Bora käigukasti turbiini vahetus?

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses käigukastide ja siduritega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
tuuletallaja
Uustulnuk
Auto: VW Bora 1.9 TDI
Bora käigukasti turbiini vahetus?

Lugemata postitus Postitas tuuletallaja »

Tere
Selline mure, et minu Bora 1,9 tdi 2000a jäi poe parklas seisma, õigemini ei käivitund enam. Arvasin, et probleem starteris. Võtsime sleppi, ja vedasime töökotta. Seal selgus läbivaatuse käigus, et peale starteri tuleb vahetada ka pendiks, kuid lisaks veel ka automaatkäigukasti turbiin, mille hammasvööl olla hambad maas. Võin mingi terminiga mööda panna, kuna ise sellest kõigest väga ei jaga. Igaljuhul polevat sellel turbiinil b-osi ja uus originaalosa maksvat 540 euri + starteri vahetus + pendiksi vahetus + käigukasti õli vahetus + töö, ca minbgi 1000-ne lugu. Päris kurvaks tegi, arvestades, et auto enda väärtus 3000. Kas oskab keegi midagi kommenteerida või pakkuda mingeid odavamaid lahendusi välja, kas kuskilt romulast jupi leidmisel või misiganes (kusjuures kuidas see romulatest otsimine üldse käib, on neil mingi veebileht ka olemas?) Mis juhtub, kui turbiini kohe praegu ei vaheta, vaid piirdub starteri ja pendiksi vahetusega?

t6nis3
Huviline
Auto: Golf III 1.9 TDI 81kw(104kw), Golf IV 1.9 TDI 81kw(104kw),
Tänanud: 1 kord
Tänatud: 39 korda

Re: Bora käigukasti turbiini vahetus?

Lugemata postitus Postitas t6nis3 »

Täpsusta enda olukorda parklas. Auto ei käivitu. Ja nüüd mida tegi starter? Tumm, plõksis või pendiks ,,kõrises,, . Tundub,et ajad lihtsalt loba. tuuletallaja ,ARVASID ,et starter. Hoorattal hambad ,,maas,, Kuhu edasi jõuame selliste diagnoosidega?. Keevitada oskan metalli,kuid ei taha lugeda,kuidas ,,keevitatakse,, lihtsalt (mõtlematult) vea koode autole.

Kasutaja avatar
R36
Tunnustatud
Auto: VW GOLF MKV 2.0TDI 4Motion MY07 VW CADDY 1.6TDI MY2013
Tänanud: 42 korda
Tänatud: 197 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas R36 »

Pead vahetama starteri ja pendiksi? Tavaliselt antakse starter koos uue pendiksiga. Kuidas oli enne seda insitenti, kas käivitus ilusti ja mingeid imelike helisi ei teinud?
stefeli.ee - Hobiprojekt - VW/AUDI/SKODA/SEAT CarPlay/ODIS/Immobilisaatorid/Komponendikaitse/SVM jne...... Magnus

tuuletallaja
Uustulnuk

Tõnis, pole vaja kõvatada siin. Kui on lõvi tunne peal, mine kaeva kraavi. Nagu ma ütlesin, ei ole ma mingi tehnikainimene, seega arvasin mis ma arvasin, aga mehaanik kinnitas mu arvamust ja tema sõna äkki ikka midagi maksab. Ühesõnaga probleem oli starteris ja pendiksis, midaiganes see tähendab, millele lisandus vajadus käigukasti turbiin välja vahetada. Käivitamisel oli hääl juba pikka aega suht räme, aga tööle läks alati ja sügisel läbis saksa auto kontrolli ladusalt ja sellele häälele viidates ei osatud mulle midagi tarka öelda.

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

Kulunud puksiga starter kipub sageli hooratta hammasvöö ära peksma. Vanasti vene autodel sai hammasvöö lihtsalt hoorattal ümber keeratud, kas see antud auto puhul oleks lahendus - ei oska öelda, kui hammasvöö hambad on ühelt poolt faasitud, siis vast mitte. Teine variant oleks hammasvöö hoorattal veidi keerata (hammasvöö on tavaliselt kuumpressistuga hooratta peal), kuna mootor seiskub tavaliselt ühes asendis ja seetõttu saab käivitamisel vatti vaid teatud hammasvöö piirkond kuhu bendiks haakub. tõnis3 - see et hammasvööl on hambad maas, on ju lihtne veenduda kui starter on autolt maha võetud. Igati loogiline tegevus kontrollida ka hammasvöö seisu kui bendiks/starter läheb remonti või vahetusse.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

t6nis3
Huviline

GTI. oled näinud VW-nit. millel on hoorattal hambad ,,maas,, madalaks kulunud. Loll jutt kuubis,et hoorattal on hambad maas(seekord ilma jutu märkidetta maas). Tuuletallaja-omateada annan nõu,kuid vastu saan tati pritsimist. Äitähh vastuse eest.

dellu
Moderaator
Telefon: 5515335
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
Tänanud: 2 korda
Tänatud: 61 korda

