Rool väriseb +ujub kergelt!
Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu
-
- Huviline
- Telefon: 0037253823671
- Auto: golf
Teema selline et auto ujub kergelt või oleks nigu tyhja lõtku kerget roolis, eriti hästi on tunda kiirteede peal soomes reastudes kui sõita 120 km tunnis peab nagu kergelt rooli vastu hoidma ! Samaga rool väristab kui sõita kiiremini kui 90 km tunnis, olen proovinud erinevatel teekatetel sõita eri kiiustega, väriseb samamoodi.pidurdamisel sama ,mida suurem hoog seda kõvemini raputab .Ees on suve rehv, taga talvekad veel , mootoripatju on ka vahetatud, sillakontrollis midagi ei üeldud et läbi oleks, üks tugilaager ja see sai ka vahetatud.
autoks golf4 1,9 2001
On kellelgi ideid!?
autoks golf4 1,9 2001
On kellelgi ideid!?
Re: Rool väriseb +ujub kergelt!
Rattad tasakaalus? Kui probleem pysib, võid mõnes teises kohas tasakaalustamas käia, nii kontrolli mõttes. Ja ujumine... kokkujooks paigas?
-
- Huviline
paar päeva tagasi vahetasin rehvid ära sai ilusti tasakaalu pandud, kokkujooksu sai üks pool aastat tagasi paika pandud ,peaks need protsetuurid uuesti läbi tegema!
-
- Moderaator
- Telefon: 5515335
- Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 61 korda
Valuveljed, plekid?
Kui valuveljed, siis kas tsentreerimisrõngad ka olemas või õiges mõõdus keskavaga veljed? Samuti ei saa välistada ka valuvelje kõveraks olekut. Samas eeltoodu muidugi ujumist teel ei tohiks põhjustada, need pigem tekitavad vibra. Ujumine võiks olla pigem läbi silladetailist, õõtsa puksid näiteks. Mul ka 17" velje ja 215 madala rehviga nagu natuke ujus. Sai käidud ülevaatusel silda loksutamas ja diagnoos oli et läbi olevad esisilla tagumised õõtsa puksid ja üks rooliots. Kuna aga mootorivahetuse käigus sai ka esisild teiselt (doonorautolt) autolt võetud ja sisuliselt kõik detailid ära vahetatud (kõik õõtsapuksid, rooliotsa jne), siis ma ei saa öelda kas viga oli ülevaatuse diagnoositud detailides. Mul Bora, ehk tehnika kõik sama mis G4-l.
Kui valuveljed, siis kas tsentreerimisrõngad ka olemas või õiges mõõdus keskavaga veljed? Samuti ei saa välistada ka valuvelje kõveraks olekut. Samas eeltoodu muidugi ujumist teel ei tohiks põhjustada, need pigem tekitavad vibra. Ujumine võiks olla pigem läbi silladetailist, õõtsa puksid näiteks. Mul ka 17" velje ja 215 madala rehviga nagu natuke ujus. Sai käidud ülevaatusel silda loksutamas ja diagnoos oli et läbi olevad esisilla tagumised õõtsa puksid ja üks rooliots. Kuna aga mootorivahetuse käigus sai ka esisild teiselt (doonorautolt) autolt võetud ja sisuliselt kõik detailid ära vahetatud (kõik õõtsapuksid, rooliotsa jne), siis ma ei saa öelda kas viga oli ülevaatuse diagnoositud detailides. Mul Bora, ehk tehnika kõik sama mis G4-l.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
VAG (Volkswagen, Audi, Seat, Skoda) ja Opeli diagnostika, immo probleemid ja spidode vahetus (immo) ja sellega seotud odonäitude korrigeerimine Tallinnas soodsa hinnaga - 55 15 335
-
- Huviline
valuveljed on , ma nyyd ei tea kas need on tsentreerimis rõngad aga velje sees on sellised plastik rõngad !
-
- Huviline
- Auto: ford focus c-max 06a
so0da kirjutas:paar päeva tagasi vahetasin rehvid ära sai ilusti tasakaalu pandud, kokkujooksu sai üks pool aastat tagasi paika pandud ,peaks need protsetuurid uuesti läbi tegema!
kui vahetasid rehvid suvekate vastu sii arvesta sellega et suverehvid on pehmemad kui talvekad (rehviküljed). vibra võib olla ka rehvist kui tal on kasvõi silmaga vaevumärgatav muhk-kühm rehvimustris ja ongi vibra olemas.
ei viitsi pikalt seletada aga omal selle laadsed kogemused olemas nii suvekatele üle minekul ja mustri teemaga.

elu on karm ja sellega peab harjuma;
-
- Moderaator
- Telefon: 5515335
- Auto: Corradod (G60, TDI), Golf 4 CNG, Bora 1.8T, Passat B7 CNG, Audi A3 8P facelift TDI, Skoda Octavia CNG 2020
- Tänanud: 2 korda
- Tänatud: 61 korda
Jah need plastikrõngad ongi tsentreerimisrõngad.
Aga muidugi meie rõõpas teedel kulunud rehv võib ka tõesti "ujumist" põhjustada. Sõbrale kunagi tõime Saksast veljed rehvidega kasutatuna. Oli ikka päris hädas, et jube kehv on sõita. Tal oli 17", tahtis juba vahepeal minu 16" VW originaalidega ära vahetada. Lõpuks aga tellis uued rehvid ja peale seda oli kõik väga hea. Rehvidel oli küll veel mustrit seaduse piires küll, aga võimalik et ka teise auto all teistmoodi kulunud jne. Aga kas talvekatega ei olnud seda ja kas need eraldi või samadel velgedel. Ma prooviks korraks uuesti talvekaid või teisi velgi, siis kohe selge.
Aga muidugi meie rõõpas teedel kulunud rehv võib ka tõesti "ujumist" põhjustada. Sõbrale kunagi tõime Saksast veljed rehvidega kasutatuna. Oli ikka päris hädas, et jube kehv on sõita. Tal oli 17", tahtis juba vahepeal minu 16" VW originaalidega ära vahetada. Lõpuks aga tellis uued rehvid ja peale seda oli kõik väga hea. Rehvidel oli küll veel mustrit seaduse piires küll, aga võimalik et ka teise auto all teistmoodi kulunud jne. Aga kas talvekatega ei olnud seda ja kas need eraldi või samadel velgedel. Ma prooviks korraks uuesti talvekaid või teisi velgi, siis kohe selge.
Soodsad puksiiriveod üle Eesti või miks mitte ka Euroopa.
-
- Huviline
Lasin uuesti tasakaalu panna rehvid,vibra on nagu kadund ,sillastendis kaisin ära, oli midagi valesti olnud,aeti oigeks.kuid siiski tundub et vähe hoiab tee aärde, peab rooliga vastu hoidma.
[ Postitus tehtud iPad'i kaudu ]
[ Postitus tehtud iPad'i kaudu ]

Kas mitte uued teed pole nii ehitatud, et need kergelt kraavi poole kaldus on? Vee äravoolu mõttes..