Originaal makil kood peal.

Kõik auto audio, video/multimeediaga seoses.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
j6nks
Huviline
Originaal makil kood peal.

Lugemata postitus Postitas j6nks »

Tegin kiire otsingu ja midagi asjaliku ei leidnud.

Nimelt G4 originaal makk, kood oli, kaduma läinud ja peale aku vahetust tahab uuesti koodi.
Juba aasta selline seis aga täna hakkas autos igav :lol:

Kas see jutt vastab tõele, et VIN koodi järgi võimalik see esindusest küsida?

Kui ei, siis mis on alternatiivid? Makil nagunii oli viimati heli volüümi nupp selline kahtlane, peaks midagi muud asemele viskama sinna? Samas mulle meeldib selle originaal CD-box, mis seal on :)
Viimati muutis argo, 14 Mär 2012, 06:29, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
HawkHill
Foorumi ja kodulehe admin
Telefon: 58043333
Auto: VW CC Sport Plus
Tänanud: 82 korda
Tänatud: 56 korda

Re: Originaal makil kood peal.

Lugemata postitus Postitas HawkHill »

Vin koodi järgi saab jah esindusest koodi umbes 20 euri eest.
Alternatiiv on uus Alpine või Pioneer makk, mis annab samade originaal kõlaritega hoopis parema helikvaliteedi.

j6nks
Huviline

no kurja, SAFE ees ja nr. 2 ka enne seda seal. ei saa seda eest ära, ei mäleta, kuidas koodi sisestuseni jõuaks.

makk selline: http://codedradio.info/show.php?p=pics/ ... 5%20VWZ2Z2" onclick="window.open(this.href);return false;

mis nuppe all tuli hoida?

Kasutaja avatar
J.Aru
Moderaator
Auto: Passat B5 1.9Tdi 81kw '98(vanemate oma), B5 1.9Tdi 81kw '97, B5.5 2.5Tdi 132kw '04
Tänanud: 51 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas J.Aru »

Kui sul nüüd SAFE 2 ees siis juttude järgi peab mingi tund aega raadio koguaeg sees olema ja kui jälle ainult SAFE ette saad siis vist tuli hoida RDS ja SCAN all seejärel saad koodi panna.
Viimati muutis J.Aru, 07 Veebr 2012, 13:45, muudetud 1 kord kokku.

j6nks
Huviline

Täielik totrus ikka see "Eesti".

Üks küsib 20 euri ja ise ka ei saa aru mille eest, teine imestab, miks üks küsib raha, kui kahe minuti töö.

Nimelt Tallinna VW esindus oli nõus koodi ütlema, kui koha peale lähen ja pabereid näitan. Tartus tahavad 20 euri+km.
Huvitav tunnitasu, ~600 euri miinus maksud, isegi maailma rikkamates riikides ei ole keskmine tunnitasu sellisel tasemel, mõni saab meil kuus vaevu nii palju palka...

Peab vist vaatama ja ootam, kuna Tallinna asja on :lol:

1223
Uustulnuk
Auto: Golf IV 1.8T
Makk lukus golf 4

Lugemata postitus Postitas 1223 »

Tere!

Ei hakka uut teemat tegema. Mure enamvähem sama. Pärast aku tagasipanekut peale laadimist ilmnes probleem originaal raadioga Golf IV's. Raadio läheb nupust käima ja kinni ka, samuti saab helitugevust nupust juurde ja maha keerata, aga ülejäänud nupud makil ei tööta. Viimati kuulatud raadiokanal oli Uuno ja see ka töölepannes hetkel automaatselt mängib. Mingit koodiküsimist ekraanile pole tulnud. Oskab keegi nõu anda, milles viga võib olla?

Kasutaja avatar
HawkHill

1223 kirjutas:Tere!

Ei hakka uut teemat tegema. Mure enamvähem sama. Pärast aku tagasipanekut peale laadimist ilmnes probleem originaal raadioga Golf IV's. Raadio läheb nupust käima ja kinni ka, samuti saab helitugevust nupust juurde ja maha keerata, aga ülejäänud nupud makil ei tööta. Viimati kuulatud raadiokanal oli Uuno ja see ka töölepannes hetkel automaatselt mängib. Mingit koodiküsimist ekraanile pole tulnud. Oskab keegi nõu anda, milles viga võib olla?

Ilmselt oleks mõistlik proovida makil korraks toide tagant ära võtta.

