Kuidas saan õlilekke peatada?
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Auto: Bmw e36,Audia6,volvo440,
Kuidas saan õlilekke peatada?
Selline küsimus, kuidas saaksin õli lekke peatada klapikambri kaanel olevate mutikate juurest? Kuidas saaksin teha nii, et õli kaanele ei tekiks?
Viimati muutis argo, 18 Mai 2012, 06:48, muudetud 3 korda kokku.
-
- Huviline
- Auto: Ford Mondeo -93 1.8 85kW; Chrysler Voyager -99 2.5TD 85kW; BMW 520i -92 110kW; Vw Golf3 -94 55kW
Ja suurtest algustähtedest ning üleüldisest keelelisest korrektsusest.
Re: kuidas saan õlilekke peatada???
ingel [VW Bot: "Keel korda!"],ma loen välja,et kirjutad blokikaanest,kuid kuri kahtlus mul,et räägid klapikambri kaanest.Ning kui assja inimese moodi lahendada,siis tuleb tihend ära vahetada,kui tahad end mingiks ajaks petta,siis proovi mutikaid suts pingutada.
Päikest.
Päikest.
Viimati muutis ivo5, 29 Okt 2011, 19:01, muudetud 1 kord kokku.
-
- Huviline
- Telefon: 53883341
- Auto: VW Passat 1,9D 48 kw -1990
Autopoodides on müügil õlilekkepeatajaid. Ise olen ka neid kasutanud, tulemusega jäin rahule.
-
- Huviline
- Telefon: 56682276
- Auto: Mk 2 Jetta & Seat Alhambra 1,9TDI 81kW & Skoda Octavia 1,6 TDI 85kW
- Tänanud: 4 korda
- Tänatud: 2 korda
Selle 1,6 diisli klapikambrikaane tihend maksab viis euri või veel vähem(enda viimase ostu eest küsiti alla kahe). Ja vahetus pole ka eriline teadus.semjonov32 kirjutas:Autopoodides on müügil õlilekkepeatajaid. Ise olen ka neid kasutanud, tulemusega jäin rahule.
On ka üks tuttav, kes iga õlivahetuse järel mingeid lekkepeatajaid sisse kallab. Mootor ikka õline.
Ise paneks ikka uue tihendi, kui 10-nene võti käes püsib...

Ei ole mõtet küsida, mis mind neis vanades ja kandilistes masinates võlub...
-
- Moderaator
- Auto: G3 3.0 VR6 N/A
- Tänanud: 79 korda
- Tänatud: 170 korda
Klapikaane servad peavad sirged olema, tavaliselt on klapikaas mutrite kohast välja veninud ja seetõttu ei pea (kui tegu plekist klapikaanega). Veidi haamrit kaane augukohtadele ja saab asja korda. Korktihendi puhul tuleb pingutada väga ettevaatlikult, muidu pressib tihendi kaane vahelt välja. Ise olen kasutanud tihendiliimi (aerosool), millega lastakse tihend kokku, pannakse paika, lastakse veidi kuivada ja siis tehakse lõplik pingutus, siis pole ohtu et tihend ära nihkub. Aitab ka vigastatud tihenduspindade korral tagada hermeetilisust.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..
-
- Huviline
- Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
- Tänanud: 1 kord
- Tänatud: 39 korda
Korktihendi puhul on ploki kaanes olevad tikk poldid ,,kraega,, .Seega ,,üle pingutus momenti,, ei saa tekkida. Tuleb lihtsalt tihend vahetada. Plekk kaanel jah tagasi lüüa veninud poldi augud.
-
- Huviline
- Telefon: 53883341
- Auto: VW Passat 1,9D 48 kw -1990
Soovitan klapikambrikaane puhul välja vahetada ikkagi tihend, sest lekkepeataja on umbes sama hinnaga kui tihend ja selle vahetamine pole ka midagi rasket.100avant kirjutas:Selle 1,6 diisli klapikambrikaane tihend maksab viis euri või veel vähem(enda viimase ostu eest küsiti alla kahe). Ja vahetus pole ka eriline teadus.semjonov32 kirjutas:Autopoodides on müügil õlilekkepeatajaid. Ise olen ka neid kasutanud, tulemusega jäin rahule.
On ka üks tuttav, kes iga õlivahetuse järel mingeid lekkepeatajaid sisse kallab. Mootor ikka õline.
Ise paneks ikka uue tihendi, kui 10-nene võti käes püsib...
Lekkepeataja ei peata leket siis kui karterituulutusest lekib.
See peatab lekked isegi liikuv osadeni:)semjonov32 kirjutas:Autopoodides on müügil õlilekkepeatajaid. Ise olen ka neid kasutanud, tulemusega jäin rahule.