Passati pooltelg.
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Auto: VW Passat B5 1.9TDI 81kw, Skoda Octavia 1,4 TSI G-Tec
- Tänanud: 2 korda
Passati pooltelg.
Tere, vajaksin nõu passati B5 pooltelje osas. Nimelt kostub esiratta juurest lõginat kui keerata vasakule ja kiirendada. Tean seda, et eelmine omanik vahetas enne müümist välimise pooltelje kummi, ilmselt on saanud pooltelje välimine liigend kannatada. Sellest sõltuvalt ka minu küsimus kas 97. a passat B5`l saab vahetada ainult välimist osa või peab vahetama kogu pooltelje nagu vanematel masinatel. Uus pooltelg maksab u 300 euri, kas oleks mõistlik vaadata kasutatuid osi, kui kellegil foorumis oleks pakkuda, või lammutustes tuhnida? Kellel kogemusi paluks jagada.
Sööda hunti kuidas tahad, karu oma on ikka suurem!
- anti555
- Huviline
- Auto: VW Passat B8 Variant 4Motion Highline 2.0TDi 140kw
-
- Huviline
- Auto: VW Sharan, 1.9 TDI 81 kw
Re: Passati pooltelg.
Pooltelje (veovõlli) ots sõltuvalt tootjast, hind algab kusagil 30-st eurost. Originaal kõvasti kallim muidugi. Kasutatud asju sellisesse kohta tavaliselt ei panda.
Vahetus suht lihtne, Kõigepealt polt esiratta keskelt lahti, siis rattapoldid lahti ja tõstad üles. Ratas alt, ülemised õõtsad lahti lasta (alumisi sa lahti päästa ei saa, kui pooltelg on sees). Siis peaks ligi pääsema.
Kui ise ei viitsi, siis teeninduses on see umbes tunni aja töö.
Kõige raskem ongi ülemiste õõtsade lahtipäästmine, sest see pikk polt, mis neid pesas hoiab, võib teinekord kinni olla. Mul oli vaja ühte poolt kuumutada, teine tuli suht normaalselt lahti.
Jõudu!
Vahetus suht lihtne, Kõigepealt polt esiratta keskelt lahti, siis rattapoldid lahti ja tõstad üles. Ratas alt, ülemised õõtsad lahti lasta (alumisi sa lahti päästa ei saa, kui pooltelg on sees). Siis peaks ligi pääsema.
Kui ise ei viitsi, siis teeninduses on see umbes tunni aja töö.
Kõige raskem ongi ülemiste õõtsade lahtipäästmine, sest see pikk polt, mis neid pesas hoiab, võib teinekord kinni olla. Mul oli vaja ühte poolt kuumutada, teine tuli suht normaalselt lahti.
Jõudu!
-
- Huviline
- Auto: VW Passat B5 1.9TDI 81kw, Skoda Octavia 1,4 TSI G-Tec
- Tänanud: 2 korda
Re: Passati pooltelg.
Suured tänud asjalike vastuste eest! Ma vaatasin jah, et pakutakse ka mingit eraldi osa aga nende skemaatiliste piltide pealt oli raske aru saada. Hinnad on jah mingi 30-60 euro kanti ja vahetamine paisab ka lihtne olevat nii et võti näppu ja tegudele.
Tänud veel kord.
Tänud veel kord.
Sööda hunti kuidas tahad, karu oma on ikka suurem!