VW Golf 4 - mootor ei lähe soojaks

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
merc
Uustulnuk
VW Golf 4 - mootor ei lähe soojaks

Lugemata postitus Postitas merc »

Tere,
Autoks on VW golf GTI 99. Probleem järgmine: koha peal läheb korralikult soojaks (90 kraadi), aga sõites jahtub umbes 40-45 kraadi peale ning püsib.

Kas võib olla, et termostaat vajab vahetust?

Ette tänades.
Viimati muutis merc, 22 Dets 2011, 15:20, muudetud 1 kord kokku.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 83 korda
Tänatud: 177 korda

Re: VW Golf 4 - mootor ei lähe soojaks

Lugemata postitus Postitas GTI »

Võib olla küll termostaadi viga.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Urmas1048
Huviline
Auto: VW Golf IV TDI; VW polo

Lugemata postitus Postitas Urmas1048 »

Tundub jah et termostaat

romeoD

Lugemata postitus Postitas romeoD »

merc kirjutas: Kas võib olla, et termostaat vajab vahetust?

Jah.

ardiilves
Huviline
Telefon: 5248471
Auto: Passat B5 2.7 bi-turbo 4motion
Tänatud: 3 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas ardiilves »

Golf 3-l samasugune mure, et muidu rahulikult sõites vms külmaga siis ei jõua temp 90 kantigi. Seistes jah, aga nt maantee kiirusel asi vabsjee hull. Kukub peaaegu nulli ära see kiirus. Kas võib ka viga termostaadis olla ja mis termostaadist me räägime?
Klaasipuru-, klaaskuul-, soodaprits. Kirjuta info@pritsikeskus.com ning teeme detailid puhtaks.

EliteSoldier
Huviline
Auto: Volkswagen Golf III 1,6 55kW 1993, Golf 6 90kW TSI 2012

Lugemata postitus Postitas EliteSoldier »

No kui täitsa alla langeb temp siis vist tõesti termostaadi viga, kuid minu golfil on mootoriruum nii tühi, lisaks ei ole ka põhjakaitset ja ühte külgmist porikaitset, käib külm õhk hästi vabalt läbi ning jahutab omakorda mootorit, pmst võiks sõita ilma vedelikjahutuseta :D väga külmadel ilmadel alates 15 miinuskradist maanteel või linnaski sõites püsib mul temp näidiku järgi alla 70 kraadi ja termostaat on korras, sest sügisel on temp 90 nagu peab
[color=blue]GOLF- Great, Outstanding, Lovely, Finest[/color]

Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 56 korda

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

EliteSoldier kirjutas:No kui täitsa alla langeb temp siis vist tõesti termostaadi viga, kuid minu golfil on mootoriruum nii tühi, lisaks ei ole ka põhjakaitset ja ühte külgmist porikaitset, käib külm õhk hästi vabalt läbi ning jahutab omakorda mootorit, pmst võiks sõita ilma vedelikjahutuseta :D väga külmadel ilmadel alates 15 miinuskradist maanteel või linnaski sõites püsib mul temp näidiku järgi alla 70 kraadi ja termostaat on korras, sest sügisel on temp 90 nagu peab
Tegelikult täitsa huvitav, kui palju see põhjakaitse siis ka mõjutab mootori soojenemist. Mul nimelt sama asi, et praegu püsib 70 kraadi peal temperatuur ja ka pole põhjakatet all.

marko
Huviline
Auto: ford focus c-max 06a

Lugemata postitus Postitas marko »

HawkHill kirjutas:
EliteSoldier kirjutas:No kui täitsa alla langeb temp siis vist tõesti termostaadi viga, kuid minu golfil on mootoriruum nii tühi, lisaks ei ole ka põhjakaitset ja ühte külgmist porikaitset, käib külm õhk hästi vabalt läbi ning jahutab omakorda mootorit, pmst võiks sõita ilma vedelikjahutuseta :D väga külmadel ilmadel alates 15 miinuskradist maanteel või linnaski sõites püsib mul temp näidiku järgi alla 70 kraadi ja termostaat on korras, sest sügisel on temp 90 nagu peab
Tegelikult täitsa huvitav, kui palju see põhjakaitse siis ka mõjutab mootori soojenemist. Mul nimelt sama asi, et praegu püsib 70 kraadi peal temperatuur ja ka pole põhjakatet all.
sama tahaks kah ise teada --- mul 1,8T 00a passat, kah pole seda põhja kated alla (pole viitsind tagasi panna) ja temp seal 70 lähedal tõmblemas.

