Kas kütusepumbaga probleem?

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
passatikummardaja
Huviline
Auto: Golf 4 Variant

Kas kütusepumbaga probleem?

Lugemata postitus Postitas passatikummardaja »

Auto on 2005 aasta Golf 4 1,9 TDI ja 74 Kw mootoriga.Süütevõtit teise astmesse keerates ja enne käivitamist kostab aeg-ajalt tagaistme alt kummalist põrinat/urinat-kuidas soovite.Üks vähe targem mees ütles,et kütusepump hakkab ära koolema.Minu küsimuse peale,"et kui päris lõplikult otsad annab,kas siis jään tee peale?",vastas,et kui enam-vähem täis paagiga sõita,siis ei jää.Samas on see jõrin juba päris ammusest ajast ja alguses ei pööranud sellele üldse tähelepanu,seda enam,et see ei kosta iga kord enne käivitamist.
Võib see olla tõesti kütusepump ja nii info mõttes oskab keegi ka umbkaudu sellise asja hinda öelda ja kui keeruline võib olla selle vahetamine?

Mätu
Huviline
Telefon: 5344 kaheksa kaks viis viis
Auto: B5.5 1.9 TDI 96kw '03
Tänatud: 1 kord

Re: Kas kütusepumbaga probleem?

Lugemata postitus Postitas Mätu »

Täpsemalt öeldes on see siis etteande pump. Ei tea, kui arenenud tehnika seal G4 peal on, aga arvatasti lööb pump siis kütse ette, kui surve on torustikus alla "normi". See põrin on normaalne nähtus, teades, mis häält teevad bensuka kütusepumbad. Tee peale ei tohiks samas jääda, kuna kõrgsurvepump peaks suutma tõmmata küll nii palju kütust peale, et saab ka ilma etteande pumbata hakkama. Pumba hinna saad teada netiavarustes ringi otsides.
Ladu24.ee
autoosad.ee
autoladu.ee
eparts.ee

See on vaid minupoolne tuletus enda kogemuste ja teadmiste põhjal.

Garfield
Huviline
Auto: (oli) Golf IV TDI 2003
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas Garfield »

passatikummardaja kirjutas: Võib see olla tõesti kütusepump ja nii info mõttes oskab keegi ka umbkaudu sellise asja hinda öelda ja kui keeruline võib olla selle vahetamine?
See on kütuse etteandepump. Kui sul PD (pump-düüs) mootor on, siis sul kõrgsurvepumpa ei ole ja ma ei oska öelda, kas tee peale jääd. Minu autol on see etteandepump vahetatud (2003 aasta auto, vahetati 2007), sirises ka aasta jagu juba ja igaks juhuks vahetasin ära. Maksis koos vahetustööga (Saksa-Autos) umbes 4000eek.
Vahetada saab seda võibolla ise ka. Tõstad tagaistme (laiema) padja eest ära ja polstri all on üks luuk. Selle monteerid eest ära ja siis peaks kütusepaak koos etteandepumbaga nähtavale tulema. Kui vahetuse käigus mõne tilga kütust salongi tilgutad, siis on "diisel-lõhnakuusk" mõneks ajaks garanteeritud ;)

passat96
Huviline
Telefon: 51977283
Auto: nissan primera 2.0D slx 96a

Lugemata postitus Postitas passat96 »

Tee peale nyyd kyll ei tohiks jääda ja selle saada sedasi teda kas etteande pump hakkab nõrgakas jääma(ei anna enam piisavalt atmosfääre) et kui hakkad kiirendama näiteks möödasõitu tegema siis tal ei ole enam õiget minekut kuna ei saa piisavalt kytet peale.

passatikummardaja
Huviline

No selge-etteandepump :) Vähemalt ma tean,mida varuosapoest nõudma minna.Vot mis mootor see on,kas PD või miski muu,seda ma ei tea.Nagu ma aru olen saanud,siis on see üks viimaseid Golf 4-dest.
4000 EEK-i on muidugi jalustrabav laks.Mõte käis läbi küll,et see peaks ju istme alt kergesti ligipääsetav olema.
Kiirendusega pole nagu muret siiani olnud-astub edasi ikka sama reipalt,kui alati.

VeiksK
Huviline
Auto: VW Sharan, 1.9 TDI 81 kw

Lugemata postitus Postitas VeiksK »

Noh, ta ju vähe ikka teeb häält enne käivitust, lööb surve üles, sellest pole ju midagi. Mina selle pärast teda vahetama ei hakkaks. Lahti võid võtta ja sõelad ära puhastada, aga kui auto normaalselt töötab, pole sedagi mõtet teha. See pump seal paagis pole mitte päris lihtne asi, võin kinnitada :)

1,9 TDI, 74 Kw peaks ikka PD olema, mul 2004 passatil sama mootor.
Viimati muutis VeiksK, 03 Okt 2011, 17:52, muudetud 1 kord kokku.

passatikummardaja
Huviline

Tunnistan ausalt enda võhiklikust-ei teadnud,et on diisleid ilma kõrgsurvepumbata.On see eelis?Kui ma mõtlen sõbrale,kes kulutas kaubiku kõrgsurveka vahetusele terve varanduse....
No ma esialgu siis vist ei näpi seda etteandjat.

[ Postitus tehtud Android'i kaudu ] Pilt

VeiksK
Huviline
Auto: VW Sharan, 1.9 TDI 81 kw

Lugemata postitus Postitas VeiksK »

noh, selle eest on sul seal kapoti all neli kõrgsurvepumpa (pumppihustit), mis igaüks maksavad paraja varanduse :) 400-600€ tk. Lisaks veel tandempump. Selliste autode kapoti all toimetamine maksab rohkem.

passatikummardaja
Huviline

Jah!Tänud Veiks-kuulsin seda sama juttu täna õhtul autoga diagnossis käies.Ehk siis mul on kapoti alla neljakordne varandus :)
Et aga miks diagnossis,siis üks teine vidin(ka juba vahetatud) tekitab endiselt probleeme ja veateateid,nii et see etteandepump on ilmselt kõige väiksem mure :P
Ühesõnaga mis siin enam arutada ja teema lukku!Aga tänud tagasiside eest!

Vasta

Mine “Diislid”