Lugemata postitus Postitas dellu »

Mis kw-dega ta sul täpsemalt on? Mul on 81kw varuosadeks (samuti automaat).
Strarter on samuti olemas.
Viimati muutis dellu, 17 Mär 2012, 20:12, muudetud 1 kord kokku.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

tuuletallaja
Uustulnuk

sinu nõu tõnis3 on kuldaväärt irw

GTI
Moderaator
Auto: G3 3.0 VR6 N/A
Tänanud: 79 korda
Tänatud: 170 korda

Lugemata postitus Postitas GTI »

t6nis3 kirjutas:GTI. oled näinud VW-nit. millel on hoorattal hambad ,,maas,, madalaks kulunud. Loll jutt kuubis,et hoorattal on hambad maas(seekord ilma jutu märkidetta maas).
Olen elus nii mõndagi näinud ja antud teemal rohkem kui ühel (T4 diisel man. kastiga näit.) aga see info teemaalgatajat kahjuks ei aita. Kui ise pole näinud ei tähenda, et pole võimalik ja ei saa olla. Teine teema on kaasfoorumlaste süüdistamine lolli jutu ajamises aga sellest siin ei räägi.
Idiootidega pole mõtet vaielda - nad veavad su oma tasemele ja lajatavad siis kogemusega. /Iid-Tõstamaa/
Tõre vanamehenäss foorumis oma võimeid välja elamas..

t6nis3
Huviline

GTI,kuskil hetkel tuleb ju teksti,,ärge lolli mängige,, Kui tullakse küsimustega tehnilisse lehekülge VW-ni-foorumisse,siis on ka eeldus,et küsija on teinud eelnevat kodutööd oma tehnilisest teadmisest.

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

t6nis3 kirjutas:GTI,kuskil hetkel tuleb ju teksti,,ärge lolli mängige,, Kui tullakse küsimustega tehnilisse lehekülge VW-ni-foorumisse,siis on ka eeldus,et küsija on teinud eelnevat kodutööd oma tehnilisest teadmisest.
kulla herr t6nis. Kõige pealt õpi kirjutama, et teised saaksid aru millest sa üldse kirjutada üritad...näiteks selle teema sinu esimene postitus nagu puder ja kapsad...samas lugedes GTI vms vastuseid saan asjale kohe pihta, mis sest et pole sellise asjaga kokku ennem puutunud aga samas manab kirjeldus kohe pildi mulle silme ette kuidas see süsteem töötab ja kuidas saaks kontrollida jne...

Nii et ennem, kui tuled ütlema, et sa kedagi siin aitad v aidata üritad, võiksid enda jutu veidi selgemaks saada :wink:

Ja rääkides kodutööst, siis kahjuks ei saaks öelda et sa ka ise selle koha pealt igas teemas nii väga hiilgaks...v siis ei saa lihtsalt mina ja eeldatavasti paljud teised kaasfoorumlased sellest aru---kahjuks!
Viimati muutis copilot, 21 Mär 2012, 01:51, muudetud 1 kord kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

tobimarg
Huviline
Auto: VW Passat B8.5 Executive
Tänanud: 140 korda

Lugemata postitus Postitas tobimarg »

Mina julgen väita, et võid vahetada ainult starteri hetkel. Mul oli umbes samade parameetritega 2000.a Golf- 81KW TDI ja 4-käiguline automaatkast. Mul oli see kast suht võiduka lõpuni lastud ja pidin ette võtma kapremondi. Auto käivitus hästi aga nagu sulgi, kuid siukse imeliku kärina või asjaga. Kõlas täpselt nagu starteri viga ja võib-olla oligi. Igal juhul kasti remondi käigus vahetati kogu kasti mehaanika osa ja ka turbiin ja mehaanik mainis, et turbiin oli juba päris õnnetu, hammasvööl hambad maas. Aga see ei seganud käivitumist ja sõitu. Lihtsalt vahetusse läks turbiin nagunii ja vahetasime ka starteri, seega see rõve hääl käivitusel kadus ja kõik sai nagu uus. Aga loo moraal siis selles, et vaheta hetkel vaid starter ja vaata kuda kestma jääb. Kui läheb turbiin päris peeti, siis vahetad ka selle.
PS. Tegelikult saab ka taastatud turbiine, suht hea hinnaga. 200-400 euri.

t6nis3
Huviline

Copilot,vastus... Mida tegi starter? Tumm= voolu pole . Plõksib=pinge madal. Pendiks kõriseb= starter ei vii väände momenti väntvõllini. Copilot,mõtle enne,kui salvama hakkad.