samas panin tähele,et kui seisab (tuled poest) süüte sisse pnnes on temp tõusnud pea 90C-ni ja kui sõitma hakkan siis langeb sinna 70C lähistele tagasi ja mida külmem ilm on seda rohkem näidik ka alla poole kukub.
elu on karm ja sellega peab harjuma;

Kasutaja avatar
argo
Foorumi arendaja
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 51 korda

Lugemata postitus Postitas argo »

marko kirjutas:
HawkHill kirjutas:
sama tahaks kah ise teada --- mul 1,8T 00a passat, kah pole seda põhja kated alla (pole viitsind tagasi panna) ja temp seal 70 lähedal tõmblemas.

samas panin tähele,et kui seisab (tuled poest) süüte sisse pnnes on temp tõusnud pea 90C-ni ja kui sõitma hakkan siis langeb sinna 70C lähistele tagasi ja mida külmem ilm on seda rohkem näidik ka alla poole kukub.
Mul ka 1.8T ilma põhja kateta, aga külma ilmaga läheb temp ilusti ja suht kiiresti 90 kraadi. Ei usu, et see põhja kate mingit erilist rolli seal mängib. Arvan, et teil ikka termostaadid õhtal.
Kahe sõnaga, mis ajaks sysadminni närvi? Eile töötas; arenduses töötab; reedel laivi
PiltPiltPilt

romeoD

Ja alati ei pruugi termostaat õhtal olla, kasutajal vamps oli juhus, et termostaat oli natuke kehvasti paigaldatud, et ei täitnud oma eesmärki.

EliteSoldier
Huviline
Auto: Volkswagen Golf III 1,6 55kW 1993, Golf 6 90kW TSI 2012

Lugemata postitus Postitas EliteSoldier »

Ärme unusta, et mootoril ja mootoril on ka vahe , muidugi uuematüübi mootorid on tõhusamad soojenejad kui vanad, võtke 93 a golf korras termostaadiga a 2000 a golf 4 korras termostaadiga ja golf 4 saavutab temperatuuri 90 ja suudab seda isegi hoida aga too golf 3 seda ei suuda. Mootorite ja jahutussüsteemide eripära tõttu on see nii...vist. ma loodan, et vähekenegi oli mu jutus tõetera sees, aga ma olen sellele järeldusele jõudnud ning ma tean, et mu termostaat töötab, kõik märgid viitavad sellele, küll lõdvikute temperatuurivahe ja muud näitajad.
[color=blue]GOLF- Great, Outstanding, Lovely, Finest[/color]

romeoD

Väidaks vastu, kuna G3d soojenes paremini kui praegune G4tdi.

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

enda diisliga oli sama jama, et maanteesõiduga preaguste ilmadega 90c ei näinud...va kui tallata ja siiski seisma jäädes kukkus sinna 45c kanti. peale termostaadi vahetust praeguste ilmadega rahulikult kulgedes maatesõiduga 10-15km jooksul 90c ja seisma jäädes hoiab ja ei kuku karva võrdki isegi kui vahepeal linnasõitu teha. Arvan et oli sees nn sooja maa termostaat vms sest ennem oli peal webasto ja varasema avanemisega saavutati vistist siis see et sooja sai seisusoojendiga salongi ka varem et sisse istudes aknad puhtad ja salong soe oleks. Kuid jah...peetis termostaadiga pmt võimalik et läheb 90c välja küll kuid ei pruugi seal hoida nii nagu peaks v siis saavutatav ainult tallates v siis suviste tempidega. Preaguste ilmadega ei tohiks korras termoga mingit probleemi olla soojaks minemisega. Soovitan ära vahetada sest ei maksa teine ju midagi...ise ostsin pmt kõige odavama ja ennem paigaldust kontrollisin potis veega keetes et kas avaneb ja sulgub korralikult(olen kuulnud et osad on saanud kõige odavamat ostes peetis termostaadi).
Viimati muutis copilot, 28 Dets 2011, 09:57, muudetud 1 kord kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

Vasta

Mine “Mootor”