G3 temperatuur ei lähe üle 75C

Autoelekter, elektroonika, lisaseadmed jne.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
Kasutaja avatar
Igor
Veteran
Tänatud: 10 korda

G3 temperatuur ei lähe üle 75C

Lugemata postitus Postitas Igor »

Spidonäidiku järgi temperatuuri seier 70-80 vahel.
Sirvisin veidike ja sain teada, et esimeseks probleemiks võib olla termostaat, mis ei lase jahutusvedeliku suurema ringile (osaliselt). Teiseks on termoandur. (mõlemad asjad ootavad ammu juba oma paigaldamist)
Küsimus - kust alustada, et aru saada kumb neist kahest otsad andnud?

Sam

Vastus:
Kuna mootoriruum on üsna avatud, siis G3- ventodel vahest ei lähegi see talvel detsember-veebruar üle 75/80 kraadi sõidu ajal, kuid seistes läheb ilusti 90.
Viimati muutis Igor, 25 Veebr 2012, 16:36, muudetud 1 kord kokku.
Daodejing §70-71
http://vw-life.lv/

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Re: G3 temperatuur ei lähe üle 75C

Lugemata postitus Postitas rako »

Mina esimesena alustaks ikkagi termostaadist. Mul omal ka kuskil 70-80 vahel käigub praeguste ilmadega ( diisel ) kuid lihtsalt pole viitsinud ette võtta seda töd :)
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

Kasutaja avatar
Igor
Veteran

rako kirjutas:Mina esimesena alustaks ikkagi termostaadist. Mul omal ka kuskil 70-80 vahel käigub praeguste ilmadega ( diisel ) kuid lihtsalt pole viitsinud ette võtta seda tööd :)
Kas sellisel juhul vastab ka tõele, et kütuse kulu on suurem?
Ma pole märkanud, kuid otsingutes tuli välja, et madala temp, aju annab signaali anda rohkem kütust peale.
Daodejing §70-71

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rako »

no sooja mootoriga on jah kütuse kulu väiksem. Praegu panen ikka 7-8l/100km seda ikka diisli kohta palju palju. ( seda linn 75+25 maantee )
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

vwgtr
Huviline
Auto: Golf4, Nissan S14a Kouki.

Lugemata postitus Postitas vwgtr »

Enda G3 sama jama.. sai nii termostaat, kui see andur vahetatud.. aga ei muutunud midagi.. ainult linnas või kohapeal tiksudes tõuseb normi.. üks variant [VW Bot: "Keel korda!"] mida pakuti, et veepümp vana ja ei jõua enam piisavalt vett ringi ajada.

MarioM
Huviline

Lugemata postitus Postitas MarioM »

vwgtr kirjutas:Enda G3 sama jama.. sai nii termostaat, kui see andur vahetatud.. aga ei muutunud midagi.. ainult linnas või kohapeal tiksudes tõuseb normi.. üks variant mida pakuti, et veepümp vana ja ei jõua enam piisavalt vett ringi ajada.
Kui pump vana ja ei jaksa ringi ajada siis peaks just temp kõrgem olema, selles küll asi ei saa olla ju!

hennviita
Huviline
Auto: G3 2.0gti 85kw 92a.

Lugemata postitus Postitas hennviita »

Kui veepump peetis siis keetaks mootorit. Ise olen pidand 2korda termostaati vahetama kuna esimene ei pidand.Uuri kas termostaat peab.
mõnusmees

Kasutaja avatar
Igor
Veteran

rako kirjutas:Mina esimesena alustaks ikkagi termostaadist. Mul omal ka kuskil 70-80 vahel käigub praeguste ilmadega ( diisel ) kuid lihtsalt pole viitsinud ette võtta seda töd :)
Tere!
Sai vahetatud termostaat (eelnevalt kontrollitud) ning pandud kontrollitud termo-andur. Püsib igalpool 75C juures, seistes soojal parklal läheb 90 ja tagasi. Kas tõesti see on tingitud - C kraatidega? Min see 75C absoluutselt ei sega, sest sooja tuleb samamoodi, kui 90C puhul. Häirida võim ainult teooreetiline hirm, et võtab sel juhul kütet rohkem, samas kui mootor on soe....ei tohiks aga aju...
Veepump läks ka vahetusse hoolduse mõttes, kuna juba all olin ja raha ka taskus.
Viimati muutis Igor, 08 Veebr 2012, 17:20, muudetud 2 korda kokku.
Daodejing §70-71

EliteSoldier
Huviline
Auto: Volkswagen Golf III 1,6 55kW 1993, Golf 6 90kW TSI 2012

Lugemata postitus Postitas EliteSoldier »

