Turbo hakkas vilistama. Kas saab remontida?
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
Turbo hakkas vilistama. Kas saab remontida?
Autoks siis 2008.a. 2.0 diisel Passat.
Kaks päeva tagasi tuli kiirendamisel vile sisse. Sõltuvalt sellest, kuidas gaasi vajutada algab kerge vile juba 1400rp/min juures ja lõppeb umbes 2500-3000 juures.
Ilmselt on tegemist turboga, mis hakkab töölepingut varsti lõpetama.
Kas on teisi arvamusi? Kas turbot on võimalik ka remontida (nii et kestab)? Kes sellist tööd teeb? Kui kallis oleks uus varuosa, kui kallis remontimine?
Enne järgmist nädalat ilmselt esindusse uurima ei jõua ja ilmselt pelgan ka nende hinnapakkumist.
Tänud ette,
Tõnu P
Kaks päeva tagasi tuli kiirendamisel vile sisse. Sõltuvalt sellest, kuidas gaasi vajutada algab kerge vile juba 1400rp/min juures ja lõppeb umbes 2500-3000 juures.
Ilmselt on tegemist turboga, mis hakkab töölepingut varsti lõpetama.
Kas on teisi arvamusi? Kas turbot on võimalik ka remontida (nii et kestab)? Kes sellist tööd teeb? Kui kallis oleks uus varuosa, kui kallis remontimine?
Enne järgmist nädalat ilmselt esindusse uurima ei jõua ja ilmselt pelgan ka nende hinnapakkumist.
Tänud ette,
Tõnu P
Viimati muutis argo, 05 Mai 2012, 00:59, muudetud 1 kord kokku.
Põhjus: Lisatud kategooria.
Põhjus: Lisatud kategooria.
Re: Turbo hakkas vilistama. Kas saab remontida?
Turbo cooler on terve? Kuskil vaakumi leket ei ole?
Enne kontrolliks seda, kui turbot vahetama hakkaks.
Enne kontrolliks seda, kui turbot vahetama hakkaks.
Ausalt ma ei oska sellele veel vastata. Ilmselt lasen järgmine nädal kusagil üle vaadata. Kuna ise Läänemaalt ja kohalike autoremonditöökodade pädevusse ei usu, siis äkki keegi oskab mõnda head kohta Tallinnas soovitada, kus abi võiks saada?
-
- Huviline
- Auto: Vw JettaTX Mk1, Golf LD Mk1
- Tänatud: 1 kord
Pakun huupi oma ulli pääga.
Turbo muutev geomeetria kinni ei ole ? Selle ehk koguaeg tubo taga ja rõhk kõrge ?
Sumpaga midagi ei ole juhtunud, mõnel pütil sisu lahti ? . Nt minu otse läbi ja rõhku pealt timmitud 1.6td vilistab nagu kiirovits
Turbo muutev geomeetria kinni ei ole ? Selle ehk koguaeg tubo taga ja rõhk kõrge ?
Sumpaga midagi ei ole juhtunud, mõnel pütil sisu lahti ? . Nt minu otse läbi ja rõhku pealt timmitud 1.6td vilistab nagu kiirovits

Viimati muutis Siim105, 30 Mär 2012, 22:29, muudetud 1 kord kokku.
Lowly Gentleman
Welcome to my World. The World of Diesel.
Welcome to my World. The World of Diesel.
4 aastat vana autol summutis vist midagi väga lahti ei saa olla sees. Kogu aeg esinduses hooldust saanud ja seal pole sellele võimalikule probleemile et summuti võiks läbi olla tähelepanu pööratud.
Mida Sa pead silmas muutuva geomeetria kinniolemise all? Kuidas seda tuvastada?
Ilmselt on mõistlik mõne usaldusväärse "augu" kohta inffi jagada, kes turbodega tegeleb. Vigade võimalusi ilmselt mustmiljon.
Mida Sa pead silmas muutuva geomeetria kinniolemise all? Kuidas seda tuvastada?
Ilmselt on mõistlik mõne usaldusväärse "augu" kohta inffi jagada, kes turbodega tegeleb. Vigade võimalusi ilmselt mustmiljon.
-
- Veteran
- Tänanud: 785 korda
- Tänatud: 110 korda
Pakun ka huupi:
Astu mu kodust läbi ja kuulame mida su turbo teeb. Sa mõtled et turbo viliseb halva pärast, aga minuteada kõik turbod vilisevad.
Ma elan nõmmel.
Astu mu kodust läbi ja kuulame mida su turbo teeb. Sa mõtled et turbo viliseb halva pärast, aga minuteada kõik turbod vilisevad.
Ma elan nõmmel.
Viimati muutis MustVälk, 30 Mär 2012, 22:42, muudetud 1 kord kokku.
Kui sa arvad, et su tööd suudaks teha ka mingi masin, siis me ehitame selle masina sulle!
Hea meelega järgmine nädal astun läbi kui Tallinna tulen. Aasta jooksul kui autoga olen sõitnud pole vilepiuksugi olnud võrreldes sellega mis nüüd 

