Paar probleemi G3 8v GTI-ga

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses mootoriga.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
ardiilves
Huviline
Telefon: 5248471
Auto: Passat B5 2.7 bi-turbo 4motion
Tänatud: 3 korda
Kontakt:

Paar probleemi G3 8v GTI-ga

Lugemata postitus Postitas ardiilves »

Esiteks kõige suurem probleem hetkel mis häirib on pöörded ja auto väljasuremine. Nimelt näiteks sõites ja siis seisma jäädes ja tühikäigule tiksuma jäädes alguses pöörded kõiguvad rohkem siis jääb asi tasasemaks kuid siiski kõiguvad. Tihtipeale juhtub ka sellist lugu et näiteks teise käiguga sõites pöörded ~2500rpm löön siduri alla siis mootor lihtsalt sureb välja kuna pöörded kukuvad liiga madalale. Mis võiks selles mure olla? Tühikäigu mootor? Selle vahetus lahendaks probleemi?

Teine küsimus hetkel on ABS-i kohta. Tuluke põleb pidevalt ja abs ei tööta. Kust alustada kontrollimist mis läbi võiks olla?

Kolmas mure oleks auto soojaks minemisega. Suvel pole probleemi kuid külmade aegadega tuli probleem, et auto mootor ei saavuta üldse oma töötemperatuuri. Toppisin papitükke "ajutiselt" radika ette ja see aitas natukenegi. Isegi kui auto lõpuks kohapeal seistes saab 90 kraadi tempi siis sõitma hakates viskab jälle alla tagasi. Maantee peal ei jõua mingi valemiga 90 lähedalegi. Viga termostaadis? Võib olla, et termostaat nn mõeldud lõunamaisema kliima jaoks kui auto on toodud Itaaliast?

Üks suurem probleem on veel ka undamine eespoolt. Nimelt mida suurem kiirus seda suurem undamine kuid samas paremale poole rooli keerates jääb undamine vähemaks ja peaaegu, et kaob üldse ära. Mis seal jamada võib? Rattalaagrid ju nii ei tee? Veovõllid? Differ?

Kui veel midagi meelde tuleb siis eks ma küsin. Seniks tänud ette.
Viimati muutis kevva, 03 Mär 2012, 00:10, muudetud 2 korda kokku.
Klaasipuru-, klaaskuul-, soodaprits. Kirjuta info@pritsikeskus.com ning teeme detailid puhtaks.

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Re: Paar probleemi G3 8v GTI-ga

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

Kas sa ABS-i andureid oled rataste juurest kontrollinud? Paljudel mõni andur küljest ära võetud. Kui ta talvel soojaks ei lähe ja papi tükki ette panemisel läheb paremini siis viga ikka arvatavasti termostaadis. Seda saad proovida, et kas suureringi lõdvikud lähevad kohe alguses soojaks kui jah siis ikka termostaad läbi.
Viimati muutis J.Aru, 25 Jaan 2012, 16:39, muudetud 1 kord kokku.

hennviita
Huviline
Auto: G3 2.0gti 85kw 92a.

Lugemata postitus Postitas hennviita »

Pese tyhikäigumootor pidurikusega ära ja lase mõni pädevam vaatab õhulugejat ja mõistlik oleks uurida ega kuskilt lisa õhku ei saa.
ABS-le oleks mõistlik arvutit näidata pistikud leiad armatuuri keskelt tyhjade kohtade alt.Aga arvatavasti andur,ei tea milline.
Termostaat vaheta ka ära.
Ratalaagrid vaheta ka ära muidu jooksevad sul rõngad minema.
mõnusmees

Rauno1
Huviline

Lugemata postitus Postitas Rauno1 »

soojaks minemise mure oli mul ka ja viga jh termostaat. undamine võib ikkagi olla rattalaagrist ( mondeol oli sama moodi ja viga oli rattalaager).

Aga see esimene anomaalia minu 85kw golfil ka, et kui saad targemaks võid siia teemasse öelda, milles probleem. enda omal täpselt samad sümptomid.

Rauno1
Huviline

Lugemata postitus Postitas Rauno1 »

Nii minu golfil siis selline jama veel juures, et peale maantee sõitu linnas, kui korra olen seisnud ja uuesti sõitma hakkan, siis viskab bensiini haisu ülesse. Kas see võib olla lambdast? Pöörete kõikumise jama on ka nagu suuremaks läinud, pluss kui auto on paar päeva seisnud, siis ei taha käima hästi minna, gaasi pedaali põhja surun, siis tõmbab alles käima. Äkki keegi oskab midagi pakkuda, millest sellised jamad?
Viimati muutis argo, 09 Mär 2012, 15:01, muudetud 2 korda kokku.

T-GTI
Huviline

Lugemata postitus Postitas T-GTI »

Mul oli selle väljasuremisega täpselt sama jama!
Mul oli viga rihmades! Täpselt ei mäleta, aga tekkis peale seda kui rihmad ära vahetasin ja siis hakkas pihta!
Viisin tagasi töökotta, vist pingutasid midagi ja siis oli korras!

pelaruss
Huviline

Lugemata postitus Postitas pelaruss »

ABS võib lakata töötamast kui rattalaagrid läbi, hammasvöö liiga kaugel, mõni andur läbi. Andurid saad kindlaks teha niiviisi, et pistikust mõõdad takistused ära, see andur mille takistus ei ole või erineb teistest liiati, see on läbi.
Hammasrihmaga on see lugu, et ajapikku võivad nukk ja vänt üksteisest nihkesse minna. Siinkohal ei ole erandiks ka kett.
Viimati muutis pelaruss, 11 Mär 2012, 01:41, muudetud 1 kord kokku.

Vasta

Mine “Mootor”