Minul sama asi näidiku järgi temp ei tõuse üle 75 kuid kohapeal tiksudes läheb 90 lähedale, minul termostaat korras ja kõik funkab. Asi selles, et g3 kapoti alune on nii lahtine ja avar, et liikuv külm õhk (temperatuur ning windchill juurde ) jahutab mootorit ja radikat päris korralikult. Sügisel ja plusskraadidega on mul ilusti temp näit 90 peal, pole probleeme olnud
[color=blue]GOLF- Great, Outstanding, Lovely, Finest[/color]

Kasutaja avatar
Igor
Veteran

EliteSoldier kirjutas:Minul sama asi näidiku järgi temp ei tõuse üle 75 kuid kohapeal tiksudes läheb 90 lähedale, minul termostaat korras ja kõik funkab. Asi selles, et g3 kapoti alune on nii lahtine ja avar, et liikuv külm õhk (temperatuur ning windchill juurde ) jahutab mootorit ja radikat päris korralikult. Sügisel ja plusskraadidega on mul ilusti temp näit 90 peal, pole probleeme olnud
Thanks, Märt!
Daodejing §70-71

mürr
Huviline
Auto: VW PASSAT B5.5 1.8T

Lugemata postitus Postitas mürr »

Ei tea mul -30 ga maanteel hoiab ikka noh mingi 87.päris keskele ei lähe ja kui tühikäigule seisma jääda siis kukub 70 kanti ja mootori töötades tasapisi tõusma hakkab.ehk siis seisma jäädes avab termostaadi ja jahe vedelik viibki temperatuuri alla.ma arvan nii.ikkagi võib sinul olla probleemiks korralikult mitte sulguv termostaat.
Kett maas, kumm katki!

MarioM
Huviline

Lugemata postitus Postitas MarioM »

Mul ventol jällegi nii et tõuseb 90C ja jääbki sinna pidama :roll:

Kasutaja avatar
argo
Foorumi arendaja
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 51 korda

Lugemata postitus Postitas argo »

Mario M kirjutas:Mul ventol jällegi nii et tõuseb 90C ja jääbki sinna pidama :roll:
See ju normaalne. :)
Kahe sõnaga, mis ajaks sysadminni närvi? Eile töötas; arenduses töötab; reedel laivi
PiltPiltPilt

Catfish
Huviline
Auto: Passat B5 1,9 TDI (85kW); Golf Mk3 1,9 TDI (66kW) Variant

Lugemata postitus Postitas Catfish »

Ma ei saa ka oma Passatil temperatuuri üle 70-80, kui maanteel 90-ga logistada, veel hullem seis linnas sõites ja tühikäigul tiksudes jahtub täiesti maha...
Soojas töökojas sai proovitud ja termostaat teeb suure ringi lahti 90 millegagi, nii et asi nagu toimiks... Kütusekulu üle ka ei kurda - kesmine jääb ka praeguste külmadega alla 6 l/100km
Paljukiidetud papitükkide radika ette toppimine ei andnud üldse mingit efekti :D ainus mis aitab on talda anda: 130-140ga sõites hakkab temperatuur igatahes jõudsalt kerkima, ainult et kus sa siin sõidad sellise kiirusega, föönimeestel nalja nabani ja libe ka ingel [VW Bot: "Keel korda!"] ju :lol: Sakslased, vanad egoistid, on oma ökodiislid ainult autobahn'ile mõeldes disaininud vist :?

Catfish
Huviline
Auto: Passat B5 1,9 TDI (85kW); Golf Mk3 1,9 TDI (66kW) Variant

Lugemata postitus Postitas Catfish »

Kontrollisin täna ventika siduri üle: OK
Peale 50 km sõitu katsusin radikat: see oli jääkülm
aga temperatuuri ikka eriti üle 70 ei saa... :( mida inglit?!
Iseenesest ega see eriti ei häiri, kuna salongi ikkagi sooja puhub ja küttekulu ei ole ka hull: 5,7 täna ja üle 6 polegi läinud.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

See TDI on nii öko et sooja see mootor üleliia ei toodagi, et arvatavasti talvel külmadega mootor suurele ringile ei lähegi ja termostaat ei avane.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

Kasutaja avatar
Igor
Veteran

Üle pikka aja kirjutan, et aitas termoanduri vahetus, ehk vana ilmselt oli terve, ka uus oli terve aga need ilmselt ei sobinud minu mudeliga, sest niipea kui ma panin ostetud (nüüd ei mäletagi täpselt koodi) autoladu.ee kaudu teise termoanduri, kõik oli korras.
Daodejing §70-71

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 197 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Lisaks veel, et kõige targem oleks vaadata kaabliga ajus nähtavat temperatuuri, sest kellaplokkid millel aeglased seierid(bi-metalliga) võivad olla ära vasinud ja ei pruugigi kõige õigema asendi peale minna.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

Vasta

Mine “Elektroonika”