[ Postitus tehtud Android'i kaudu ] Pilt
Viimati muutis HawkHill, 07 Veebr 2012, 23:39, muudetud 1 kord kokku.

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

Ei tea, minult küsis küll Tallinna Esindus ka raha. See võis sul mingi õnnelik juhus olla siis. Enamus esindusi küsib 20 eurot, sama asi on olnud Info-Autos jne. Fordil õnneks leidsin kalkulaatori ja ei pidanud toetama, aga VW-le pole sellist asja õnnestunud leida. Korra olen neid toetanud, sest autole oli Soomest ostja ja lubasin et õhtuks musa mängib kui ära ostavad.
Väidetavalt tellivad nad selle kuskilt välsmaa süsteemist. Kas ta nüüd just 2 minuti töö on võta kinni. Seda et nüüd tasuta peaks jagatama ei saa nagu ka eeldada, kas ta just samas 20 eurot peab olema on muidugi küsimus. Ütleme et teenindaja tegeleb sinuga, otsimisega jne 10 minutit ja kui tunnihind 600 eeki = 40 eurot, siis miski 8 eurot võiks ju nii kuni 10 olla ok. 20 kisub juba jah sinna kanti, et CD maki leiab sama hinnaga.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Kasutaja avatar
HawkHill

Ma olen samal arvamusel, et 20 euri on ikka ilmne liialdus koodi eest küsida.
Kuna mu auto originaal makil polnud samuti koodi ostmisel kaasas, siis vedelebki nüüd, pärast uut Alpinet, täiesti korralikud Gamma ja cd-mängija ilma ühegi kriimuta lihtsalt kastis laua all.
Tegelikult peaks millalgi selle netist koodi kalkulaatori otsimise korralikult käsile võtma...

dellu
Moderaator
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020

Kui jutt avatari autost, siis see peaks suutma juba ise koodi lugeda ju? Mingi poole päevaga korjab ise selle kuskilt moodulist välja. Vähemalt nii oli töökaaslase B5.5-l peale akuvahetust. Kui muidugi ärida tahad, siis on jah teine teema.
See on pigem vanemate <2000 masinate mure. Muidugi teine eeldus on see, et makk on ikka õiges masinas.
Mul seisab neid vanemaid ka 2-3tk riiulis. Päris tüütu oli saksamaalt vaikuses koju sõita, aga noh mis sa teed kui Bahnil paagi tühjaks sõidad ja siis veel aku ka tühjaks käiad et kütuse üles imeks. Just sellel hetkel kui mõtlesin et ei enam ei julge edasi sõita ja lähen tankima suri välja. Noh väiksed 150 eurot autoabile ja boosteri abil käis jälle (kütuse suutsin muidugi lähedalasuvast tanklast enne ära tuua, aga akul polnud piisavalt powerit kütust üles vedada, auto oli pikalt seisnud -seega aku nõrguke ja kütusenäidik ei langenud vist ka nii kiirelt). Nii see sõit edasi vaikuses läks, sest omanik koodi ei teadnud.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 197 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Ega neil makkidel koodi kalkuleerida päris ei saagi. Nimelt kood pole neil seerianumbri järgi. Number on EEPROM-is tugevalt krüpteeritud ja, et makki tööle saaks on vaja lihtsalt seda koodi teada või asendada EEPROMI mälu uue juba tuntud koodiga makki mäluga.
Viimati muutis R36, 08 Veebr 2012, 11:53, muudetud 1 kord kokku.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

Kasutaja avatar
HawkHill

dellu kirjutas:Kui jutt avatari autost, siis see peaks suutma juba ise koodi lugeda ju? Mingi poole päevaga korjab ise selle kuskilt moodulist välja. Vähemalt nii oli töökaaslase B5.5-l peale akuvahetust. Kui muidugi ärida tahad, siis on jah teine teema.
See on pigem vanemate <2000 masinate mure. Muidugi teine eeldus on see, et makk on ikka õiges masinas.
Mul seisab neid vanemaid ka 2-3tk riiulis. Päris tüütu oli saksamaalt vaikuses koju sõita, aga noh mis sa teed kui Bahnil paagi tühjaks sõidad ja siis veel aku ka tühjaks käiad et kütuse üles imeks. Just sellel hetkel kui mõtlesin et ei enam ei julge edasi sõita ja lähen tankima suri välja. Noh väiksed 150 eurot autoabile ja boosteri abil käis jälle (kütuse suutsin muidugi lähedalasuvast tanklast enne ära tuua, aga akul polnud piisavalt powerit kütust üles vedada, auto oli pikalt seisnud -seega aku nõrguke ja kütusenäidik ei langenud vist ka nii kiirelt). Nii see sõit edasi vaikuses läks, sest omanik koodi ei teadnud.
Kui minu B5.5 jutt, siis loomulikult saab makk umbes minutiga aru, et õiges autos ja koodi ei küsi. Mujal autos ma arvan, et peaks koodi küsima. G4-l vist pole veel seda õppimise süsteemi järelikult.

