õli vahetus

Küsimused, probleemid ja arutelud seoses käigukastide ja siduritega.

Moderaatorid: etnies858, J.Aru, GTI, dellu

Vasta
hummal
Uustulnuk
õli vahetus

Lugemata postitus Postitas hummal »

teab keegi mismoodi kontrollida ja vahetada õli passati tiptroonik käigukastis aasta 2000 väljalase v6 2.5 liitrit diisel mootor

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Re: õli vahetus

Lugemata postitus Postitas raiku »

tsiteerides üht meest (ei mäleta keda), siin on tehniline foorum, mitte õigekirja eksam. Või kuidas see lause oligi?
Sõnad ja nende järjekord võib pisut erineda, kuid mõte jääb samaks.

pisut teemasse ka.
kontrolimiseks peaks olema vastav vardake. (kontrollitakse töötava mootoriga)
vahetamine on suht porr (kui tahad korralikult teha) siis lased välja, niipalju kui tuleb, paned normi sisse, sõidad natuke, lased välja ja paned uuesti uue normi sisse ja siis peaks suht puhas asi sees olema.
Viimati muutis raiku, 01 Sept 2012, 09:20, muudetud 1 kord kokku.
viljandi mölamies

hummal
Uustulnuk

ma ei küsinud arvamust oma õigekirja kohta vaid tahtsin teada kus asub õlinäiduki varras aga teie olete nii targad et seda vist ei tea nagu aru saan supper hüpper mehaanikud aitäh vastuse eest

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

hummal kirjutas:ma ei küsinud arvamust oma õigekirja kohta vaid tahtsin teada kus asub õlinäiduki varras aga teie olete nii targad et seda vist ei tea nagu aru saan supper hüpper mehaanikud aitäh vastuse eest
:shock: :shock: :shock: get a fu**

aga küsimuseks sinu vastusele siis ei tohiks seal olla mingit varrast nagu motol vaid nn punn kust üle voolates peaks olema tase normis(eeldusel et masin on tasapinnal).

v ma eksin?

PS! ma kontrollin oma masina käike ise st pole automaadi vend aga siiski google KIIRE otsing andis sellise vastuse!
Viimati muutis copilot, 22 Sept 2012, 23:56, muudetud 2 korda kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

wolkar3
Huviline
Auto: VW Passat 2.0, Highline 2001, bensiin, 85 KW

Lugemata postitus Postitas wolkar3 »

OT: Ütleks, et teemaalgataja jutt oli arusaadavam kui t6nise oma, ning see vääriks vastamist. Miks te üldse lasete uustulnukatel siia regada, kui kohe sülge näkku pritsite?

raiku
Huviline
Telefon: 5214714
Auto: G3, Sooda Oct (traktoore)

Lugemata postitus Postitas raiku »

copilot kirjutas:
hummal kirjutas:ma ei küsinud arvamust oma õigekirja kohta vaid tahtsin teada kus asub õlinäiduki varras aga teie olete nii targad et seda vist ei tea nagu aru saan supper hüpper mehaanikud aitäh vastuse eest

aga küsimuseks sinu vastusele siis ei tohiks seal olla mingit varrast nagu motol vaid nn punn kust üle voolates peaks olema tase normis(eeldusel et masin on tasapinnal).

v ma eksin?

PS! ma kontrollin oma masina käike ise st pole automaadi vend aga siiski google KIIRE otsing andis sellise vastuse!
nu kui kiire kuugel siis anna õpetussõnad ka.
ma ise ka pole VW automaadika kokku puutund ja siinkohal pean tõdema et VW on rumalalt asja lahendanud
aga kontrollimise õpetus siis siit samast foorumist 98a tiptronic kohta

Käigukasti all on kaks punni , üks kontrollimiseks ja teine väljalaskmiseks. Kontrollpunn on kuuskandiga. Paned auto käima ,lased kõik käigud kohapeal ühekaupa läbi ja siis keerad punni lahti. Mootor peab samal ajal kindlasti käima.
veelokord edit: automaadiga ei soovita üldse ise nusserdada vaid ikka spetsialisti juurde viia.
Viimati muutis raiku, 23 Sept 2012, 08:43, muudetud 3 korda kokku.
viljandi mölamies

Kasutaja avatar
andrec
Huviline
Telefon: 53454729
Auto: Audi urS4, Audi A6
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas andrec »

Tiptronicul tuleks filter ka ära vahetada. Põhi alt ära, vana ära, uus sisse, põhi uue tihendiga tagasi. Nii palju õli sisse alt punnist kui mahub, neutrali peal käima, ja niipalju veel sisse kui alt punnist mahub. Tuleks kiiresti teha siis.

