska öelda, kust oleks võimalik uut odavat latti saada, ühest kohast saaksin praegu 190euriga(kas see on normaalne hind?).
Mul sama mure kas on mõtet hakata remontima või lihtsam kohe uus panna. kui keeruline see remont üldse on ja palju maksta võib?
-
- Huviline
- Telefon: 53550592
- Auto: B5(81kw), B6(77kw)
Mul samuti tühikäigul mõnikord kuulda sellist undamist keerates aga vaid mõnikord. Õlitasemed korras, lekkeid ei ole ning rool normaalselt kerge.
Viimati muutis ristokkk, 26 Juul 2012, 22:13, muudetud 1 kord kokku.
-
- Huviline
- Auto: vw passat b5 1.8T 1998
Vahetasin ka just autol roolilati,mille sain 120-ga.aga ega enam odavamalt vast neid ei liigu eriti.mure oli sama,et õli kadus mingi aja möödudes ja siis korraga oli latt lõplikult läbi ja ei pidanud enam ka 3km sõitmist õli sees ja tulemuseks oli ka vaja vahetada roolivõimupump.