-
- Huviline
- Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
- Tänatud: 1 kord
pakuks kah välja et vb tegu mingi rõhu lekkega kuskilt lõdvikutest vms...huupi pole mõtet turbot lasta remontida/vahetada. Kui oled inimene, kes teab kuidas turbomootoriga masinaga ringi käia st peale sõitmist ja ennem seisu jätmist lased ikka tühipööretel vähemalt nii pool mingi käia siis suht väike võimalus et peaks asi nii ruttu läbi minema. Ja kui oled tallanud(mina nimetaks seda diisli rõõmude tundmiseks) siis soovitatav nii minutiks lasta kohapeal tühipööretel käia mitte nagu olen suht paljude puhul tähele pannud et nii kui põmm auto pargitud kohe ka süüde välja...ei imesta et turbodel võllid niiviisi kuuma saavad sest õlitus katkestatakse ära ajal mil turbo turbiin pole oma pöördeid korralikult veel maha võtnudki ja veidi jahtuda saanud.
Muidugi ei saa öelda et ei oleks muid põhjuseid miks turbod läbi lähevad aga usun et see peamine põhjus. Aga jah lase ennem see süsteem kellegil üle kontrollida...muidugi ma kujutan ette et ega selle moto puhul ilma kanalita/tõstukita suht midagi teha pole et igale poole piisavalt ligi pääseda et neid lõdvikuid ja geomeetriat korralikult kontrollida.
Muidugi ei saa öelda et ei oleks muid põhjuseid miks turbod läbi lähevad aga usun et see peamine põhjus. Aga jah lase ennem see süsteem kellegil üle kontrollida...muidugi ma kujutan ette et ega selle moto puhul ilma kanalita/tõstukita suht midagi teha pole et igale poole piisavalt ligi pääseda et neid lõdvikuid ja geomeetriat korralikult kontrollida.

Diesel Power KEEPS ME GOING
Väga kõva tallaja pole ja peale pikemaid sõitusid olen minutikese alati lasknud kohapeal tiksuda et jahutada. Ühesõnaga lasen kusagil auto üle vaadata ja annan siis siinsetele ka teada, mis öeldi.
Igaks juhuks valmistun ka halvimaks
Igaks juhuks valmistun ka halvimaks

-
- Huviline
- Auto: Golf 3
Tõmba turbolt lõdvik maha ja kanguta võlli, vaata lõtkusid, kas käib korpuse vastu või ei. Jõudu vaja piisavalt kasutada, sest et kui sinu liigutuste peale korpusesse käib, siis 100 000 pöörde pealt teeb seda niikunii - metall vastu metalli vilin, ei ole just kõige magusam kõrvale.
Aga kuidas seal on, auto alla ronides ka ei mahu vahele kuskile?
Mul turbo viliseb juba tühikäigul ka (geomeetriat keeratud) - kõrvale palju magusam vilin, lõtkud ideaalsed - g3 mürasummutus
. Torusid ja helilekkekohti oleks hea vaadata alustuseks tõesti.
Tänapäevase süntõli pidavat soojust väga hästi endasse ammutama, seega "turbotimeril" pole erilist mõtet kui just päris reissingut ei tee ja kohe moment välja ei sureta.
Aga kuidas seal on, auto alla ronides ka ei mahu vahele kuskile?
Mul turbo viliseb juba tühikäigul ka (geomeetriat keeratud) - kõrvale palju magusam vilin, lõtkud ideaalsed - g3 mürasummutus

Tänapäevase süntõli pidavat soojust väga hästi endasse ammutama, seega "turbotimeril" pole erilist mõtet kui just päris reissingut ei tee ja kohe moment välja ei sureta.
Viimati muutis ValgeKotkas, 31 Mär 2012, 09:10, muudetud 3 korda kokku.
Täna sai mure omale lahenduse: Nimelt olid mingisugused tihendid ära väsinud ja flamekos vahetati need ära. EGR-i tihendid, kui ma ei eksi.