Kasutaja avatar
HawkHill

golfi_vend kirjutas:Ega neil makkidel koodi kalkuleerida päris ei saagi. Nimelt kood pole neil seerianumbri järgi. Number on EEPROM-is tugevalt krüpteeritud ja, et makki tööle saaks on vaja lihtsalt seda koodi teada või asendada EEPROMI mälu uue juba tuntud koodiga makki mäluga.
Ma pole küll kindel, et seda seerianumbrist välja ei saaks arvutada.

dellu
Moderaator

Kalkulaatorid tahavad koodi kuskilt maki kleepsult enamasti, mitte VIN koodi. Samas ma olen päris paljusid proovinud ja ükski ei toiminud.
Viimati muutis dellu, 08 Veebr 2012, 13:06, muudetud 1 kord kokku.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Kontakt:

dellu kirjutas:Kalkulaatorid tahavad koodi kuskilt maki kleepsult enamasti, mitte VIN koodi. Samas ma olen päris paljusid proovinud ja ükski ei toiminud.
Noo osadel on kood arvutatud maki seeria nr järgi. Osadel on lihtsalt kood ja seda pole kuskilt arvutatud või kui on siis see algoritm on suht keeruline. Paljud saidid pakuvad kyll seeria numbri järgi koode aga need on vanemad makid + lisaks on osade makkide koodid lihtsalt tabelina üles kirjutatud.
Nagu ma rääkisin on see kood EEPROM-is kirjas ja on täitsa olemas koodi arvutajaid, mis võtavad eepromi dump-i ja arvutavad selle järgi. Gamma v-le pole mina suutnud arvutajat leida, kuigi netis leidub mõni inimene, kes seda suudab teha. Mina olen põhimõtteliselt suuteline selle samuse eepromi ka välja lugema ja netti postitama või siis mõnest kalkulaatorist läbi laskma.
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

dellu
Moderaator

Eepromi lugemiseks peab vast kivi juba makist välja kiskuma. Teeksid sa seda oluliselt odavamalt kui esinduse 20 eurot? Mingit raha tahad ikkagi, ehk siis tavainimesele olulist kasu pole. Lihtsalt näpunipsuga seda üles ei leia ja kulu on nii või naa. See kuidas seda arvutatakse või loetakse on suht savi selles mõttes, kui seda ei saa kätte kuskile programmi sissetoksimisega.
Fordi omadel (vist oli mingi M seeria) õnneks sai. Päris lahe oli kui tööjuures parklas seda töökaaslasega välja kangutasime (tuli juba raskelt see 2 din versioon) ja samal ajal üks parkija aknale koputas, et kas saaks autot liigutada. Võis päris hea vaatepilt olla.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Kontakt:

Lugemiseks päris välja võtma ei pea, kirjutamiseks küll.

j6nks
Huviline

Minu probleemi lahendas üks kuu aega tagasi Tallinna VW esindus, kellel kulus 2 minutit koodi arvutist teada saamiseks. Selle töö tasuks oli üks kena AITÄH minu poolt neile! Ega muidu oleks ilma muusikata vist edasi sõitnud aga juhuslikult oli asja Tallinnasse ja just veel VW esinduse kanti.

Laur
Huviline
Auto: Mercedes E350CDI 4Matic
Tänanud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas Laur »

Pole veel kordagi välja jootnud ei lugemiseks ega ka kirjutamiseks. Lihtsalt juhtmed külge ja kogumoos.
See, et ise kusagilt koodi välja mõtleb on huvitav, peaks proovima. Lühikese voolukatkestuse järel küll koodi ei küsinud, pikemajärel küsis. Ei teadnud, et ootamine aitab, sisestasin ise koodi.
Jutt Sony toodetud Gammast
M.O.T.T

Vasta

Mine “Audio ja video”