G3 gtd 55 kw kütus vajub tagasi

Jutud VW diiselmootorite teemadel.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
ryan
Huviline
Auto: S-wagen 1,9 TDI ; A6 2,5 TDI ; vw Golf 4 1,9 TDI Cabrio ; Audi A4 Cabrio 2,5 TDI ; Seat Ibiza II GT
Tänanud: 28 korda
Tänatud: 43 korda

G3 gtd 55 kw kütus vajub tagasi

Lugemata postitus Postitas ryan »

Öö läbi seistes , hommikul peale pikka käivitust tõmbab kütuse üles ja auto läheb käima .
Peale seda läheb käima iga kell .
Kütuse filtri vahetasin ära , puhusin paagitoru läbi , kõik peaks toimima . :roll:
Aga kusakilt laseb kütusel tagasi valguda . Kas siis pumbas endas on mõni klapp ära surnud ?
On seal mõni selline klapp üldse , mis kütust üleval hoiab ?

Ideesi ?
..ära raiska mõtetuid sekundeid oma elust mingi jama lugemiseks, elad kauem!

AnyWay411
Huviline
Auto: VW Passat '95 1.8 55kW;VW Golf III '92 1.9D 47kW

Re: G3 gtd 55 kw kütus vajub tagasi

Lugemata postitus Postitas AnyWay411 »

Esimese asjana võiksid üle pingutada / vahetada need vooliklambrid, mis on kapoti all, st enne filtrit kuni pumbani välja. Minu G3'l näiteks ei hakanud asi enne toimima, kui vahetasin ära kõik klambrid, sest originaalid olid juba omadega otsas ja vahetust vajas just see, mille ma viimasena vahetasin.

Kasutaja avatar
ryan
Huviline
Auto: S-wagen 1,9 TDI ; A6 2,5 TDI ; vw Golf 4 1,9 TDI Cabrio ; Audi A4 Cabrio 2,5 TDI ; Seat Ibiza II GT

Pump ise on selline .
Leidsin ühe vana pildi , kus ta varem lekkis , seda ei maksaks tähele panna , praegu on pump kenasti kuiv .
Pilt

Kahtluse aluseks on praegu ülevoolu klapp , mis siis laseb kütusel tagasi voolata ja ei hoia survet üleval .
Kus antud pumbal ülevoolu klapp asub ?

MuruMuna
Huviline
Auto: VW Jetta VI 1.2 TSI 2011

Lugemata postitus Postitas MuruMuna »

Mul kunagi vaevas sama probleem, et kütus vajus tagasi, aitas küttefiltri peal olev valge plastikust tagasivooluklapi vahetus, tuleb välja, et need ka aja möödudes enam oma tööd ei tee. Seega võiksid sellest alustada, kui aitab, siis saad küllaltki odavalt probleemist jagu :wink:

Mätu
Huviline
Telefon: 5344 kaheksa kaks viis viis
Auto: B5.5 1.9 TDI 96kw '03
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Mätu »

Eelmisel postitajal on õigus.
Pumba küljes on ka selleks oma klapp, mis asub sissetuleva kütuse torust salongi poole, kohe selle kõrval. Ümmargune rõngas, millel on paraleelselt ääred ära lõigatud. 10-e lehtvõtmega peaks ligi pääsema sinna. Seda rääkis mulle üks targem mees, endal vajub õrnalt tagasi ja käivitamist see ei sega ning ei hakka ka näppima midagi niisama.

Kasutaja avatar
ryan
Huviline

Ma arvan , et filtri peal olev plastik klapp survet pumbas/pihustites üleval ei hoia .
Metsikult peab ikka käiama mootorit enne kui uuesti rõhu üles saab .

Pigem ikka pumba küljes olev klapp läbi :roll:

MuruMuna
Huviline
Auto: VW Jetta VI 1.2 TSI 2011

Lugemata postitus Postitas MuruMuna »

No kui mul filtri peal olev tagasivooluklapp oli läbi, siis pidin ka ikka tükk aega käiama, nii et starter "undas käes" :D
Sul läbipaistvad voolikud, vaata, kas ööga tekivad küttevoolikutesse õhumullid ja kui vahetad kütusefiltri peal oleva jublaka ära ja siis mulle enam ei teki, on asi vass, alati tasub alustada proovimist odavamatest juppidest :D

tants
Huviline
Auto: Caddy, Civic

Lugemata postitus Postitas tants »

Pumbas pole mingit tagasivoolu klappi. Pump imeb paagist läbi torude filtrisse ja sealt edasi pumpab juba pihustitesse, tegemist kinnise süsteemiga ning kui õhu juurdepääs puudub siis ei voola ka kõrgemalt (pump, filter) madalamale (kütusepaak). Pumbal on siserõhu regulaator, kütuse tagasivooluga ei oma ta mingit pistmist (see 10mm leht võtmega keeratav asi pumba peal).

Ehk siis alusta kas sellest plastik klapi vahetamisest filtri peal või piisab kõigest tihendi vahetusest seal (mäletamistmööda oli seal rõngas tihend), kui endiselt voolab kütus tagasi ning käima saamisel näed ka õhumulle läbipaistvates torudes siis paigalda lisa kütte tagasivoolu klapp (juhul kui õhu juurdepääsu kohta ei tuvasta) mida müüakse igas hästi varustatud autovaruosade kaupluses.

Edu!
Viimati muutis tants, 25 Nov 2011, 21:57, muudetud 4 korda kokku.
Diesel, what else?! :)

Vasta

Mine “Diislid”