Käigukast või pooltelg otsas ?
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Telefon: 53666106
- Auto: Jetta MK2
Käigukast või pooltelg otsas ?
Lugu siis selline, et tulin laevalt sõitsin helsingis ja jäin peale seda munakiviteed valgusfoori all seisma. hakkasi kohalt ära minema ja siis tuli meeletu ragin ja auto enam omal jõul edasi ei liikunud. Kui rattad välja keerasin siis paistis sealt et juhipoolse pooltelje poldid, käigukasti poolt, olid täiesti lahti ja muttreid taga polnud. kui autot vedasin käis jube kolin ja mölin. et äkki seal tee peal põrutas puruks vms.
Oskab keegi palun aidata ja öelda kummas võib viga olla. Pole siin riigis erilisi tutvusi sellise koha pealt..
Oskab keegi palun aidata ja öelda kummas võib viga olla. Pole siin riigis erilisi tutvusi sellise koha pealt..
Viimati muutis antikaz, 13 Juul 2011, 21:38, muudetud 1 kord kokku.
-
- Huviline
- Telefon: 53629264
- Auto: BMW E36 Convertible
- Kontakt:
Re: Käigukast või pooltelg otsas ?
Sisemiste pooltelje otsade poltide taga polegi mutreid. Keermed on flantsi sees. Tõenäoliselt olid poldid lahti logisenud)endalgi paar korda juhtunud. Vedamise käigus võis saada kannatada nii pooltelje kumm kui ka pooltelje ots. Soovitaks vahetada sisemise pooltelje otsa ja poldid. Kast jäi üsna tõenäoliselt ellu.
-
- Huviline
vaatasin üle, 6st poldist 5 on ilusti terved ja veovõlli ots ka terve.. üks polt on kõver. kui ma selle uuesti korralikult kinni panen kaua ta vastu peab? panen super attacki vahele arvatavasti, nii peaks kõvemini hoidma.
-
- Huviline
- Telefon: 56682276
- Auto: Mk 2 Jetta & Seat Alhambra 1,9TDI 81kW & Skoda Octavia 1,6 TDI 85kW
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 2 korda
Kas kasvõi tavalist sobiva pikkusega M8 keermega polti ei leia tõesti kuskilt? Kui häda käes, sõidab rahulikult ka 5 korralikult kinni poldiga.
Baltic Bolt-ist, Würthist või mõnest asisemast kinnitusvahendeid müüvast poest peaks neid leidma. Tõsi, samale võtmele ei pruugi need sobida. Sisekuuskandiga sobivad muidu sellesse kohta perfektselt, aga hädaga olen ise pannud kunagi ka 13mm võtmega tavalise peaga.
Super Attack unusta ära, see küll polti kinni ei hoia. Keerad poldid mõistliku jõuga algul vastu, pingutad ära ja kontrollid kõigi poltide pingutuse uuesti üle, et kindel olla, et pooltelg korralikult pesas ja poldid kinni.
Ennem tasub kõik ilusti sellest tolmust jms puhtaks teha... Ja värske määre veootsale ka sisse...
Baltic Bolt-ist, Würthist või mõnest asisemast kinnitusvahendeid müüvast poest peaks neid leidma. Tõsi, samale võtmele ei pruugi need sobida. Sisekuuskandiga sobivad muidu sellesse kohta perfektselt, aga hädaga olen ise pannud kunagi ka 13mm võtmega tavalise peaga.
Super Attack unusta ära, see küll polti kinni ei hoia. Keerad poldid mõistliku jõuga algul vastu, pingutad ära ja kontrollid kõigi poltide pingutuse uuesti üle, et kindel olla, et pooltelg korralikult pesas ja poldid kinni.
Ennem tasub kõik ilusti sellest tolmust jms puhtaks teha... Ja värske määre veootsale ka sisse...
Ei ole mõtet küsida, mis mind neis vanades ja kandilistes masinates võlub...
-
- Huviline
Nii, keerasin vanad 5 polti kinni, tegin mingi 3km-se tiiru ja siis pingutasin natuke veel üle.. tundub et peab kinni küll. aga mingi 500km-st trippi pole mõtet vist ette võtta?
-
- Huviline
- Telefon: 56871880
- Auto: Volkswagen Passat 1.9tdi 1999a, Audi A4 B6 1.9tdi
- Tänatud: 2 korda
See tuletab mulle ühte auto ostu meelde, kui proovisõidule läksin olin ka ükshetk keset teed ja poldid samuti läinud. 

Kui korralikult on need 5 poltigi kinni siis kannatab ka ilusasti sõita aga jah parem on siiski need kõik 6 olemas oleksid... väike vibra võib tekkida võllides kuna siiski pöörlemis kiirus suht suur aga samas on need poldid tsentrile suht lähedal ja nende kaal ise enesest väike ... leia kuues polt ja muretud sõitu..
-
- Moderaator
- Telefon: 5515335
- Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 61 korda
Mul kunagi vahetati ka käigukast ära ja miski hetk hiljem lupsti väljas kasti poolt poldid. Peale seda sai ka Baltic Boldist uued toodud ja kõik ära vahetatud ikkagi. Kusjuures on seal täitsa olemas sisekuuskandid, vähemalt Golf 4 jaoks.
Olemas ju ka selline asi nagu keermeliim, iseasi kui palju ta annab. Vana polti ei pruugi ikka pidama saada. Mul oli kunagi E38 bemmi mootoril mingi polt, mis kuidagi kinni ei tahtnud seista, aga piisavalt spetsiifiline, et oleks raatsinud uut osta
(loe hinna osas). Ostsin Loctite keermeliimi ja peale seda igatahes mure lahenes.
Olemas ju ka selline asi nagu keermeliim, iseasi kui palju ta annab. Vana polti ei pruugi ikka pidama saada. Mul oli kunagi E38 bemmi mootoril mingi polt, mis kuidagi kinni ei tahtnud seista, aga piisavalt spetsiifiline, et oleks raatsinud uut osta

Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335