[ Postitus tehtud Android'i kaudu ] Pilt

Kasutaja avatar
rako
Huviline
Auto: 1 Kolhv 1
Tänanud: 4 korda
Tänatud: 9 korda
Kontakt:

Lugemata postitus Postitas rako »

OT: Härra kui tuled foorumisse siis käitu ka normaalselt. Kui sa ise nii tark oled siis tõesti võta google appi ja kui sa tahad vastust siis ära plõksi vaid küsi ilusasti. Niipalju vast ikka peaks aega leidma, et oma küsimus korralikult ülesse ehitada.
Päikesepaneelide müük ja paigaldus - Kaevetööd 2,7T - 25T igasugune transport ja tõstetööd kraanaga kuni 27m

copilot
Huviline
Auto: VW Bora Highline 1,9 TDI 81kw AHF 99.a. / VW Bora 1,9 TDI PD 96kw ASZ 03.a.
Tänatud: 1 kord

Lugemata postitus Postitas copilot »

raiku kirjutas:
copilot kirjutas:

v ma eksin?

nu kui kiire kuugel siis anna õpetussõnad ka.
ma ise ka pole VW automaadika kokku puutund ja siinkohal pean tõdema et VW on rumalalt asja lahendanud
aga kontrollimise õpetus siis siit samast foorumist 98a tiptronic kohta

Käigukasti all on kaks punni , üks kontrollimiseks ja teine väljalaskmiseks. Kontrollpunn on kuuskandiga. Paned auto käima ,lased kõik käigud kohapeal ühekaupa läbi ja siis keerad punni lahti. Mootor peab samal ajal kindlasti käima.
veelokord edit: automaadiga ei soovita üldse ise nusserdada vaid ikka spetsialisti juurde viia.
vastasin kas automaatkastil on mingi õlivarras nagu motol v mitte....see kuidas protseduur sel automaatkastil õlivahetusel käib mind ei huvita ega hakanud oma aega raiskama ümber tõlkimisega, seda enam kui mingi uustulnud niiviisi plõksima kukub - vennal kõigest 2 postitust siin foorumis millest teine on teistele näkku "sülitamine". :twisted:

PS! otsin materjali ingliskeelsetest teemadest st eesti keeles ei hakka tavaliselt mingit otsingut tegema googles, sest üldjuhul kogemus näidanud, et sellisel viisil võtab mingi vajaliku info otsimine kordades rohkem aega...kui üldse leiab mingit väärt materjali!!!
Viimati muutis copilot, 23 Sept 2012, 12:37, muudetud 2 korda kokku.
Diesel Power KEEPS ME GOING

hummal
Uustulnuk

igal juhul tänan neid kes suutsid normaalsed vastused anda filtrid ja muu nodi on juba ammu ootel olen seda asja varem ka teinud ainult teist tüüpi masinal millel on konkreetne õlitaseme kontroll varras kapoti all nii et nüüd on siis õlitaseme kontrollimine ka selle pilli puhul selge tänks

Priidik333
Tunnustatud
Telefon: 53644681
Auto: VW Touareg 2005 2,5TDI, Partner Tepee 2013, VW Passat B4 VR6 man.Opel Frontera 2,5 TD.Nordkapp 17 120 Hp 87a.

Lugemata postitus Postitas Priidik333 »

Siit lingilt saad näha kus asuvad välja laskmise ava ja kuskohast saab õli lisada
http://www66.zippyshare.com/v/30920724/file.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Õli peaks minema sinna autodata järgi 2,6 liitrit ja õli spec peaks olema VW ATF
selle järgi aga läheb 9 l http://www.fuchs-europe.com/oil_chooser.html" onclick="window.open(this.href);return false;
tavaliselt on autodata ikka õigem olnud
soovitatav on 2x vahetada kui paremat tulemust tahad.
PS need kellel on mölapidamatus kõvatavad siin niisama igas teemas ja nagu näha ...eriti targemaks sa eelmiste vastustega ei saanud aga küsida tasub ikka sest siin ikka on mõni kes viitsib ka normaalses vormis nõu anda.
www.autoravi.eu Diagnostika enamus autodele,Püsikiirushoidjate paigaldus,Hammasrihmade vahetus. Autode remont ja hooldus(Fuchs ja Mobil 1 õlid) , Karpide vahetus ja plekitööd,3D sillastend 53644681

Vasta

Mine “Ülekanne”