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

t6nis3 kirjutas:Copilot,vastus... Mida tegi starter? Tumm= voolu pole . Plõksib=pinge madal. Pendiks kõriseb= starter ei vii väände momenti väntvõllini. Copilot,mõtle enne,kui salvama hakkad.
kui sa üritasid nõu anda siis oleks sa pidanud kohe sellise lausega/väitega välja tulema mitte esitama hüpoteese mingis väga keerulises ja vaevu arusaadavas lauses/jutus v kuidas iganes seda ka nimetada mis sa esimeses postis kokku panid. Ei salva ma kedagi...vastan samuti sulle nagu vastad sina teistele pidades kõiki lolliks vms...kas tehnikafoorum on mõeldud ainult neile kel asjast täielik arusaamine paugult v ikkagi neile kel puuduvad kogemused, kes tahaks ise teha v et ei saaks vasta pükse mingite "remondimeeste" käest kes üritavad pähe määrida asju mida tegelt vb vaja pole??? :twisted:
Diesel Power KEEPS ME GOING

Kasutaja avatar
masuurik
Huviline
Auto: QUATTRO 5.
Tänatud: 2 korda

Lugemata postitus Postitas masuurik »

Võtaks tuure maha???
Kui teema algataja pole tehnika inimne, siis ta ei peagi teadma.
Küsibgi abi nii kuidas oskab. Seletab kuidas oskab.
Mis ingli [VW Bot: "Keel korda!"] tehnilisi teadmisi sul naisterahvas omandama hakkab näiteks?
Selleks see foorum tehtud on, et abi küsida.Kui teaks, ei küsiks.
Mõni vend siin tõesti konservist üle tõmmand.Reaalselt ei tea sittagi, ega oska adekvaatselt riigi keeles kirjutadagi.

Teemasse,siis võtaks starteri maha ning ajaks vaikselt mootorit vändast padrunvõtmega ringi.Samal ajal keegi kontrolliks lambiga hammasvööd.
Alustaks samuti kindla vea tuvastamisega ning starteri remondi või vahetusega.
Viimati muutis masuurik, 22 Mär 2012, 00:07, muudetud 3 korda kokku.

t6nis3
Huviline

Jutu mõte oligi selles ,et hooratta hammasvööl pole kunagi ,,maha,,kulunud hambad. Tehke mingigi eel otsing tehniliselt,kui tulete versioone pakkuma. Kui teema algataja pole tehnikaga ,,sina,, peal,siis ei tasuks ka eksitavaid prognoose eetrisse paisata.

MustVälk
Veteran
Tänanud: 785 korda
Tänatud: 110 korda

Lugemata postitus Postitas MustVälk »

Tere Tuuletallaja.

Kui Põhja Eestis oled siis mine Lootuse Garaazi, seal väga asjalikud mehed koos. Üks vana volkari meister ka.
Kui sa neile jalgu ei jää liialt, siis võid ise ka vaadata kuidas su auto alt välja näeb ja mida muud huvitavat sealt leida on.
VB piisab vaid starteri vahetusest(uue starteriga kaasas ka bendiks), hooratta hambavööd tuleks kontrollida(ei usu ka eriti, et kulund see on niipalju)

Siim
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!

dellu
Moderaator
Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020

Ta on ju ammu kirjutanud, et auto tal töökojas. Lisaks on seal juba ka mitu päeva minu käest saadud jubinad. Ma usun et varsti võib siit pigem lugeda, et auto sõidab, ei tea lihtsalt milline töökoja koormus on. Küll ta ise kirjutab siis mis töökoda või kas sai liikuma jne.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335

MustVälk
Veteran

dellu kirjutas:Ta on ju ammu kirjutanud, et auto tal töökojas. Lisaks on seal juba ka mitu päeva minu käest saadud jubinad. Ma usun et varsti võib siit pigem lugeda, et auto sõidab, ei tea lihtsalt milline töökoja koormus on. Küll ta ise kirjutab siis mis töökoda või kas sai liikuma jne.
Ei suutnud kuskilt välja lugeda, et juba töökojas (minust asjalikku meest peale üheksat ei ole viimasel ajal :) ), aga hea et juba masin töökojas on.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!

dellu
Moderaator

tuuletallaja kirjutas:Tere
Selline mure, et minu Bora 1,9 tdi 2000a jäi poe parklas seisma, õigemini ei käivitund enam. Arvasin, et probleem starteris. Võtsime sleppi, ja vedasime töökotta. Seal selgus läbivaatuse käigus, et peale starteri tuleb vahetada .....

MustVälk
Veteran

dellu kirjutas:
tuuletallaja kirjutas:Tere
Selline mure, et minu Bora 1,9 tdi 2000a jäi poe parklas seisma, õigemini ei käivitund enam. Arvasin, et probleem starteris. Võtsime sleppi, ja vedasime töökotta. Seal selgus läbivaatuse käigus, et peale starteri tuleb vahetada .....
Ei noo seda ma näen lugeda küll, et tõmmati töökotta, aga ma ei tea, et ikka veel töökojas masin on kuna eeldasin, et hind kirves siis koju ära tõmmatud masin.
Nagu ma ise teind olen: töökojast töökotta ja veel töökotta, sest kõik juu oksavad palju raha küsida.

dellu ära nüüd minu peale ka vihasta nagu tõnise peale aga ma ka tegelt pool pedant.

Vasta

Mine “Ülekanne”